Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Αρμένιο ομόλογό του στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου 2022. (Alexander Zemlianichenko/POOL/AFP via Getty Images)

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα υιοθετήσει πιο «σκληρή» στάση απέναντι στην «εχθρική» ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη κι έχει «χάσει» τη Ρωσία, η οποία θα αντιδράσει με «σκληρό» τρόπο αν χρειαστεί, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ‘χάσει’ τη Ρωσία. Και η ευθύνη είναι δική της», δηλώνει ο κ. Λαβρόφ στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Argumenty i Fakty («Επιχειρήματα και γεγονότα»). «Είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ που δηλώνουν ανοικτά ότι θεωρούν απαραίτητο να καταφερθεί, όπως το θέτουν, στρατηγική ήττα στη Ρωσία».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε πως η Μόσχα έχει πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τόνισε πως εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές.

«Αντιδρώντας σε εχθρικά μέτρα, θα ενεργούμε με σκληρό τρόπο αν είναι απαραίτητο, με βάση τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και την αρχή της αμοιβαιότητας, που είναι αποδεκτή στη διπλωματική πρακτική», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε