Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράφει εκτελεστικές εντολές στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, Ουάσινγκτον, 20 Ιαν. 2021. (Tom Brenner/Reuters)

Ο Μπάιντεν ακυρώνει την απαγόρευση των τρανστζέντερ από τον στρατό με εκτελεστική εντολή

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ακυρώσει μια εκτελεστική εντολή του Τραμπ που απαγόρευε τους τρανστζέντερ να υπηρετούν στον στρατό.

Το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου αναφέρει: «Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα μια Εκτελεστική Εντολή που θέτει το μέτρο ότι όλοι οι Αμερικανοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να μπορούν να υπηρετήσουν.»

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την απαγόρευση με μια σειρά αναρτήσεων στο Τουίτερ το 2017, που άλλαξαν παλιότερα μέτρα της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με στρατιωτική θητεία τρανστζέντερ, αναφέροντας την ζημία που θα προέκυπτε από την παρουσία τρανστζέντερ στον στρατό.

«Ο στρατός μας πρέπει να είναι εστιασμένος σε αποφασιστική και μεγάλη νίκη και δεν μπορεί να ταλανίζεται από το τεράστιο ιατρικό κόστος και την παρέμβαση που θα προκαλούσαν οι τρανστζέντερ στον στρατό», είχε γράψει σε μια ανάρτηση.

Κατά την επικύρωσή του από ακρόαση της Γερουσίας την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Αμύνης Λόυντ Ώστιν είπε ότι υποστηρίζει να μπορούν τρανστζέντερ να υπηρετούν στον στρατό.

Σε μια δήλωση τύπου της Δευτέρας, ο Λόυντ είπε ότι το υπουργείο θα πάρει άμεσες δράσεις μέτρων για να εξασφαλίσει ότι οι τρανστζέντερ μπορούν να υπηρετούν σύμφωνα με το φύλο που «αυτοί δηλώνουν».

Ο Λόυντ είπε ότι ο στρατός θα αρχίσει να παρέχει όλη την «περίθαλψη σχετική με τρανστζέντερ» υπό προϋπάρχοντες νόμους για θητεία τρανστζέντερ.

 

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε