Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο Μάικ Γκονζάλες, ανώτερος συνεργάτης στο Ίδρυμα Heritage, στην Ουάσιγκτον στις 22 Σεπτεμβρίου 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Μια Μαρξιστική επανάσταση λαμβάνει χώρα στην Αμερική, προειδοποιεί ειδικός

Υπάρχει ένα φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα στην Αμερική, «μια προσπάθεια αλλαγής της πραγματικότητας» με σκοπό την προώθηση μιας νέας μαρξιστικής επανάστασης, δήλωσε ο Μάικ Γκονζάλες-συγγραφέας δύο βιβλίων για το θέμα αυτό, στην εκπομπή «Crossroads» του EpochTV.

«Έτσι, αυτό που βλέπουμε με το κίνημα Black Lives Matter, αυτό που βλέπουμε με το 1619 Project … είναι να αντικατασταθεί η αμερικανική αφήγηση, να αντικατασταθεί η ιδέα της Αμερικής από το: όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, είμαστε όλοι ελεύθεροι … με την ιδέα ότι είμαστε μια απαίσια χώρα, ότι η ιστορία μας είναι φρικτή, ότι το σύστημά μας είναι το ίδιο ρατσιστικό – ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει».

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει επειδή πιστεύουν σε μια απόλυτη και θεμελιώδη αλήθεια, στο φυσικό νόμο ή στο Θεό, αλλά οι μαρξιστές δεν πιστεύουν σε τίποτα από αυτά, είπε ο Γκονζάλες.

Το Black Lives Matter (BLM) χρησιμοποίησε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ως δικαιολογία για να αλλάξει την κοινωνία, εξήγησε ο Γκονζάλες , «να διαλύσει την οργανωτική αρχή της κοινωνίας» – σύμφωνα με τα λόγια της συνιδρύτριας του BLM Αλίσια Γκάρζα.

Ο Γκονζάλες δήλωσε ότι η ιδέα του Black Lives Matter είναι «αδιαμφισβήτητη».

«Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη έχουν σημασία. Και είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό -δεδομένης της ιστορίας μας- να επιβεβαιώσουμε ότι οι ζωές των μαύρων συμπολιτών μας, των συμπατριωτών μας, έχουν σημασία, επειδή γνωρίζουμε την ιστορία».

Οι ιδρυτές του BLM λένε ότι ήταν εκπαιδευμένοι μαρξιστές, σημείωσε ο ειδικός.

Η Πατρίς Κούλορς, συνιδρύτρια του BLM, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Real News Network το 2015: «Έχουμε πράγματι ένα ιδεολογικό πλαίσιο. Εγώ και η Αλίσια [Γκάρζα] ειδικότερα είμαστε εκπαιδευμένοι διοργανωτές. Είμαστε εκπαιδευμένοι μαρξιστές».

Η Πατρίς Κούλορς, συνιδρύτρια του κινήματος Black Lives Matter, μιλάει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, σε φωτογραφία αρχείου. (Rich Fury/Getty Images for Teen Vogue)

 

«Η Κούλορς εκπαιδεύτηκε για μια δεκαετία ως ριζοσπαστική διοργανώτρια στο Labor/Community Strategy Center, το οποίο ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Έρικ Μαν, πρώην μέλος της Weather Underground, της ριζοσπαστικής φράξιας της δεκαετίας του 1960 που χαρακτηρίστηκε από το FBI ως εγχώρια τρομοκρατική ομάδα», έγραψε ο Γκονζάλες για το Heritage Foundation.

Η ομάδα, που αρχικά ονομαζόταν «Weathermen», εξηγούσε στην ιδρυτική της δήλωση το 1969 ότι ήταν αφοσιωμένη «στην καταστροφή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και στην επίτευξη ενός αταξικού κόσμου: του παγκόσμιου κομμουνισμού».

Η Αλίσια Γκάρζα, συνιδρύτρια του BLM, εκπαιδεύτηκε στο School of Unity and Liberation (SOUL), ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε από την Χάρμονι Γκόλντμπεργκ, διδάκτωρ πολιτισμικής ανθρωπολογίας, δήλωσε ο Γκονζάλες.

Ο Γκόλντμπεργκ είναι επίσης ειδικός στον Αντόνιο Γκράμσι (pdf), τον ιδρυτή του κομμουνιστικού κόμματος της Ιταλίας τη δεκαετία του 1920 και μαρξιστή διανοούμενο. Κατανοεί τη θεωρία του Γκράμσι για τον πόλεμο των θέσεων, την έννοια της στρατολόγησης ανθρώπων, της οργάνωσής τους, της εκπαίδευσής τους και της πειθούς τους να αντικαταστήσουν μια κουλτούρα με μια άλλη κουλτούρα, δήλωσε ο Γκονζάλες.

Ο Γκονζάλες επικαλέστηκε τα λόγια του Γκράμσι, ο οποίος είπε ότι στη Δύση, σε κοινωνίες με ισχυρή κοινωνία των πολιτών, χρειάζεται να έχεις έναν πόλεμο θέσεων.

Ο Γκράμσι παρομοίασε τον πολιτικό «πόλεμο» με τον στρατιωτικό πόλεμο, όπου ο πόλεμος της θέσης μοιάζει «με πόλεμο χαρακωμάτων, που εγκαθίσταται για μια μακροχρόνια μάχη με στρατηγικές μικρότερες νίκες για να κερδίσει περισσότερα εδάφη σιγά-σιγά», σε αντίθεση με τον πόλεμο της κίνησης που μοιάζει με «μια γρήγορη στρατιωτική επίθεση», έγραψε ο Μπράντλεϊ Τόμας, ένας ελευθεριακός ακτιβιστής, και συγγραφέας για το Foundation for Economic Education (FEE).

«Με άλλα λόγια, πρέπει να πάρεις τους εργάτες, να τους διεισδύσεις, να τους κατηχήσεις, να τους διδάξεις ότι η οικογένεια ήταν μια μορφή καταπίεσης, να τους διδάξεις ότι το έθνος-κράτος ήταν μια μορφή καταπίεσης, να τους διδάξεις ότι η ατομική ιδιοκτησία οδηγεί στον πόλεμο και σε περισσότερη καταπίεση. Και αυτό είναι που έχουμε σήμερα, μόνο που εδώ στην Αμερική, το εφαρμόζουμε μέσα από τον φακό της φυλής με την κριτική θεωρία των φυλών», δήλωσε ο Γκονζάλες.

Ο πυρήνας της σκέψης του Μαρξ είναι ότι η οικογένεια, το έθνος-κράτος, η ατομική ιδιοκτησία, καθώς και οι πεποιθήσεις για τον Θεό και τη θρησκεία, έπρεπε να καταργηθούν, είπε ο Γκονζάλες, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι εκείνης της εποχής δεν συμφωνούσαν με τίποτα από αυτά.

Από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι το 1917, όταν πέτυχε η πρώτη μαρξιστική επανάσταση, οι εργάτες κατά τη διάρκεια αυτών των 70 περίπου ετών συμπαθούσαν το έθνος-κράτος, ήταν πατριώτες, πιστοί στον Θεό και τους άρεσε πραγματικά η ατομική ιδιοκτησία, συνέχισε ο Γκονζάλες.

Ως εκ τούτου, η μαρξιστική επανάσταση απέτυχε παταγωδώς στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη – ακριβώς εκεί που ο Μαρξ είχε πει ότι θα πετύχαινε, εξήγησε ο Γκονζάλες.

«Αυτοί οι κομμουνιστές στοχαστές στην Ιταλία και τη Γερμανία κατέληξαν στην ιδέα ότι ο Μαρξ είχε δίκιο ως προς τη στρατηγική για την απαλλαγή από το έθνος, το κράτος και την ατομική ιδιοκτησία, αλλά η τακτική του έπρεπε να αναβαθμιστεί».
«Η τακτική του Μαρξ ήταν ότι οι υλικές δυνάμεις της κοινωνίας και η οικονομία θα καθόριζε τα πάντα», αλλά αυτοί οι κομμουνιστές διανοούμενοι στη δεκαετία του 1920 στην Ευρώπη συνειδητοποίησαν ότι ο πολιτισμός -και όχι η οικονομία- είναι αυτός που καθορίζει τη συμπεριφορά του ανθρώπου, είπε ο Γκονζάλες. «Ο μαρξισμός που βλέπουμε σήμερα στην Αμερική – είναι αυτού του είδους ο μαρξισμός».

«Οι κομμουνιστές που εκπαίδευσαν τους ιδρυτές των οργανώσεων του BLM … πήραν τα στοιχεία τους από αυτούς τους πολιτισμικούς μαρξιστές της δεκαετίας του 1920 από την Ευρώπη».

Ο αντίκτυπος του BLM

Διαδηλωτές διαδηλώνουν στα σκαλιά του State House κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του Black Lives Matter στο Πρόβιντενς, στις 5 Ιουνίου 2020. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

 

Σε μια συγκέντρωση προοδευτικών του Μέιν το 2019, η Γκάρζα δήλωσε: «Η ίδια η Αμερική ιδρύθηκε πάνω στη βία, διαποτισμένη από τη λευκή υπεροχή και βασισμένη στην κλοπή και τη γενοκτονία».

«Όταν μιλάμε για την καταπολέμηση του λευκού εθνικισμού, την καταπολέμηση της λευκής υπεροχής, δεν μιλάμε για την καταπολέμηση των λευκών ανθρώπων. Μιλάμε για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο έχουμε οργανώσει αυτή τη χώρα, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να επιτύχουμε τη δικαιοσύνη για την οποία αγωνιζόμαστε. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δουλειά να κάνουμε για να συνεχίσουμε να διαλύουμε την οργανωτική αρχή αυτής της κοινωνίας, η οποία δημιουργεί ανισότητες για όλους, ακόμη και για τους λευκούς», δήλωσε η Γκάρζα σύμφωνα με το Maine Beacon.

«Το 2020, είχαμε μήνες αποσταθεροποίησης. Και … με την κριτική θεωρία των φυλών, υπήρξε μια πραγματική προσπάθεια να αλλάξουμε την κουλτούρα μας εκ των έσω», δήλωσε ο Γκονζάλες.

Σύμφωνα με το U.S. Crisis Monitor, το 2020 μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, πραγματοποιήθηκαν 633, δήλωσε ο Γκονζάλες. Το Ινστιτούτο Ασφαλιστικής Πληροφόρησης δήλωσε ότι αυτές οι εξεγέρσεις ήταν οι πιο δαπανηρές εμφύλιες ταραχές στην ιστορία των ΗΠΑ, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένας διαδηλωτής του Black Lives Matter σε μια εξέγερση στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, την 1η Αυγούστου 2020. (Noah Berger/AP Photo)

 

Οι ακτιβιστές του BLM συμμετείχαν στο 95% των 633 ταραχών για τις οποίες ήταν γνωστή η ταυτότητα των δραστών, σύμφωνα με τον Γκονζάλες.

«Το παίρνω αυτό στα σοβαρά. … Γι’ αυτό έγραψα το βιβλίο μου: «BLM: The Making of a New Marxist Revolution», δήλωσε ο Γκονζάλες.

Η Epoch Times επικοινώνησε με την οργάνωση Black Lives Matter για σχόλια.

Τα αποτελέσματα των εξεγέρσεων έχουν γίνει αισθητά μέχρι σήμερα, σημείωσε ο ειδικός.

«Το άλμα στο ποσοστό των δολοφονιών το 2020 ήταν αστρονομικό. Ήταν 30 τοις εκατό», δήλωσε ο Γκονζάλες. «Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού ανθρωποκτονιών στην ιστορία», πρόσθεσε. «Γνωρίζουμε από τις στατιστικές ότι πάνω από το 50% των ανθρώπων που δολοφονούνται είναι Αφροαμερικανοί».

«Έτσι, πρόκειται για πολλές επιπλέον μαύρες ζωές που χάθηκαν. Δεν έχουν σημασία;», ρώτησε ρητορικά ο Γκονζάλες.

Το BLM είχε ένα σχέδιο όταν πραγματοποίησε διαμαρτυρίες και ταραχές το 2020, συνέχισε ο Γκονζάλες.

Το κίνημα πρότεινε ομοσπονδιακή νομοθεσία τον Ιούλιο του 2020 με την ονομασία BREATHE Act. Το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίχθηκε από τους βουλευτές Ρασίντα Τλάιμπ (D- Mich.) και Αγιάνα Πρέσλεϊ (D- Mass.), ζητούσε την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας και την αντικατάστασή της με μια νέα προσέγγιση για την ασφάλεια της κοινότητας. Η Κούλορς, η εκτελεστική διευθύντρια του BLM, περιέγραψε την προσέγγιση αυτή ως «μια νέα, μη τιμωρητική και μη σωφρονιστική προσέγγιση για την ασφάλεια της κοινότητας, η οποία θα δώσει κίνητρα στα κράτη να συρρικνώσουν τα ποινικά-νομικά τους συστήματα και να επικεντρώσουν την προστασία των ζωών των μαύρων», σύμφωνα με έκθεση του BLM.

Το BLM συνεργάστηκε επίσης με το μιούζικαλ Hamilton και τη μάρκα αναψυκτικών Sprite για να αυξήσει την προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020, σύμφωνα με την έκθεση. Το κίνημα έχει διαδώσει το πρόγραμμα σπουδών του που προωθεί την κριτική φυλετική θεωρία στις 14.000 σχολικές περιφέρειες της χώρας, έγραψε ο Γκονζάλες στο βιβλίο του.

Επίσης διαθέτει εκατομμύρια σε οικονομικούς πόρους που αποκτήθηκαν μέσω της συγκέντρωσης κεφαλαίων. «Σε όλες τις οντότητες και τους εταίρους μας, έχουμε συγκεντρώσει λίγο πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έτος, το 2020» με τη μέση δωρεά να ανέρχεται σε 30,64 δολάρια, αναφέρει η έκθεση του BLM, ενώ τα έξοδά τους, όπως η στελέχωση, τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα, η εμπλοκή των πολιτών, τα προγράμματα και τα έξοδα πεδίου, η ταχεία αντίδραση και η παρέμβαση σε κρίσεις, καθώς και η εκστρατεία της «get out the vote» ανήλθαν σε 8,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την έκθεσή του, το BLM έστειλε 127 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις δραστηριότητές της το 2020, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη λήψη 1,2 εκατομμυρίων ενεργειών.

Εκτός από το βιβλίο για το BLM, ο Γκονζάλες έγραψε νωρίτερα και το βιβλίο «The Plot to Change America: How Identity Politics Is Dividing the Land of the Free».

Ο συγγραφέας εξήγησε γιατί έγραψε αυτά τα βιβλία που αποκαλύπτουν τη μαρξιστική διείσδυση στην Αμερική.

«Το γεγονός ότι πέρασα τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής μου σε μια κομμουνιστική χώρα, στην Κούβα, με έκανε να τους αναγνωρίσω αμέσως. … Ξέρω πώς καταστράφηκε ο πολιτισμός. Ξέρω πώς καταστράφηκε μια χώρα. Η Αμερική είναι η χώρα μου. Δεν θέλω να δω να συμβαίνει στην Αμερική [ό,τι συνέβη] στη χώρα που γεννήθηκα».

Των Ella Kietlinska και Joshua Philipp

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε