Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο επικεφαλής του Twitter και επικεφαλής μηχανικός της SpaceX Έλον Μασκ συμμετέχει σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της T-Mobile Μάικ Σίβερτ (δεν απεικονίζεται) στη βάση SpaceX Starbase, στο Μπράουνσβιλ του Τέξας, στις 25 Αυγούστου 2022. (Adrees Latif/Reuters)

Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει ότι είχε «σημαντικές παρενέργειες» μετά τη 2η ενισχυτική δόση του εμβολίου COVID-19

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι αισθάνθηκε σαν να «πέθαινε» μετά τη δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου COVID-19.

«Είχα σημαντικές παρενέργειες από τη δεύτερη αναμνηστική δόση», έγραψε το νέο αφεντικό του Twitter σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ένιωσα σαν να πέθαινα για αρκετές ημέρες. Ελπίζω να μην υπάρχει μόνιμη βλάβη, αλλά δεν ξέρω».

Ο Μασκ δεν παρείχε ιατρικά αρχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Ούτε αποκάλυψε ποιας εταιρείας το ενισχυτικό COVID έκανε.

Οι Epoch Times δεν μπορούν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό του ανεξάρτητα.

Η Moderna και η Pfizer δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια την ώρα που δημοσιεύθηκε το άρθρο.

Είχε κάνει το εμβόλιο COVID-19 της Johnson & Johnson και το πρώτο αναμνηστικό mRNA χωρίς παρενέργειες, δήλωσε ο Μασκ.

Ο Μασκ δημοσίευσε μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter ως απάντηση σε μια δημοσίευση του Rasmussen Reports που επικρίνει το αφήγημα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ότι οι σημαντικές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με COVID είναι «σπάνιες».

Οι Αμερικανοί συνδέουν τα εμβόλια COVID με μυστηριώδεις θανάτους

Μια νέα δημοσκόπηση της Rasmussen Reports, η οποία δημοσιεύθηκε στις 2 Ιανουαρίου και βασίζεται σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 Αμερικανών ενηλίκων, δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα εμβόλια COVID-19 πιθανώς προκάλεσαν «σημαντικό αριθμό ανεξήγητων θανάτων», ενώ πάνω από το ένα τέταρτο δήλωσε ότι γνωρίζει προσωπικά κάποιον του οποίου ο θάνατος μπορεί να προκλήθηκε από παρενέργειες του εμβολίου.

Οι δημοσκόποι έθεσαν στους πολίτες μια σειρά ερωτήσεων, μεταξύ των οποίων το αν έκαναν το εμβόλιο COVID-19 και πόσο πιθανό είναι οι παρενέργειες του εμβολίου να «προκάλεσαν σημαντικό αριθμό ανεξήγητων θανάτων».

Το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί «πιθανό» οι παρενέργειες του εμβολίου COVID-19 να ευθύνονται για σημαντικό αριθμό θανάτων που παραμένουν ανεξήγητοι.

Η μεγάλη πλειοψηφία (71 τοις εκατό) δήλωσε ότι οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, με το 38 τοις εκατό αυτών να πιστεύει ότι οι παρενέργειες του εμβολίου είναι τουλάχιστον κάπως πιθανό να ευθύνονται για ανεξήγητους θανάτους.

Ένας νοσηλευτής χορηγεί αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19 σε ένα άτομο σε νοσοκομείο στο Hines, Ill., την 1η Απριλίου 2022. (Scott Olson/Getty Images)

 

Μεταξύ του 26% που δήλωσαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, το 77% δήλωσε ότι είναι τουλάχιστον κάπως πιθανό οι παρενέργειες του εμβολιασμού να προκάλεσαν σημαντικό αριθμό μυστηριωδών θανάτων, σύμφωνα με την έρευνα.

Μια άλλη ερώτηση ήταν αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι» για να ανησυχούν για την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 ή αν οι άνθρωποι που ανησυχούν για την ασφάλεια των εμβολίων «διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας».

Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να ανησυχεί κανείς για την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19, το 37% πιστεύει ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν για το θέμα αυτό προωθούν θεωρίες συνωμοσίας και το 15% δεν είναι σίγουρο.

Ο Tom Ozimek συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε