Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλάει κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Μαθητικής Δράσης Turning Point USA που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τάμπα στις 22 Ιουλίου 2022 στην Τάμπα της Φλόριντα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακτιβισμό και εκπαίδευση φοιτητών σε θέματα ηγεσίας, καθώς και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων δικτύωσης με πολιτικούς ηγέτες. (Φωτογραφία: Joe Raedle/Getty Images)

ΝτεΣάντις: Γιατροί που κάνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά θα πρέπει να μηνυθούν

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ζήτησε αυτή την εβδομάδα να γίνουν αγωγές κατά των γιατρών που εκτελούν επεμβάσεις αλλαγής φύλου.

«Δεν σας λένε τι είναι αυτό -στην πραγματικότητα κάνουν σε πολύ νεαρά κορίτσια διπλές μαστεκτομές, θέλουν να ευνουχίσουν αυτά τα νεαρά αγόρια», δήλωσε ο ΝτεΣάντις σε εκδήλωση στη Φλόριντα την Τετάρτη, αναφερόμενος σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. «Τόσο από την άποψη της υγείας όσο και από την άποψη της ευημερίας των παιδιών, δεν παραμορφώνεις παιδιά ηλικίας 10, 12, 13 ετών με βάση τη δυσφορία φύλου, το 80 τοις εκατό αυτής της δυσφορίας επιλύεται ούτως ή άλλως μέχρι να μεγαλώσουν. Επομένως, γιατί να το κάνετε αυτό;».

«Νομίζω ότι αυτοί οι γιατροί πρέπει να μηνυθούν για αυτό που συμβαίνει», δήλωσε καταλήγοντας ο ΝτεΣάντις. Δεν είπε αν η κυβέρνησή του θα λάβει μέτρα για να διευκολύνει τους ιδιώτες να καταθέσουν αγωγές εναντίον των γιατρών.

Νωρίτερα φέτος, ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα Τζόζεφ Λάνταπο εξέδωσε πολιτειακές κατευθυντήριες γραμμές δημόσιας υγείας για τον περιορισμό ορισμένων θεραπειών για παιδιά και εφήβους. Αυτό έγινε αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν προώθησε τις δικές της κατευθυντήριες γραμμές για την «επιβεβαίωση του φύλου», συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών φαρμάκων, των φαρμάκων που εμποδίζουν την εφηβεία, των χειρουργικών επεμβάσεων και της κοινωνικής μετάβασης για τα παιδιά.

Και σε επιστολή προς το Ιατρικό Συμβούλιο της Φλόριντα τον Ιούνιο, η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη κάλεσε τους γιατρούς να σταματήσουν να εκτελούν ιατρικές διαδικασίες σε παιδιά που λέγεται ότι έχουν δυσφορία φύλου.

«Η διαθέσιμη ιατρική βιβλιογραφία παρέχει ανεπαρκή στοιχεία ότι η αλλαγή φύλου μέσω ιατρικών παρεμβάσεων είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για τη δυσφορία φύλου», αναφέρει η επιστολή, προσθέτοντας ότι η πολιτεία «πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα παιδιά από την ιατρική που βασίζεται στην πολιτική».

Ιδεολογία φύλου στα σχολεία

Πριν από μία εβδομάδα και πλέον, 22 πολιτείες κατέθεσαν αγωγή κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για έναν νέο κανόνα που απειλεί να μην χορηγήσει χρηματοδότηση στα σχολεία για προγράμματα σίτισης, εκτός εάν οι πολιτείες συμμορφωθούν με τις πολιτικές της γύρω από τη διδασκαλία της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού στην τάξη.

Ρεπουμπλικανοί γενικοί εισαγγελείς από την Αλαμπάμα, την Αλάσκα, την Αριζόνα, το Αρκάνσας, την Τζόρτζια, το Κάνσας, το Κεντάκι, τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή, το Μιζούρι, τη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα, το Οχάιο, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα, τη Νότια Ντακότα, το Τέξας, τη Γιούτα, τη Βιρτζίνια, το Τενεσί, την Ιντιάνα και τη Δυτική Βιρτζίνια υπέγραψαν την αγωγή.  Η προσφυγή κατατέθηκε (pdf) εναντίον του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

«Η σαρωτική ρητορική της κυβέρνησης Μπάιντεν αντιμετωπίζει τις συνήθεις πρακτικές, όπως οι χώροι υγιεινής και ο αθλητισμός που διαχωρίζονται κατά φύλο, ως “διακρίσεις”, παρόλο που το DOJ [Υπουργείο Δικαιοσύνης] και το Υπουργείο Παιδείας αντιμετώπισαν αυτές τις πρακτικές ως νόμιμες, χωρίς διακρίσεις, μόλις πέρυσι», αναφέρεται στην αγωγή.

Στο Κογκρέσο, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στα τέλη Ιουνίου εισήγαγαν νομοσχέδιο που επιτρέπει σε άτομα να μηνύουν γιατρούς που πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου όταν ήταν ανήλικα. Το μέτρο επιτρέπει 30ετή παραγραφή στις περισσότερες περιπτώσεις, απαγορεύει τα ομοσπονδιακά κονδύλια για την υγεία να πηγαίνουν σε πολιτείες που αναγκάζουν τους ιατρούς να εκτελούν διαδικασίες αλλαγής φύλου και καθιστά σαφές ότι ο ομοσπονδιακός νόμος δεν μπορεί να ερμηνευθεί ώστε να αναγκάζει τους ιατρούς να προσφέρουν τέτοιες διαδικασίες.

«Οι διαδικασίες αλλαγής φύλου δεν είναι ασφαλείς ή κατάλληλες για τα παιδιά», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο γερουσιαστής Τομ Κότον (R-Ark.), ένας από τους νομοθέτες που συνυπογράφει το νομοσχέδιο. «Δυστυχώς, ριζοσπάστες γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτελούν επικίνδυνες, πειραματικές, ακόμη και στειρωτικές διαδικασίες αλλαγής φύλου σε μικρά παιδιά, τα οποία δεν μπορούν καν να παράσχουν ενημερωμένη συγκατάθεση».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε