Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
(CDC/Unsplash)

Νέα έρευνα: Τα αντισώματα έναντι της COVID μπορούν να διαρκέσουν χρόνια

Οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα για την επίκτητη ανοσία στην COVID-19 και τις επιπτώσεις του μαζικού εμβολιασμού

Του Δρ. Joseph Mercola

Νέα έρευνα αποκαλύπτει εκπληκτικά πράγματα για τον ιό που προκαλεί η ασθένεια COVID-19 και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που διαπιστώνει ότι τα αντισώματα που αναπτύσσουμε μετά τη μόλυνση μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από ό, τι οι νέες αναφορές μας οδήγησαν να πιστεύουμε προηγουμένως.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation Research, ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κέλυφος πρωτεϊνών του ιού SARS-CoV-2 μπορεί να βλάψει τα ενδοθηλιακά σας κύτταρα – ανεξάρτητα από την επίδραση που έχει ο ιός στα κύτταρα – και μπορεί να είναι υπεύθυνο για πολλά μακροχρόνια συμπτώματα.

Με άλλα λόγια, μερικά από τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι από την COVID-19 είναι αποτέλεσμα της «αγκαθωτής» πρωτεΐνης του κορωνοϊού και όχι των συγκεκριμένων ενεργειών που παράγει ο ιός στα κύτταρα που εισβάλλει.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα δημιουργώντας ένα κύτταρο που περιβάλλεται από ακίδα (S) πρωτεΐνη χωρίς ιό και στη συνέχεια το δοκίμασαν σε χάμστερ.

Χορήγησαν την ακιδωτή πρωτεΐνη στους πνεύμονες των χάμστερ και διαπίστωσαν ότι ήταν αρκετή για να προκαλέσει βλάβη και φλεγμονή. Το πείραμα επαναλήφθηκε στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας κυτταροκαλλιέργειες.

Το ACE2 (ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης 2) είναι μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια πολλών κυτταρικών τύπων που παίζει πολλούς ρόλους στο σώμα και έχει την ατυχής ποιότητα σύνδεσης με τον SARS-CoV-2 και επιτρέπει την είσοδο στο κύτταρο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι όταν η πρωτεΐνη S προσκολλήθηκε στον στον κυτταρικό υποδοχέα ACE2, διέκοψε τη σηματοδότηση στα μιτοχόνδρια και προκάλεσε βλάβη και κατακερματισμό.

Ανώτερος συν-συγγραφέας της μελέτης, ο Uri Manor εξήγησε ότι ο υποδοχέας πρωτεΐνης S ήταν αρκετός για να βλάψει τα αγγειακά κύτταρα «λόγω της ικανότητάς του να συνδέεται με αυτόν τον υποδοχέα ACE2». Μερικά από τα μακροχρόνια συμπτώματα της COVID-19 μπορεί να σχετίζονται με τέτοια αγγειακή βλάβη.

Με άλλα λόγια, ακόμη και χωρίς να εισβάλει στο κύτταρο, η ακιδωτή πρωτεΐνη προκάλεσε προβλήματα, πιθανώς εμποδίζοντας τον υποδοχέα ACE2 να κάνει την εργασία που έπρεπε να κάνει.

Ενώ αυτή η μελέτη αποκάλυψε κάποια κακά νέα, μια άλλη αποκάλυψε κάποια καλά νέα. Μια πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που ανέκαμψαν από την COVID ανέπτυξαν μια ανοσοαπόκριση που θα μπορούσε να τους προστατεύσει για χρόνια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αντισώματα έναντι της COVID θα μπορούσαν να διαρκέσουν για χρόνια

Στη μελέτη, οι ερευνητές ξεκίνησαν με την κατανόηση ότι τα προστατευτικά αντισώματα δημιουργούνται από μακρόβια κύτταρα πλάσματος μυελού των οστών. Σημείωσαν ότι η έρευνα το 2020 ανέφερε άτομα που είχαν μολυνθεί με SARS-CoV-2 έδειξαν ταχεία μείωση των αντισωμάτων τους πρώτους μήνες μετά τη μόλυνση.

Το ερώτημα που οι ερευνητές προσπάθησαν να απαντήσουν είναι εάν αυτή η μείωση των αντισωμάτων έδειξε ότι τα κύτταρα πλάσματος του μυελού των οστών που δημιουργούν ανοσία έναντι του ιού μπορεί επίσης να ήταν βραχύβια. Οι ερευνητές συμμετείχαν σε μια ομάδα 77 συμμετεχόντων που είχαν ήπια λοίμωξη COVID-19.

Η ομάδα δώρισε δείγματα αίματος σε διαστήματα τριών μηνών ξεκινώντας ένα μήνα μετά την ανάρρωση από την αρχική μόλυνση. Δεκαοχτώ από τους συμμετέχοντες δώρισαν επίσης μυελό των οστών περίπου επτά ή οκτώ μήνες μετά τη μόλυνση και πέντε επέστρεψαν τέσσερις μήνες αργότερα για μια δεύτερη εξαγωγή μυελού των οστών.

Όπως ανέμεναν οι ερευνητές, τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα μειώθηκαν γρήγορα μέσα στον πρώτο μήνα. Ωστόσο, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες είχαν ανιχνεύσιμα αντισώματα ακόμη και μετά από 11 μήνες.

Η δοκιμή έδειξε επίσης ότι το 78% των δειγμάτων μυελού των οστών είχαν κύτταρα που παράγουν αντισώματα για τον SARS-CoV-2. Οι ερευνητές δοκίμασαν επίσης τον μυελό των οστών 11 ατόμων που δεν είχαν ποτέ COVID-19. Στα δείγματα μυελού των οστών, δεν υπήρχαν κύτταρα που παράγουν αντισώματα.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα κύτταρα πλάσματος του μυελού των οστών παρέμειναν ανενεργά αλλά δεν εξαφανίστηκαν, υποδεικνύοντας ότι αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας ανοσίας.

«Συνολικά, δείχνουμε ότι η λοίμωξη SARS-CoV-2 προκαλεί μια ισχυρή αντιγονική, μακροχρόνια χυμική ανοσοαπόκριση στους ανθρώπους», κατέληξαν οι ερευνητές.

Ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Ali Ellebedy, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, επεσήμανε ότι ένα ελάττωμα στην υπόθεση, ότι η φυσική ανοσία έναντι της COVID-19 είχε εξασθενίσει μετρώντας αντισώματα στο αίμα.

«Το περασμένο φθινόπωρο, υπήρχαν αναφορές ότι τα αντισώματα εξαφανίστηκαν γρήγορα μετά τη μόλυνση από τον ιό που προκαλεί η COVID-19, και τα μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν ότι αυτό σημαίνει ότι η ανοσία δεν ήταν μακροχρόνια. Αλλά αυτή είναι μια εσφαλμένη ερμηνεία των δεδομένων. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα αντισωμάτων να μειώνονται μετά από οξεία λοίμωξη, αλλά δεν μειώνονται στο μηδέν· σταθεροποιούνται», σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε από το πανεπιστήμιο.

«Εδώ, βρήκαμε κύτταρα που παράγουν αντισώματα σε ανθρώπους 11 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Αυτά τα κύτταρα θα ζήσουν και θα παράγουν αντισώματα για το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων. Αυτά είναι ισχυρά στοιχεία για μακροχρόνια ανοσία».

«Αυτά τα κύτταρα δεν διαιρούνται. Είναι ήσυχα [ανενεργά], απλά κάθονται στο μυελό των οστών και εκκρίνουν αντισώματα. Το έκαναν από τότε που επιλύθηκε η λοίμωξη και θα συνεχίσουν να το κάνουν επ αόριστων».

Χυμική και κυτταρική ανοσία: Ποια είναι η διαφορά;

Υπάρχουν δύο κύριοι τομείς του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Το πρώτο είναι η έμφυτη ανοσοαπόκριση που έχει φυσικές και κυτταρικές αποκρίσεις στα παθογόνα. Ο σκοπός είναι η άμεση αντίδραση να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης ξένων σωμάτων σε όλο το σώμα.

Η έμφυτη ή φυσική ανοσία είναι έμφυτη και μη συγκεκριμένη και χρησιμοποιεί φυσικά φονικά κύτταρα, μακροφάγους, κύτταρα μεγαλύτερης μάζας και βασεόφιλα σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς και δέρμα, αντανακλαστικό του βήχα και μεμβράνες σε φυσικό επίπεδο.

Η μακροχρόνια ανοσία συνδέεται με το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό είναι ειδικό για το παθογόνο που εισβάλλει στο σώμα σας. Η προσαρμοστική ανοσία ονομάζεται επίσης επίκτητη ανοσία και αναπτύσσεται όταν το σώμα σας εκτίθεται σε πρωτεϊνικά αντιγόνα. Το ανοσοποιητικό σύστημα στη συνέχεια δημιουργεί ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς εναντίον αυτών των αντιγόνων.

Στην προσαρμοστική ανοσία, η οποία περιλαμβάνει την κυτταρική και τη χυμική ανοσία, τα αντισώματα αποτελούν μέρος της χυμικής ανοσίας. Το χυμικό σύστημα βρίσκεται στην πρώτη θέση για να αντιμετωπίσει ξένα παθογόνα που κυκλοφορούν ή έξω από μολυσμένα κύτταρα. Η κυτταρική ανοσία προκαλείται από τα Τ-λεμφοκύτταρα και αντιμετωπίζει παθογόνα μέσα σε μολυσμένα κύτταρα.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φυσική ανοσία κατά του SARS-CoV-2 μειώθηκε αφού ένα άτομο αναρρώθηκε από τη μόλυνση επειδή τα επίπεδα της χυμικής ανοσίας που μετρήθηκαν στην κυκλοφορία του αίματος μειώθηκαν καθώς το άτομο ανέκαμψε. Ωστόσο, αυτή η μείωση είναι μια φυσική απάντηση σε οποιαδήποτε λοίμωξη και είναι αναμενόμενη.

Πρόσφατα δεδομένα από την έρευνα για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στο μυελό των οστών δείχνουν ότι τα αντισώματα μειώνονται μετά από μια ενεργή λοίμωξη και ένα υψηλό ποσοστό εκείνων που είχαν μολυνθεί με ήπια ασθένεια συνεχίζουν να παράγουν χαμηλά επίπεδα ανοσοκυττάρων που θα αναγνωρίζουν τον ιό εάν μολυνθούν και πάλι και θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην άμυνα εναντίον του.

Πριν από την COVID-19, ήταν ευρέως γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι μια φυσική λοίμωξη παράγει σχεδόν πάντα μια καλύτερη ανοσοαπόκριση στο σώμα από ένα εμβόλιο. Το επιχείρημα για τα εμβόλια ήταν ότι μείωσε τον κίνδυνο από ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια αναπηρία ή θάνατο, όπως γενετικές ανωμαλίες από ερυθρά ή καρκίνο του ήπατος από ηπατίτιδα Β.

Αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον SARS-CoV-2. Τα εμβόλια κατά της COVID-19 μπορεί για πολλούς να μην αποτελούν απαραίτητα κίνδυνο για την υγεία. Ασκούμενοι γιατροί όπως ο Δρ. Vladimir Zelenko έχουν αποδείξει ότι η έγκαιρη θεραπεία μειώνει τα ποσοστά θανάτου και τα μακροχρόνια συμπτώματα. Ισχυρές επιστημονικές ανασκοπήσεις και πολλαπλές κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι η χρήση της ιβερμεκτίνης θα μπορούσε να έχει μειώσει τους θανάτους από COVID-19 έως και 75 τοις εκατό. Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι η φυσική ανοσία παράγεται μετά από μόλυνση με COVID-19 και ότι η φυσική ανοσία παράγει καλύτερη ανταπόκριση από τα εμβόλια.

Ο γιατρός προειδοποιεί ότι εάν είχατε COVID, να μην εμβολιαστείτε

Μια διεθνής έρευνα σε 2.002 άτομα διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν αναρρώσει από COVID-19 και έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου εμφάνισαν «σημαντικά αυξημένη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών».

Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιελάμβαναν πυρετό, δύσπνοια και σοβαρές επιδράσεις που οδήγησαν σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο συνταξιούχος καρδιοχειρουργός Δρ. Hooman Noorchashm, ισχυρός υποστηρικτής των προγραμμάτων εμβολιασμού, έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την άνευ προηγουμένου φύση του προγράμματος εμβολιασμού COVID, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι αρχές δημόσιας υγείας συστήνουν σε άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID να εμβολιαστούν. Πιστεύει ότι πρέπει να τεθούν ερωτήσεις σχετικά με τα συγκεκριμένα εμβόλια και τις πιθανές παρενέργειές τους.

Ο Noorchashm έχει γράψει πολλά γράμματα προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να ελέγχονται πρώτα για την παρουσία ιικών πρωτεϊνών πριν από τον εμβολιασμό. Σε ένα γράμμα, προειδοποίησε ότι χωρίς έλεγχο, «αυτός ο αδιάκριτος εμβολιασμός είναι ένας σαφής και υφιστάμενος κίνδυνος για ένα υποσύνολο των ήδη μολυσμένων».

Οι θάνατοι από εμβόλια COVID υπερβαίνουν όλα τα άλλα εμβόλια των τελευταίων 15 ετών

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ακρόασης της Επιτροπής Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Γερουσίας του Τέξας, ο Δρ. Peter McCullough, αντιπρόεδρος εσωτερικής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor, κατέθεσε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η έγκαιρη θεραπεία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει έως και το 85% των θανάτων από την COVID- 19.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ήταν οικονομικές και άμεσα διαθέσιμες, πολλές από αυτές τις πρώιμες θεραπείες έχουν καταδικαστεί και κατασταλεί, καθώς οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περιμένουν μια παγκόσμια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

Το αποτέλεσμα της αναμονής για εμβόλιο γονιδιακής θεραπείας ήταν καταστροφικό. Πέντε μήνες μετά την εκστρατεία, το αμερικανικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS) δείχνει ότι περισσότερα από 4.200 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει μετά τη λήψη. Οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο θα είχε αποσυρθεί από την αγορά μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, το 1976, 45 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης των χοίρων. Αφού αναφέρθηκαν περισσότερες από 500 περιπτώσεις συνδρόμου Γκιλαίν-Μπαρέ (Guillain-Barré, GBS) με περισσότερους από 25 θανάτους, το πρόγραμμα ακυρώθηκε.

Επί του παρόντος, οι υγειονομικές αρχές έχουν αποφασίσει ότι περισσότεροι από 4.200 θάνατοι από το εμβόλιο COVID είναι είτε συμπτωματικοί είτε ασήμαντοι. Όταν λάβετε υπόψη τους αριθμούς, ο αριθμός των θανάτων είναι 7.000% μεγαλύτερος από το εμβόλιο COVID-19 από ό, τι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού της γρίπης των χοίρων, η οποία ακυρώθηκε επειδή το εμβόλιο θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνο.

Αυτοί οι αριθμοί είναι πιθανό να υποτιμηθούν σοβαρά, καθώς το VAERS φαίνεται να έχει καθυστερήσει περίπου τρεις μήνες.

Ακόμα και αν τα δεδομένα ήταν πρόσφατα, μόνο 1% έως 10% των ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό έχουν αναφερθεί ποτέ, σύμφωνα με μελέτες που έχουν εξετάσει τους λόγους αναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το VAERS καταγράφει 4.406 θανάτους από τις 21 Μαΐου, αυτός ο αριθμός μπορεί να υποτιμηθεί σημαντικά.

Το ποσοστό θανάτου μπορεί να αυξηθεί αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα

Αν και οι θάνατοι από εμβόλια COVID-19 έχουν ήδη φτάσει σε ιστορικό επίπεδο, φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις αυτών των εμβολίων είναι ανοσολογική αντίδραση (αναφέρεται ως παράδοξη ανοσοαύξηση ή εξαρτώμενη από αντισώματα ανοσολογική ενίσχυση ή ADE).

Έχω αναφέρει λεπτομερώς αυτό το ζήτημα σε διάφορα άρθρα όπως το “Πώς το εμβόλιο COVID-19 μπορεί να καταστρέψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα” και “Τα εμβολιασμένα άτομα θα είναι πιο ευάλωτα στις μεταλλάξεις”. Συνοπτικά, το ADE σημαίνει ότι το εμβόλιο ενισχύει πραγματικά την ικανότητα του ιού να εισέλθει και να μολύνει τα κύτταρα σας, αντί να ενισχύσετε την το ανοσοποιητικό σας έναντι της λοίμωξης. Αυτό οδηγεί σε πιο σοβαρή ασθένεια.

Οι μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι όταν συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις από κορωνοϊούς, είτε προέρχονται από τον SARS-CoV-2 είτε από άλλους κορωνοϊούς που ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα. Εάν το ADE αποδειχθεί κοινό πρόβλημα, τότε τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσο COVID-19 και πιθανώς θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση λόγω παθογόνου εκκίνησης.

Ο Δρ. Joseph Mercola είναι ο ιδρυτής του Mercola.com. Ως οστεοπαθητικός γιατρός, συγγραφέας με τις καλύτερες πωλήσεις και αποδέκτης πολλαπλών βραβείων στον τομέα της φυσικής υγείας, το πρωταρχικό του όραμα είναι να αλλάξει το σύγχρονο πρότυπο υγείας παρέχοντας στους ανθρώπους έναν πολύτιμο πόρο για να τους βοηθήσει να πάρουν τον έλεγχο της υγείας τους. Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Mercola.com

Διαβάστε επίης:

Νέα μελέτη συνδέει την ιβερμεκτίνη με τις «μεγάλες μειώσεις» θανάτων από COVID-19

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε