Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο ειδικός στην επείγουσα ιατρική Δρ. Κέβιν Μαρούνο και η ιατρική ομάδα του μεταφέρουν έναν ασθενή με υποψία COVID-19 στον θάλαμο απομόνωσης στην κόκκινη ζώνη του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Σέιντ Βίνσεντ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 4 Ιουνίου 2020. (Φωτογραφία: Lisa Maree Williams/Getty Images)

Κορωνοϊός – Αυστραλία: Οι εισαγωγές των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνούν αυτές των ανεμβολίαστων

Για πρώτη φορά, στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) νοσηλεύονται περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς με COVID-19 σε σύγκριση με τον αριθμό των ανεμβολίαστων, καθώς η επιδημία της Όμικρον συνεχίζει να πλησιάζει προς την κορύφωσή της.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Μονάδα Κρίσιμων Πληροφοριών COVID-19 της κυβέρνησης της NSW αποκάλυψαν ότι από τις 9 Ιανουαρίου, το 68,9% των ασθενών με COVID-19 ηλικίας 12 ετών και άνω που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ το 28,8% είναι ανεμβολίαστο.

Ο αριθμός των εμβολιασμένων ασθενών με διπλή δόση εμβολίου στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ξεπέρασε επίσης εκείνον των ανεμβολίαστων, με το 50,3% των εμβολιασμένων να παρουσιάζονται στη ΜΕΘ με COVID-19, περισσότερο από το 49,1% των ανεμβολίαστων.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα ανεμβολίαστα άτομα φαίνεται να έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και σχεδόν 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να διακομιστούν σε ΜΕΘ σε σχέση με τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Αυτό διότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων ασθενών φαίνεται να υπερτερεί στα δεδομένα – το 7,3% του πληθυσμού της NSW ηλικίας 12 ετών και άνω εκείνη την περίοδο ήταν ανεμβολίαστοι, αλλά αποτελούσαν τους μισούς από τους ασθενείς σε ΜΕΘ για COVID-19 στο σύστημα υγείας της NSW. Προς το παρόν η Αυστραλία δεν επιτρέπει εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται και είναι διαθέσιμες σε άλλες χώρες, όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη.

Ποσοστό νοσηλειών για τον COVID-19 στη Νέα Νότια Ουαλία με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία που ανέφερε η Μονάδα Κρίσιμων Πληροφοριών COVID-19 μεταξύ 31 Οκτωβρίου 2021 και 9 Ιανουαρίου 2022. Οι εμβολιασμένοι αναφέρονται σε όσους έλαβαν δύο δόσεις ενός επιλέξιμου εμβολίου. Το γράφημα έχει εξομαλυνθεί για τις ημέρες μεταξύ κάθε αναφερόμενου τέλους εβδομάδας. Τα σημεία μεταξύ της 12ης Δεκεμβρίου 2021 και της 2ης Ιανουαρίου 2022 έχουν παρεμβληθεί γραμμικά λόγω μη διαθεσιμότητας δεδομένων. (The Epoch Times)

 

Σύμφωνα με την NSW Health, το 95,1% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 και το 93,7% έχουν λάβει δύο δόσεις από τις 11 Ιανουαρίου.

Η αύξηση του ποσοστού των νοσηλειών μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων έρχεται τόσο εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του ιού του ΚΚΚ στην Αυστραλία, όσο και της πτώσης της αποτελεσματικότητας των διαθέσιμων εμβολίων COVID-19.

Εκπρόσωπος της NSW Health δήλωσε στην The Epoch Times στις 11 Ιανουαρίου ότι η Όμικρον είχε αντικαταστήσει την Δέλτα ως την κύρια παραλλαγή που εξαπλώνεται στη NSW, αλλά ότι φαίνεται επίσης να είναι λιγότερο επικίνδυνη από τον προκάτοχό της.

«Η παραλλαγή Όμικρον σχετίζεται με χαμηλότερο ποσοστό νοσηλείας και εισαγωγής σε ΜΕΘ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ενώ η πολιτεία κατέγραψε 32.155 κρούσματα του ιού στις 9 Ιανουαρίου, 2.030 είχαν νοσηλευτεί και μόνο 159 είχαν διακομιστεί σε ΜΕΘ. Από τις 12 Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί σε 53.909, με 2.242 νοσηλευόμενα και 175 σε ΜΕΘ.

«Η NSW Health καλεί την κοινότητα να συνεχίσει να εφαρμόζει συμπεριφορές που διασφαλίζουν την ασφάλεια σε θέματα COVID για να διατηρήσει τον καθένα και την κοινότητα ασφαλή, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, της διατήρησης φυσικών αποστάσεων και της υγιεινής των χεριών».

Άνθρωποι καταφθάνουν για να εμβολιαστούν στο κέντρο μαζικού εμβολιασμού της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Χόουμ Μπους στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 23 Αυγούστου 2021. (Φωτογραφία: Lisa Maree Williams/Getty Images)

 

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης σε όσους δικαιούνται να λάβουν την τρίτη αναμνηστική δόση ενός διαθέσιμου εμβολίου COVID-19 -η οποία μπορεί πλέον να γίνει τέσσερις μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης- για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ανοσίας που χορηγείται από το εμβόλιο.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη να εμβολιαστούν και όσους δικαιούνται την αναμνηστική τους δόση να την κάνουν χωρίς καθυστέρηση. Τα εμβόλια COVID-19 που διατίθενται στην Αυστραλία είναι ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας και θανάτου».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αναφερθεί ότι 2 από τα τρία διαθέσιμα εμβόλια COVID-19 έπεσαν κάτω από το 50% της αποτελεσματικότητας μετά από έξι μήνες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, η NSW έχει επιβάλει αναμνηστικές δόσεις για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πολιτειών που έχουν εφαρμόσει απαιτήσεις αναμνηστικών εμβολίων.

Η NSW εργάζεται επίσης επί του παρόντος για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων των νέων παραλλαγών του COVID-19.

«Η NSW Health δίνει προτεραιότητα στην αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος του COVID-19 για ασθενείς σε ΜΕΘ, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις τόσο των παραλλαγών Δέλτα όσο και Όμικρον», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε