Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
(Nicolas Asfouri/AFP via Getty Images)

Κινέζοι επιστήμονες του στρατού είχαν αναφερθεί σε ανθρωπογενή επίθεση μέσω κορωνοϊού χρόνια πριν από την πανδημία της COVID-19

Το 2015, κινέζοι επιστήμονες του στρατού ανέλυσαν λεπτομερώς μια συνωμοσία εξαπόλυσης ενός κατασκευασμένου σε εργαστήριο SARS κορωνοϊού για να προκαλέσουν μαζικό τρόμο και να προωθήσουν τις παγκόσμιες πολιτικές φιλοδοξίες του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Αυτές οι πρόσφατες αποκαλύψεις έρχονται εν μέσω ερευνών που εξετάζουν την πιθανότητα η πανδημία COVID-19 να προήλθε από εργαστηριακή διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ένα εργαστήριο που έχει συνεργαστεί με τον κινεζικό στρατό.

Οι θεωρίες των Κινέζων επιστημόνων του στρατού αναλύονται λεπτομερώς σε ένα βιβλίο του 2015, το οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά από την The Australian. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο οπλισμός των παθογόνων, συμπεριλαμβανομένων των κορωνοϊών SARS, «προκαλούν τρόμο και κερδίζουν πολιτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα» απέναντι σε ένα εχθρικό κράτος.

Η επιδημία του ιού SARS από το 2002 έως το 2003 μόλυνε 2.769 και σκότωσε 425 άτομα εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Οι ειδικοί λένε ότι οι αριθμοί εντός της Κίνας είναι πιθανότατα πολύ υψηλότεροι από τα επίσημα στοιχεία.

Ένα βιβλίο 261 σελίδων με τίτλο «Η αφύσικη προέλευση του SARS και τα γενετικά όπλα που βασίζονται σε ανθρωπογενείς ιούς», δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 από τον Στρατιωτικό Ιατρικό Επιστημονικό Τύπο, έναν εκδοτικό οίκο που ανήκει στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας.

«Η ανάπτυξη των βιολογικών όπλων έχει εισέλθει σε ένα άνευ προηγουμένου νέο στάδιο της ιστορίας», γράφουν οι συγγραφείς.

Οι συγγραφείς στη συνέχεια θερμοπαρακαλούν τους Κινέζους ειδικούς να «κατανοήσουν και να επιστήσουν την προσοχή τους στα σύγχρονα γενετικά όπλα» για τυχόν πιθανούς μελλοντικούς πολέμους, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Τα «σύγχρονα γενετικά όπλα» για τα οποία έγραψαν οι συγγραφείς αναφέρονται στη χρήση πειραματικής βιοτεχνολογίας και δοκιμών σε ζώα για την τροποποίηση των γονιδίων παθογόνων μικροοργανισμών, ώστε να μπορούν να στοχεύουν τα συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά των εχθρικών πληθυσμών.

Η ανάπτυξη τέτοιων βιολογικών όπλων θα έδινε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τη χρήση συμβατικών πολεμικών επιχειρήσεων και στρατιωτικών ενεργειών, υποστηρίζουν οι συγγραφείς, επειδή οι στρατιωτικές κινήσεις μπορούν να εντοπιστούν και να οδηγήσουν σε διεθνή αποδοκιμασία.

Τα γενετικά όπλα, από την άλλη πλευρά, «μπορούν να κρυφτούν [κατά την ανάπτυξη] και είναι δύσκολο να βρεθούν ενδείξεις εναντίον τους», αναφέρουν οι συγγραφείς.

«Ακόμη και ενόψει ακαδημαϊκών, ιολογικών ή ζωικών στοιχείων, [μπορεί κανείς] να αρνηθεί, να αποτρέψει [κάποιον να εγείρει το ζήτημα], να καταστείλει [πιθανές κατηγορίες], αφήνοντας τους διεθνείς οργανισμούς και τους δίκαιους ανθρώπους αβοήθητους».

Ο Χου Ντετζόνγκ (Xu Dezhong), ένας από τους δύο αρχισυντάκτες του βιβλίου, έχει υπάρξει αναλυτής της εθνικής ομάδας πρόληψης και θεραπείας SARS της Κίνας εκείνη την εποχή. Τα καθήκοντά του περιλάμβαναν επίσης την αναφορά στην ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Κίνας, την κινεζική στρατιωτική επιτροπή, σύμφωνα με το Baike, μια πλατφόρμα τύπου Wikipedia που λειτουργεί από την κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu.

Ο Χου ήταν επίσης καθηγητής στο τμήμα στρατιωτικής επιδημιολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας. Η σχολή, που παλαιότερα ήταν γνωστή και ως το Τέταρτο Στρατιωτικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο, βρίσκεται στη Σιάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί της κεντρικής Κίνας. Δέκα άλλοι επιστήμονες από αυτό το στρατιωτικό πανεπιστήμιο συμπεριλήφθηκαν στους 18 συγγραφείς του βιβλίου.

Ο άλλος αρχισυντάκτης είναι ο Λι Φενγκ (Li Feng), ο οποίος ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου πρόληψης επιδημιών στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Δεν είναι σαφές εάν ο Λι εξακολουθεί να κατέχει αυτή τη θέση.

Το βιβλίο αναπτύσσει σε μεγάλο βαθμό την πιθανή επίπτωση μιας επίθεσης με βιολογικό όπλο και τις βέλτιστες συνθήκες για την απελευθέρωση ενός τέτοιου όπλου.

Σύμφωνα με το βιβλίο, οποιαδήποτε επίθεση είναι πιθανό να κατακλύσει τον τοπικό τομέα υγείας. Ο ιατρικός τομέας θα βρισκόταν υπό «τεράστια επιβάρυνση» λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, ανέφερε. Επιπλέον, η ανάγκη να τεθούν οι ασθενείς σε καραντίνα, καθώς και η παρατεταμένη ιατρική περίθαλψη, θα επιβαρύνει περαιτέρω τους ιατρικούς πόρους.

Μια σταθερή ροή ανέμου προς μία κατεύθυνση είναι σημαντική, αναφέρουν οι συγγραφείς, για να μεταφέρουν τα αερομεταφερόμενα παθογόνα του βιολογικού όπλου στην στοχευμένη περιοχή. Δεδομένου ότι αυτά τα παθογόνα μπορούν να εξασθενήσουν κάτω από έντονο ηλιακό φως, είναι καλύτερα να τα απελευθερώσετε «ξημερώματα, σούρουπο, βράδυ ή συννεφιασμένη μέρα», προσθέτουν.

Επιπλέον, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι οι βροχοπτώσεις και το χιόνι δεν είναι οι βέλτιστες συνθήκες, επειδή αυτός ο τύπος καιρού θα «μείωνε την αποτελεσματική συγκέντρωση» των αερομεταφερόμενων παθογόνων.

Η προέλευση της πανδημίας

Το βιβλίο αυτό βγήκε στο φως της δημοσιότητας περισσότερο από ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), κοινώς γνωστό και ως νέος κορωνοϊός. Ο λανθασμένος χειρισμός του Κ.Κ.Κ. στην αρχή της πανδημίας προκάλεσε την παγκόσμια εξάπλωση της ασθένειας, ενώ θα μπορούσε να την είχε περιορίσει, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να βρει την προέλευση της πανδημίας, ένας αυξανόμενος αριθμός φωνών υποδηλώνει ότι ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν (WIV) και ζήτησαν από το ΚΚΚ να ανοίξει το ινστιτούτο για περαιτέρω έρευνα. Το Πεκίνο έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά δεν ανοίγει και τα αρχεία του εργαστηρίου για ανεξάρτητο έλεγχο.

Ο David Asher, πρώην επικεφαλής ερευνητής COVID-19 στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε τον Μάρτιο ότι ο ιός θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα ενός ερευνητικού ατυχήματος για βιολογικά όπλα στο WIV.

Τον Ιανουάριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε τα ευρήματά του στο WIV, το μοναδικό εργαστήριο P4 της Κίνας (με το υψηλότερο επίπεδο βιοασφάλειας), καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ινστιτούτο «έχει εμπλακεί στην διεξαγωγή ερευνών, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε ζώα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017».

Το τμήμα δήλωσε ότι είχε λόγο να πιστεύει ότι «αρκετοί ερευνητές στο WIV αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με την COVID-19 όσο και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες».

Το WIV βρέθηκε επίσης ότι συμμετείχε σε ένα χρηματοδοτούμενο από το κράτος έργο από το 2012 έως το 2018, μελετώντας παθογόνα ζώων σε άγρια ζώα. Το έργο διεξήχθη από μια κοινή ομάδα στρατιωτικών και πολιτικών επιστημόνων.

Ωστόσο, μια έκθεση του Μαρτίου από μια ομάδα Κινέζων και ξένων επιστημόνων, συγκροτημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας απέρριψε τη θεωρία εργαστηριακής διαρροής ως «εξαιρετικά απίθανη». Η έκθεση επικρίθηκε έντονα, με 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, που εξέφρασαν ανησυχίες για τα ευρήματα, ζητώντας ταυτόχρονα μια «διαφανή και ανεξάρτητη ανάλυση και αξιολόγηση» για την προέλευση της πανδημίας.

Μια προειδοποίηση

Ο Άντερς Κορ (Anders Corr), διευθυντής της Corr Analytics μιας συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, σε πρόσφατη δήλωσή του στην Epoch Times, είπε ότι το εγχειρίδιο των Κινέζων επιστημόνων του στρατού θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για το ενδεχόμενο μιας «απρόσμενης βιο-επίθεσης από την Κίνα».

«Ας μην περιμένουμε μέχρι να γίνει μια απρόσμενη βιο-επίθεση. Τερματίστε τα προγράμματα βιολογικών όπλων της Κίνας τώρα, αποσυνδέοντας αμυντικά από, και ελαχιστοποιώντας έτσι, όλα τα πεδία του STEM της χώρας», ανέφερε ο Κορ. Το STEM προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών όρων Science, Technology, Engineering, Mathematics (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά).

Πρόσθεσε: «Ασκείστε τη μέγιστη οικονομική και πολιτική πίεση, για να ωθήσετε την Κίνα προς έναν πολύ αναγκαίο εκδημοκρατισμό. Μόνο όταν η χώρα εκδημοκρατιστεί πρέπει να της επιτρέψουμε να εισέλθει πίσω στο διεθνές σύστημα».

Ακολουθήστε τον Frank στο Twitter: @HwaiDer

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε