Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Ένα άτομο κρατάει μια δόση του εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson πριν από τη χορήγησή του σε κλινική δοκιμή στο Κολοράντο, στις 15 Δεκεμβρίου 2020. (Michael Ciaglo/Getty Images)

Μητέρα 7 παιδιών από τη Τζόρτζια δεν έλαβε μεταμόσχευση νεφρού επειδή αρνήθηκε το εμβόλιο COVID-19

Μια 41χρονη μητέρα επτά μικρών παιδιών από την Τζόρτζια απορρίφθηκε ως υποψήφια για μεταμόσχευση νεφρού από την Emory Healthcare Inc. παρόλο που βρίσκεται σε αιμοκάθαρση και ενδεχομένως αντιμετωπίζει τον θάνατο.

Ο λόγος; Η γυναίκα, η οποία έχει ήδη νοσήσει με COVID-19, αρνήθηκε να λάβει δόση εμβολίου COVID-19 για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους.

Η γυναίκα, η οποία θα αναφέρεται ως Τζέιν Ντόε για την προστασία της ιδιωτικής της ζωής, παραπέμφθηκε στο Emory με έδρα την Ατλάντα από τον νεφρολόγο της αφού εμφάνισε ξαφνικά νεφρική νόσο τελικού σταδίου, σύμφωνα με την Liberty Counsel (LC), μια εθνική μη κερδοσκοπική νομική οργάνωση που εκπροσωπεί την Ντόε.

Η σοβαρότητα της κατάστασής της, καθιστά αναγκαία την υποβολή της σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρηθεί στη ζωή.

Μετά από αξιολόγηση από μία από τις νοσοκόμες του κέντρου μεταμοσχεύσεων, η Ντόε κρίθηκε αρχικά ως αποδεκτή υποψήφια για νέο νεφρό, παρόλο που ανέφερε ότι δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Απόφαση ζωής ή θανάτου

Οι ελπίδες της Ντόε σύντομα διαψεύστηκαν όταν, μετά από άλλη μια διαβούλευση με το προσωπικό του Emory, μια κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να προστεθεί στην «ενεργή λίστα αναμονής» του προγράμματος μεταμόσχευσης μέχρι να κάνει το εμβόλιο.

Το Emory Healthcare είναι ένα από τα 35% των αμερικανικών εθνικών κέντρων μεταμοσχεύσεων που εξακολουθούν να απαιτούν από τους ασθενείς να εμβολιαστούν για την COVID-19, σύμφωνα με ανάλυση του Liberty Counsel.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι στις 11 Απριλίου, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε επίσημα λήξαν την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19.

Στις 17 Απριλίου, η LC απέστειλε επιστολή στην Emory Healthcare ζητώντας να χορηγηθούν στην Ντόε, το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου, θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις από την εντολή εμβολιασμού COVID-19 και ζήτησε να επανενεργοποιηθεί και να τοποθετηθεί στην ενεργό λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού.

Θρησκευτικές πεποιθήσεις

Η εννιασέλιδη επιστολή ισχυρίζεται ότι κάθε διαθέσιμο εμβόλιο COVID-19 σχετίζεται με αμβλωθείσες «γραμμές εμβρυϊκών κυττάρων». Ως απόδειξη παραθέτει στοιχεία από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Βόρειας Ντακότα και της Λουιζιάνα.

Η Άγνωστη, πιστή Ρωμαιοκαθολική, αντιτίθεται στην κατάποση ή την ένεση τέτοιων εμβολίων με βάση τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Η Liberty Counsel ενημέρωσε επίσης την Emory Healthcare ότι υπήρχαν σοβαροί ιατρικοί λόγοι για την άρνηση της Ντόε να κάνει το εμβόλιο.

Στήριξη στη φυσική ανοσία

Η επιστολή απαίτησης αναφέρει ότι η Άγνωστη είχε ήδη αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 και ότι οι αριθμοί των αντισωμάτων της ήταν στην πραγματικότητα ισχυρότεροι από εκείνους που βρέθηκαν σε πολλούς ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί πλήρως για 90 ημέρες.

Η LC επικαλέστηκε διάφορες δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Λόγω της αποκτηθείσας φυσικής ανοσίας της (Ντόε) και των τεκμηριωμένων αντισωμάτων SARS-CoV-2 και άλλων παραγόντων, η (Ντόε) ζητά με σεβασμό από την Ομάδα Μεταμόσχευσης ή/και την Επιτροπή να της επιτρέψει να λάβει απαλλαγή από τους εμβολιασμούς COVID-19 λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τον εμβολιασμό κάποιου με τόσο υψηλό αριθμό αντισωμάτων», αναφέρεται στην επιστολή.

Σε δήλωσή της στις 20 Απριλίου, η Liberty Counsel χαρακτήρισε τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, μυοκαρδίτιδας και άλλων καρδιακών προβλημάτων που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID-19 ως μία από τις βάσεις των ιατρικών αντιρρήσεων της Ντόε.

Η LC ανέφερε επίσης τη νομική θέση ότι, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια COVID εγκεκριμένα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και ότι όλα τα τρέχοντα εμβόλια βρίσκονται υπό έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA), το Emory δεν μπορεί νομίμως να εξαρτήσει την παροχή μεταμόσχευσης από τη λήψη ενός εμβολίου από έναν ασθενή.

Μια εγκατάσταση της Emory Healthcare στην Ατλάντα στις 28 Απριλίου 2020. (Kevin C. Cox/Getty Images)

 

Επικαλούμενη τον ομοσπονδιακό νόμο, η LC δήλωσε στην επιστολή της προς το Emory ότι όλα τα άτομα στα οποία προσφέρεται ένα προϊόν EUA πρέπει να ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα το λάβουν.

«Τα εκ του νόμου απαιτούμενα ενημερωτικά δελτία για κάθε ένα από τα εμβόλια EUA COVID-19 αναγνωρίζουν ότι τα άτομα δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να αποδεχθούν ή να λάβουν το εμβόλιο», αναφέρεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε