Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν επιβιβάζονται στο Marine One στο Gordons Pond στο Rehoboth Beach, Del, στις 20 Μαρτίου 2022. (Stefani Reynolds/AFP via Getty Images)

Ο Μπάιντεν απομακρύνθηκε μετά από παραβίαση της ασφάλειας κοντά στο εξοχικό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν απομακρύνθηκαν για λίγο από το παραλιακό τους σπίτι στο Ντέλαγουερ σε ασφαλή τοποθεσία στις 4 Ιουνίου, όταν ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο εισήλθε στον περιορισμένο εναέριο χώρο πάνω από την ιδιοκτησία, ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και η Μυστική Υπηρεσία.

Οι Μπάιντεν παρέμειναν στον ασφαλή χώρο, έναν τοπικό πυροσβεστικό σταθμό, για λίγο περισσότερο από 30 λεπτά πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Ρεχόμποθ Μπιτς.

«Δεν υπήρξε καμία απειλή για τον πρόεδρο ή την οικογένειά του», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Λίγο πριν από τη 1 μ.μ. σήμερα, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος εισήλθε στον περιορισμένο εναέριο χώρο πάνω από το Ρεχόμποθ Ντέλαγουερ, αφού εισήλθε κατά λάθος σε ασφαλή περιοχή», ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. «Το αεροσκάφος οδηγήθηκε αμέσως εκτός του περιορισμένου εναέριου χώρου. Η προκαταρκτική έρευνα αποκαλύπτει ότι ο πιλότος δεν βρισκόταν στο κατάλληλο ραδιοκανάλι, δεν ακολουθούσε τα NOTAMS (Ειδοποίηση προς αεροπόρους) που είχαν κατατεθεί και δεν ακολουθούσε τις δημοσιευμένες οδηγίες πτήσης. Η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακρίνει τον πιλότο».

Ο δημοσιογράφος του CBS Μπο Έρικσον μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Έρικσον, το ιδιωτικό αεροπλάνο πετούσε πάνω από την περιοχή γύρω από το παραλιακό σπίτι των Μπάιντεν στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα. Στη συνέχεια, η Μυστική Υπηρεσία επικοινώνησε με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ρεχόμποθ Μπιτς, Τσακ Σνάιντερ, και ζήτησε να μεταφέρει τους Μπάιντεν στον πυροσβεστικό σταθμό.

Η αυτοκινητοπομπή του Μπάιντεν έφτασε στον πυροσβεστικό σταθμό στις 12:52 μ.μ. και αναχώρησε στις 13:29 μ.μ.

«Στις 12:52 μ.μ., είδα την αυτοκινητοπομπή του @POTUS (Προέδρου της Αμερικής) να τρέχει στον πυροσβεστικό σταθμό του Ρεχόμποθ. Είδα τον πρόεδρο Μπάιντεν μέσα από το παράθυρο ενός SUV. Ακριβώς πριν από την αυτοκινητοπομπή, είδα 2 στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν χαμηλά πάνω από την παραλιακή πόλη. Η δημοσιογραφική ομάδα δεν είναι μαζί με την αυτοκινητοπομπή», έγραψε. «Η αυτοκινητοπομπή μόλις έφυγε από τον πυροσβεστικό σταθμό στις 13:29».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε