Παρασκευή, 02 Ιούν, 2023
Ο σερίφης της κομητείας Μάριον, Μπίλι Γουντς, μιλάει σε δημοσιογράφους στην Οκάλα της Φλόριντα, σε φωτογραφία αρχείου της 20ής Απριλίου 2018. (Gerardo Mora/Getty Images)

Μυστική επιχείρηση «Πρωταπριλιά» – Συνελήφθησαν 22 άντρες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών στη Φλόριντα

Οι αρχές στην κομητεία Μάριον της Φλόριντα συνέλαβαν 22 άνδρες που αναζητούσαν σεξ με παιδιά κατά τη διάρκεια μιας εξαήμερης μυστικής επιχείρησης με την ονομασία «Πρωταπριλιά».

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάριον (MCSO), οι βουλευτές της κομητείας, με τη βοήθεια τοπικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, διεξήγαγαν μυστική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 22 ανδρών που πίστευαν ότι θα συναντούσαν ανήλικα παιδιά.

Κατά την επιχείρηση οι μυστικοί αστυνομικοί αντάλλαξαν μηνύματα με 19 άνδρες, οι οποίοι αργότερα ταξίδεψαν σε διάφορες τοποθεσίες στην κομητεία Μάριον αναμένοντας να συναντήσουν ένα παιδί ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών για σεξουαλική δραστηριότητα.

«Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών ανταλλαγών, οι άνδρες αυτοί συμμετείχαν σε σεξουαλικά σαφείς συνομιλίες, περιγράφοντας με παραστατικό τρόπο τις σεξουαλικές πράξεις που ήλπιζαν να εκτελέσουν με το παιδί», δήλωσε το γραφείο του σερίφη.

Κατά την άφιξή τους στις διάφορες τοποθεσίες στην κομητεία Μάριον, οι άνδρες έγιναν δεκτοί από αστυνομικούς των αρχών επιβολής του νόμου, οι οποίοι τους συνέλαβαν αμέσως.

Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους 8 άνδρες για την αποστολή φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου σε άτομα που πίστευαν ότι ήταν ανήλικοι, ωστόσο οι άνδρες αυτοί δεν ταξίδεψαν για να συναντήσουν κάποιο παιδί.

Από αυτούς τους οκτώ επιπλέον άνδρες, οι τρεις έχουν συλληφθεί και οι αστυνομικοί αναζητούν ενεργά τους άλλους πέντε.

«Η αθωότητα ενός παιδιού είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να προστατεύουμε», δήλωσε ο σερίφης Μπίλι Γουντς. «Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ όλους τους πόρους μου για να κυνηγήσω αυτά τα αρπακτικά, ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να βλάψουν ένα παιδί».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την επιχείρηση-παγίδα, ο σερίφης της κομητείας Μάριον Μπίλι Γουντς δήλωσε ότι οι αρχές έχουν πλέον συλλάβει συνολικά 27 άτομα στο πλαίσιο της εξαήμερης μυστικής επιχείρησης.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γουντς δήλωσε ότι οι 22 από τις συλλήψεις ήταν τοπικές και περιελάμβαναν ένα άτομο που εργάζεται ως υπάλληλος του Τμήματος Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Φλόριντα, ένα άλλο που εργάζεται στο σχολικό σύστημα και τον γιο του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου της Οκάλας, του Άιρ Μπέθεα του πρεσβύτερου.

Ο Γουντς δήλωσε ότι η καρδιά του είναι στο πλευρό του Άιρ Μπέθεα του πρεσβύτερου, «αλλά σ’ αυτόν, όχι στο γιο του».

«Έχουμε ένα άτομο που νόμιζε ότι συναντούσε ένα 12χρονο παραπληγικό άτομο για να κάνει σεξ», δήλωσε ο Γουντς. «Με εξοργίζει. Ως πατέρας, το αίμα μου βράζει όταν σκέφτομαι ότι αυτό συμβαίνει σε τακτική βάση».

Ο σερίφης της κομητείας Μάριον προέτρεψε επίσης τους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους και να διασφαλίζουν ότι είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

«Κάθε μέρα, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που προσπαθεί να βάλει τον έφηβο σας σε ένα σκοτεινό μέρος», δήλωσε ο Γουντς.

Κατά τη διάρκεια της οργισμένης συνέντευξής του, ένας εμφανώς εξαγριωμένος Γουντς δήλωσε ότι ο ίδιος και άλλοι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να ερευνούν και να εντοπίζουν τους σεξουαλικούς παιδεραστές.

«Θα χρησιμοποιήσω κάθε μέσο που έχω στη διάθεσή μου για να σας κυνηγήσω», είπε. «Θέλω αυτή η κοινότητα να γνωρίζει ότι αυτοί είναι οι θηρευτές. Αυτοί είναι που κυνηγούν τα αθώα παιδιά σας κάθε μέρα. Οι ντετέκτιβ μας δεν τους ζήτησαν να κάνουν σεξ. Αυτοί είναι που τους προσέγγισαν. Αυτά τα αρπακτικά πηγαίνουν εκεί που βρίσκονται τα παιδιά».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε