Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Ένας φαρμακοποιός ετοιμάζει μια αναμνηστική ένεση του εμβολίου COVID-19 στο Σαν Ραφαέλ της Καλιφόρνια, την 1η Οκτωβρίου 2021. (Justin Sullivan/Getty Images)

Καθηγητής: Οι εμβολιασμένοι παίζουν “σημαντικό ρόλο” στην εξάπλωση του COVID-19

Μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet με συγγραφέα έναν Γερμανό καθηγητή υποστηρίζει ότι ο στιγματισμός των μη εμβολιασμένων ατόμων από τις κυβερνήσεις “δεν δικαιολογείται” επειδή τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα παίζουν “σημαντικό ρόλο” στη μετάδοση του COVID-19.

«Στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο “πανδημία των ανεμβολίαστων”, υπονοώντας ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν σημασία στην επιδημιολογία του COVID-19», έγραψε ο καθηγητής Gunter Kampf, του Ινστιτούτου Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Greifswald στη Γερμανία.

Η χρήση της φράσης, υποστήριξε ο Kampf, «μπορεί να ενθαρρύνει έναν επιστήμονα να ισχυριστεί ότι “οι ανεμβολίαστοι απειλούν τους εμβολιασμένους με τον COVID-19 … αλλά αυτή η άποψη είναι πολύ απλοϊκή».

Αν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της πανδημίας COVID-19.

Τους τελευταίους μήνες, κορυφαίοι αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, διαβεβαίωσαν ότι η πανδημία COVID-19 οφείλεται κυρίως σε ανεμβολίαστα άτομα. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις του COVID-19 τις τελευταίες ημέρες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η φράση έχει χρησιμοποιηθεί από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους παράλληλα με τις εντολές εμβολιασμού. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν μια “πανδημία των ανεμβολίαστων”, ενώ ανακοίνωσε σαρωτικούς κανόνες εμβολιασμού για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους, τους ομοσπονδιακούς εργολάβους και εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος του υγειονομικού προσωπικού.

Όμως υπάρχουν πλέον «αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση» του COVID-19, της ασθένειας που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ ( Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), έγραψε ο Kampf στην εργασία του, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου.

Μια μελέτη του Ιουλίου έδειξε ότι περίπου 469 νέα κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν στη Μασαχουσέτη τον Ιούλιο, με το 74% των κρουσμάτων να αφορούν άτομα που είχαν εμβολιαστεί μερικώς ή πλήρως, κάτι που επικαλέστηκε ο Kampf για να προβάλει το επιχείρημά του. Το 79% αυτών ήταν επίσης συμπτωματικοί.

«Στη Γερμανία, το 55-4 τοις εκατό των συμπτωματικών κρουσμάτων COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε εβδομάδα», συνέχισε, επικαλούμενος μια άλλη μελέτη.

Τα νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν σε μια επιδημία στο Munster εμφανίστηκαν στο 22% των 380 ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή είχαν αναρρώσει από COVID-19 και τα οποία επισκέφθηκαν νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, σημείωσε, επικαλούμενος μια γερμανική μελέτη.

«Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία δημιούργησαν αρνητικές εμπειρίες στιγματίζοντας τμήματα του πληθυσμού για το χρώμα του δέρματός τους ή τη θρησκεία τους», κατέληξε, αναφερόμενος ενδεχομένως στο Ολοκαύτωμα και το βορειοαμερικανικό δουλεμπόριο.

«Καλώ τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και τους επιστήμονες να σταματήσουν τον ακατάλληλο στιγματισμό των ανεμβολίαστων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ασθενείς μας, οι συνάδελφοι και άλλοι συμπολίτες μας, και να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια για να φέρουν την κοινωνία κοντά».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε