Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Η τιμώμενη Λάρα Λόγκαν αποδέχεται ένα βραβείο επί σκηνής στα 42α Ετήσια Βραβεία Gracie, στο ξενοδοχείο Beverly Wilshire στο Μπέβερλυ Χιλς, Καλιφ., 6 Ιουν. 2017. (Vivien Killilea/Getty Images για Alliance for Women in Media)

Λάρα Λόγκαν: Προπαγανδιστές και «πολιτικοί δολοφόνοι» έχουν χαλάσει τα μέσα ενημέρωσης

Η κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αλλάξει ανά τα χρόνια σε βαθμό που η βιομηχανία δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη, είπε στην Epoch Times η πρώην ανταποκρίτρια για την εκπομπή «60 Minutes» του CBS, Λάρα Λόγκαν.

«Το επάγγελμά μας σήμερα δεν αναγνωρίζεται», είπε η δημοσιογράφος ερευνητικού ρεπορτάζ Λόγκαν σε συνέντευξη στους «American Thought Leaders», σημειώνοντας ότι από τότε που άρχισε στην βιομηχανία σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν, η βιομηχανία ενημέρωσης έχει αλλάξει «δραματικά», και με πολλούς τρόπους, «όχι προς το καλύτερο».

Η Λόγκαν, τώρα παρουσιάστρια της «Lara Logan Has No Agenda» του Fox Nation, υπήρξε στην πρώτη γραμμή για χρόνια, κάνοντας ρεπορτάζ για τα πάντα από εμπόλεμες ζώνες έως πολέμους συμμοριών έως το σκάνδαλο Μπενγκάζι.

Γεννημένη στο Ντάρμπαν, Νότια Αφρική, η Λόγκαν πέρασε πολλές ώρες της ως νέα δημοσιογράφος που κάλυπτε συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος εκείνο τον καιρό. Είπε στην Epoch Times ότι αυτό που της είχε κάνει εντύπωση τότε, ήταν ότι οι δημοσιογράφοι δεν έδειχναν ποτέ κομματική προτίμηση, μεροληψία, ή προσωπικά αισθήματα προς μέλη της κυβέρνησης.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι όταν, νομίζω ήταν όταν ο πρόεδρος σταμάτησε να μιλά, και όλοι χειροκρότησαν. Κανένας δημοσιογράφος δεν χειροκρότησε. Εκεί ήταν που έμαθα ότι δεν δείχνεις ως δημοσιογράφος την κομματική σου προτίμηση … και κανένας από τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης δεν χειροκρότησε – αυτό ήταν απλώς ένα πρότυπο», θυμάται η Λόγκαν.

«Είναι πραγματικά ένα σύμβολο του διαχωρισμού που οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να βάλουν μεταξύ του εαυτού τους και της πολιτικής του καιρού. Και σκεφτείτε που βρισκόμαστε τώρα – αυτό σίγουρα δεν υπήρχε κατά την τελευταία διοίκηση», συνέχισε, αναφερόμενη στην διοίκηση του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ήταν πραγματικά σοκαριστικό για εμένα κατά την [προεδρική] προεκλογική εκστρατεία του 2016 να ακούω και να βλέπω δημοσιογράφους και μεγάλες εφημερίδες… ξέρετε, ακόμα και η όποια προσπάθεια ή πρόσχημα ή να είναι αντικειμενικοί, και να υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές επιχειρήσεις και τους πολιτικούς οργανισμούς, για να διασφαλίσουν ότι αυτό το άτομο δεν θα πάρει το αξίωμα», πρόσθεσε η Λόγκαν.

Πολλοί δημοσιογράφοι στο ρεπορτάζ τους τώρα θολώνουν τις γραμμές μεταξύ γεγονότος και γνώμης, είπε η Λόγκαν, επικρίνοντας δημοσιογράφους που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές για τα άρθρα τους – κάτι που θεωρεί ότι μπορεί να υποστεί εκμετάλλευση για απόκρυψη κινήτρου.

«Η πηγές είναι πολύ σημαντικές, και σήμερα αυτό έχει πλήρως ξεχαστεί για τους χειρότερους δυνατούς λόγους για να καλύψει πολιτικές επιχειρήσεις και ανθρώπους με πολιτικά κίνητρα, ώστε να διαδώσουν παραπληροφόρηση που βλάπτει το επάγγελμα της δημοσιογραφίας», είπε η Λόγκαν. «Αυτό είναι μια ατίμωση για κάθε έναν από εμάς που αποκαλούμε τον εαυτό μας δημοσιογράφο. Πιο σημαντικό από όλα, είναι πραγματικά επιζήμιο για την ικανότητα των Αμερικανών να κατανοήσουν και να γνωρίσουν την αλήθεια ώστε να μπορούν να προσπαθήσουν να πάρουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.»

«Δεν είναι δημοσιογράφοι. Είναι πολιτικοί δολοφόνοι, που δουλεύουν εκ μέρους πολιτικών επιχειρήσεων και προπαγανδιστών, και δεν νοιάζονται στο ελάχιστο για πραγματική δημοσιογραφία ή ειλικρίνεια ή οτιδήποτε παρόμοιο», είπε η Λόγκαν.

Η Λόγκαν θεωρεί επίσης ότι δημοσιογραφικές οντότητες δουλεύουν από κοινού με εταιρείες Μεγάλης Τεχνολογίας για να διαμορφώσουν αφηγήματα και τον δημόσιο διάλογο.

Εταιρείες όπως Facebook, Twitter, και Google έχουν προσελκύσει προσοχή λόγω ισχυρισμών πολιτικής μεροληψίας και μη ισορροπημένης διαχείρισης του περιεχομένου χρήστη. Οι επικριτές λένε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της διαχείρισης των εταιρειών το προηγούμενο έτος έχει στοχεύσει άδικα τον συντηρητικό λόγο και λόγο από άτομα που θεωρούνται υποστηρικτές του Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ομάδες στην άλλη πλευρά σχολιάζουν το πως εταιρείες κοινωνικών μέσων λειτουργούν, ισχυριζόμενες ότι εταιρείες της Σίλικον Βάλεϋ έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν επαρκώς την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί διαδικτυακά.

«Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον απόλυτο έλεγχο», είπε η Λόγκαν. «Αν ελέγχουν τα αφηγήματα, ελέγχουν αυτήν την ροή πληροφοριών, ελέγχουν τι αναφέρουμε ως δημοσιογράφοι, τι δεν αναφέρουμε, πως το αναφέρουμε, τι κάνουμε με αυτό, τι λέει ο κόσμος για αυτό – διαχειρίζονται την αντίληψη γεγονότων, στρεβλώνουν την αντίληψη.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε