Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Ένας αστυνομικός μιλά σε ανθρώπους που κάθονται έξω από μια παμπ στο Σόχο του Λονδίνου, Αγγλία, 24 Σεπτ. 2020. (Peter Summers/Getty Images)

«Καμία δικαιολογία για διαβατήρια COVID»: Βρετανοί βουλευτές

Μια διακομματική ομάδα Βρετανών βουλευτών είπε το Σάββατο ότι είναι «πλήρως μη πεπεισμένοι» ότι η πιστοποίηση COVID-19 θα πρέπει να εισαχθεί για εγχώρια χρήση, και προέτρεψε την κυβέρνηση να απορρίψει το σχέδιο.

Η βρετανική κυβέρνηση άρχισε μια εξέταση τον Μάρτιο για την ιδέα εισαγωγής μιας «πιστοποίησης κατάστασης COVID» για να αποφασίσει αν είναι ένα κατάλληλο εργαλείο για την βοήθεια στο άνοιγμα της οικονομίας.

Αλλά στην τελευταία της αναφορά, η Επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης και Συνταγματικών Θεμάτων στην Βουλή των Κοινοτήτων είπε ότι η κυβέρνηση «έχει έως τώρα αποτύχει να διατυπώσει επιστημονικό επιχείρημα υπέρ του συστήματος» και η διαδικασία λήψης αποφάσεών της υπήρξε «σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετη».

Ο Γουίλιαμ Ραγκ, Συντηρητικός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής, είπε ότι «διαβατήρια COVID δεν είναι η απάντηση» καθώς η κυβέρνηση διαμορφώνει έναν ασφαλή δρόμο για τον τερματισμό των μέτρων περιορισμού του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος).

«Είμαστε πλήρως μη πεπεισμένοι από το επιχείρημα για την εφαρμογή τους. Αν και είναι ένα εργαλείο που πωλείται ως και χτίζεται με την πρόθεση να είναι για το γενικό καλό, έχει το δυναμικό να προκαλέσει μεγάλη ζημία κοινωνικά και οικονομικά.»

«Όπως δείχνουν τα στατιστικά λήψης εμβολίων, το οποιοδήποτε σύστημα πιστοποίησης COVID θα κάνει διακρίσεις σε φυλή, θρησκεία, και ηλικία», είπε.

Η αναφορά τόνισε ότι πολλές κοινωνικές ομάδες «θα μπορούσαν να αποκλείονται από συμμετοχή σε μέρος της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς ανοίγει πάλι υπό ένα σύστημα πιστοποίησης.»

Ο Ραγκ επίσης αμφισβήτησε την αξία του καθεστώτος προσχεδιασμένων πιστοποιήσεων. Υπό το φως της πολύ δημοσιευμένης «επιτυχίας» της κυβέρνησης στην διανομή εμβολίων, είπε, το σύστημα «θα καθιερωνόταν με μεγάλη ζημία για ραγδαίως μειούμενα οφέλη.»

«Ειλικρινά, η κυβέρνηση χρειάζεται να απορρίψει κάθε ιδέα εισαγωγής διαβατηρίων COVID. Δεν χρειάζονται και δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτά στην επιστήμη και καμία στην λογική», είπε.

Η αναφορά των βουλευτών επίσης εξέφρασε ανησυχίες για ιδιωτικότητα και ζητήματα προστασίας δεδομένων που μπορεί να προκύψουν αν το σύστημα πιστοποίησης υιοθετηθεί.

«Μάρτυρες της ερώτησης είπαν στην Επιτροπή ότι όχι μόνο η βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σχετιζόμενες με ιατρικά αρχεία αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ευάλωτη σε ψηφιακές επιθέσεις», λέγεται στην αναφορά.

Η αναφορά επίσης θεώρησε πως η κυβέρνηση ίσως έπραξε αγνοώντας το Κοινοβούλιο όταν συμφώνησε για πιστοποίηση COVID-19 για διεθνές ταξίδι.

Υπουργοί Υγείας των χωρών G7 την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας για ανάπτυξη «αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών τεστ και εμβολιασμού ανά τις χώρες».

Αλλά η επιτροπή είπε ότι η εκκίνηση ενός πιστοποιητικού κατάστασης COVID για διεθνές ταξίδι χωρίς την ενημέρωση ή την συζήτηση στο Κοινοβούλιο «θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ηθελημένη αγνόηση του Κοινοβουλίου και αυτής της επιτροπής.»

Ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, που ηγείται της εξέτασης για εγχώρια διαβατήρια, είχε παλιότερα πει ότι τα οφέλη ενός προγράμματος διαβατηρίων εμβολιασμού θα ήταν «πολύ καλά ισορροπημένα».

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι μια εξέταση των στοιχείων περί της πιστοποίησης COVID-19 ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το PA συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε