Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, μιλάει σε επιτροπή του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον στις 11 Ιανουαρίου 2022. (Greg Nash/Pool/AFP via Getty Images)

Μετά τη δήλωση του Μπάιντεν ότι η πανδημία COVID-19 «τελείωσε», ο Φάουτσι αποκαλύπτει «τι πραγματικά εννοούσε»

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ Άντονι Φάουτσι επιχείρησε να ανακαλέσει τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης ότι η πανδημία COVID-19 «έχει τελειώσει».

«Αυτό που πραγματικά εννοούσε [ο Μπάιντεν] είναι ότι το πολύ σοβαρό στάδιο της πανδημίας με … 3.000 θανάτους την ημέρα – αυτό το στάδιο δεν υπάρχει πλέον», δήλωσε ο Φάουτσι στο Politico. «Οι άνθρωποι δεν πρέπει επιπόλαια να νομίζουν ότι έχουμε ξεφύγει από το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη στο «60 Minutes» που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την πορεία της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η πανδημία έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με τον COVID, εξακολουθούμε να κάνουμε πολλή δουλειά πάνω σε αυτό. Αλλά η πανδημία έχει τελειώσει», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της COVID-19, της ευλογιάς των πιθήκων και της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Από αυτό το ποσό, το μεγαλύτερο αίτημα είναι περίπου 22,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της COVID-19, το οποίο θα υποστηρίξει την έρευνα για τα εμβόλια, τις δοκιμές, τις προετοιμασίες και τη θεραπεία.

Οι Δημοκρατικοί σπεύδουν

Όμως το σχόλιό του στην εκπομπή του CBS ώθησε τους Δημοκρατικούς να σπεύσουν τη Δευτέρα να διαμορφώσουν το αφήγημα γύρω από τα μηνύματα του Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι αυτό που προσπαθούσε να πει ο πρόεδρος είναι ότι τα χειρότερα της πανδημίας έχουν περάσει», δήλωσε ο βουλευτής Ρο Κανά (D-Calif.) στο Fox News, λέγοντας ότι κάποιοι εξακολουθούν να υποφέρουν από το λεγόμενο «long COVID». «Ο τρόπος με τον οποίο θα το διατύπωνα είναι ότι τα χειρότερα της πανδημίας έχουν περάσει», δήλωσε ο Κανά.

«Ο COVID δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν (D-Va.) στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις παρατηρήσεις του Μπάιντεν. «Δεν ξέρω τι εννοούσε … κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το «πανδημία» ή το «επιδημία» ή άλλες φράσεις. Και είπε ότι ο COVID δεν έχει τελειώσει, η πανδημία έχει τελειώσει. Αλλά όπως το βλέπω εγώ, ο COVID δεν έχει τελειώσει».

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Ντικ Ντέρμπιν (D-Ill.) συμφώνησε με την εκτίμηση του Κέιν.

«Οι παραλλαγές είναι ακόμα εκεί έξω. Όλοι ελπίζουμε ότι έχει τελειώσει [αλλά] κανείς δεν πρόκειται να προβλέψει με βεβαιότητα ότι έχει τελειώσει. Εγώ δεν το κάνω», δήλωσε ο Ντέρμπιν στο ABC News.

Οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποίησαν το σχόλιο του Μπάιντεν στη συνέντευξη για να υποστηρίξουν ότι δεν απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση για την ανακούφιση της COVID-19. Προηγουμένως, οι νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν σηματοδοτήσει ότι δεν είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν το τελευταίο αίτημα του Λευκού Οίκου.

«Παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονική ζωή, κάτι που αναγνωρίσατε όταν σημειώσατε ότι οι συμμετέχοντες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ δεν φορούσαν μάσκες, η κυβέρνησή σας συνεχίζει να ζητά από το Κογκρέσο μη αντισταθμισμένη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και να διατηρεί ομοσπονδιακές δηλώσεις έκτακτης ανάγκης που κοστίζουν στους φορολογούμενους δισεκατομμύρια δολάρια», έγραψε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ (R-N.C.) σε επιστολή προς την κυβέρνηση Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε