Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ πραγματοποιούν αγρυπνία με κεριά μπροστά από το κινεζικό προξενείο για να τιμήσουν την 25η επέτειο της ειρηνικής έκκλησης 10.000 ανθρώπων στην Κίνα. Λος Άντζελες, 21 Απριλίου 2024. (Linda Jiang/The Epoch Times)

Καταγγελία 81.000 ονομάτων στο FBI, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ είναι «έγκλημα γενοκτονίας και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ υπέβαλε στο FBI κατάλογο που περιλαμβάνει περισσότερους από 81.000 παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων Κινέζοι γιατροί και αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ).

Η Παγκόσμια Οργάνωση για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG), η οποία ερευνά τις διώξεις του ΚΚΚ κατά των οπαδών του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα από την ίδρυση της οργάνωσης το 2003, ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου ότι υπέβαλε τον κατάλογο στο FBI, καλώντας την υπηρεσία να προβεί σε νόμιμες ενέργειες. Ο κατάλογος κατονομάζει 81.340 άτομα που φέρονται να έχουν εμπλακεί στη δίωξη των οπαδών της πνευματικής πρακτικής.

«Οι αξιωματούχοι του FBI εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη λίστα και δήλωσαν την πρόθεσή τους να βάλουν τα άτομα που έχουν αποδειχθεί ένοχα στη λίστα απαγόρευσης εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 9.011 άτομα «ύποπτα για συμμετοχή» στις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων που ενορχηστρώνει το κινεζικό καθεστώς, ορισμένα από τα οποία συνδέονται με κινεζικά νοσοκομεία και ιατρικά ιδρύματα.

Άλλα 52.063 άτομα στον κατάλογο είχαν ερευνηθεί από τη WOIPFG για συμμετοχή στον «σχεδιασμό και την εκτέλεση παράνομων συλλήψεων, κρατήσεων και βασανιστηρίων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ».

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αντιμετωπίζουν διώξεις στην Κίνα από το 1999, τη χρονιά που ο τότε ηγέτης του ΚΚΚ Τζιανγκ Ζεμίν ξεκίνησε μια βίαιη εκστρατεία για την εξάλειψη της πρακτικής. Πριν από την έναρξη των διώξεων, η πρακτική, γνωστή και ως Φάλουν Ντάφα, ήταν δημοφιλής στη χώρα, με περίπου 70 εκατομμύρια οπαδούς, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της εποχής.

Εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν οδηγηθεί σε φυλακές, στρατόπεδα εργασίας και άλλες εγκαταστάσεις, και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν βασανιστεί κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα. Πολλοί έχουν σκοτωθεί, ορισμένοι για να προμηθεύσουν όργανα για την προσοδοφόρα βιομηχανία μεταμοσχεύσεων του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Το 2019, το Δικαστήριο για την Κίνα, ένα ανεξάρτητο λαϊκό δικαστήριο στο Λονδίνο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΚ αφαιρούσε βίαια όργανα από κρατούμενους συνείδησης εδώ και χρόνια σε σημαντική κλίμακα, με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να αποτελούν την κύρια πηγή ανθρώπινων οργάνων.

«Η πρόσφατη υποβολή των ονομάτων στο FBI αποσκοπεί στην ενίσχυση των συνολικών προσπαθειών της κοινωνίας για την αποκάλυψη των παραγόντων αυτής της δίωξης, παρέχοντας στοιχεία για την προσαγωγή των διωκτών στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Γενοκτονία

Ο Γουάνγκ Τζιγιουάν, πρόεδρος της WOIPFG, δήλωσε στους Epoch Times ότι η δίωξη της πρακτικής από το ΚΚΚ είναι «έγκλημα γενοκτονίας και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Η WOIPFG θα συνεχίσει να ερευνά την εγκληματική συμπεριφορά όλων των ιδρυμάτων, οργανώσεων και ατόμων που εμπλέκονται στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ», τόνισε ο κος Γουάνγκ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, επίσης, 9.109 άτομα από το Γραφείο 610 του ΚΚΚ και 11.157 άτομα που συνδέονται με την Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων (PLAC), ένα κομματικό όργανο που επιβλέπει τα δικαστικά θέματα και τα θέματα ασφάλειας της Κίνας.

Ο Τζιανγκ δημιούργησε το Γραφείο 610 – η ονομασία του οποίου απηχεί την ημερομηνία ίδρυσής του στις 10 Ιουνίου 1999 – με αποκλειστικό σκοπό την εκτέλεση των εντολών του για τη δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Το γραφείο θα λειτουργούσε κατά τρόπο παρόμοιο με τη Γκεστάπο της ναζιστικής Γερμανίας και οι εξουσίες του θα υπερίσχυαν των δικαστηρίων και της αστυνομίας της Κίνας.

Εσωτερικά έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή των Epoch Times δείχνουν ότι, ενώ το Γραφείο 610 διαλύθηκε επίσημα μεταξύ 2018 και 2019, οι λειτουργίες του συγχωνεύθηκαν σε άλλα όργανα του ΚΚΚ, συμπεριλαμβανομένων του PLAC και του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Το 2019, Αμερικανοί ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ υπέβαλαν έναν κατάλογο ατόμων που είχαν διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προτρέποντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αρνηθεί την είσοδο αυτών των ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 25 Απριλίου, ο βουλευτής Κρις Σμιθ (R-N.J.) και ο γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλεϊ (D-Ore.), πρόεδρος και συμπρόεδρος της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Κίνα, αντίστοιχα, εξέδωσαν δήλωση με την οποία καλούσαν την Κίνα να «τερματίσει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ που διαρκεί σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα».

Η ημερομηνία συνέπεσε με την 25η επέτειο της ειρηνικής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 10.000 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ από όλη την Κίνα έξω από το κτίριο της ηγεσίας του ΚΚΚ στο Πεκίνο, για να ζητήσουν το δικαίωμά τους να ασκούν ελεύθερα την πίστη τους.

Οι κ.κ. Σμιθ και Μέρκλεϊ σε προηγούμενη δήλωσή τους, στις 23 Απριλίου, είχαν καλέσει το Πεκίνο να απελευθερώσει τον Τζόου Ντεγιόνγκ, η σύζυγος και ο γιος του οποίου ζουν τώρα στη Φλόριντα.

«[Ο Τζόου Ντεγιόνγκ] συνελήφθη άδικα πριν από 3 χρόνια στο πλαίσιο της καταστολής [του Φάλουν Γκονγκ] και εκτίει οκταετή ποινή φυλάκισης», έγραψαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Οι πρόεδροι απαιτούν την άνευ όρων απελευθέρωση του Τζόου, όπως και όλων όσων έχουν φυλακιστεί κατά τη διάρκεια της καταστολής του Φάλουν Γκονγκ … [στην Κίνα].»

Του Frank Fang

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε