Δευτέρα, 24 Ιούν, 2024
Ο πυρηνικός σταθμός της έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο πυρών, προκαλώντας φόβους για καταστροφή.

Μερική εκκένωση περιοχών της νότιας Ουκρανίας από τους Ρώσους

Δεκαοκτώ κοινότητες στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή, εκκενώνονται μερικώς υπό την απειλή επικείμενης ουκρανικής επίθεσης. Η παραστρατιωτική ρωσική οργάνωση ‘Ομάδα Βάγκνερ’ αποσύρεται επίσης, από το Μπαχμούτ, λόγω έλλειψης πολεμοφοδίων.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο εχθρός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς των κοινοτήτων που βρίσκονται σε άμεση εγγύτητα με τη γραμμή επαφής», ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ο Εβγκένι Μπαλίτσκι, περιφερειακός αξιωματούχος τον οποίο εγκατάστησε η Μόσχα.

«Γι΄αυτόν το λόγο, αποφασίστηκε να απομακρυνθούν κατά πρώτον τα παιδιά με τους γονείς τους, οι ηλικιωμένοι, οι νοσηλευόμενοι και οι άνθρωποι με αναπηρίες μακριά από τα πυρά του εχθρού και να μεταφερθούν στο εσωτερικό της περιοχής», συνέχισε διαβεβαιώνοντας πως η απομακρύνσεις αυτές θα είναι ‘προσωρινές’.

Ανάμεσα στις 18 αυτές κοινότητες είναι η Ενερχοντάρ, η πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τον Μάιο του 2022 και έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο πυρών, προκαλώντας φόβους για καταστροφή.

Το περασμένο φθινόπωρο, οι ρωσικές κατοχικές αρχές είχαν ανακοινώσει παρόμοιες απομακρύνσεις κατοίκων στην περιοχή της Χερσώνας, λίγο πριν από μια επίθεση που επέτρεψε στον ουκρανικό στρατό να ανακαταλάβει την περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταληφθεί από τους Ρώσους.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε