Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ο κυβερνήτης της Γεωργίας Μπράιαν Κεμπ μιλά σε συνέντευξη τύπου για τον νέο Νόμο Ακεραιότητας Εκλογών της πολιτείας που ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα στο AJ’s Famous Seafood and Poboys στην Μαριέττα, Γα., 10 Απριλίου 2021. (Megan Varner/Getty Images)

Ο κυβερνήτης της Γεωργίας Κεμπ απαγορεύει στις πολιτειακές υπηρεσίες να απαιτούν διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19

Ο κυβερνήτης της Γεωργίας Μπράιαν Κεμπ εξέδωσε μια εκτελεστική εντολή την Τρίτη που απαγορεύει τις πολιτειακές υπηρεσίες, παρόχους πολιτειακών υπηρεσιών και πολιτειακή ιδιοκτησία από το να απαιτούν από τους Γεωργιανούς να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19.

Η εντολή «Απαγόρευσης Διαβατηρίων Εμβολιασμού COVID-19» του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη επίσης δηλώνει ότι δεν θα απαιτείται διαβατήριο εμβολιασμού για είσοδο στην πολιτεία, και ότι αρχεία εμβολιασμού της πολιτείας δεν μπορούν να διαμοιραστούν σε οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία για τον σκοπό της δημιουργίας ενός τέτοιου προγράμματος.

«Η σημερινή εκτελεστική εντολή διασαφηνίζει ότι διαβατήρια εμβολιασμού δεν θα χρησιμοποιηθούν στην πολιτειακή κυβέρνηση», είπε ο Κεμπ σε δήλωση. «Ενώ συνεχίζω να προτρέπω όλους τους Γεωργιανούς να εμβολιαστούν ώστε να συνεχίσουμε τον ρυθμό μας να βάζουμε την COVID-19 σε πίσω όψη, ο εμβολιασμός είναι μια προσωπική απόφαση μεταξύ κάθε πολίτη και ενός ιατρού – όχι της πολιτεικής κυβέρνησης.»

Σύμφωνα με δεδομένα από τα Κέντρα για Έλεγχο και Πρόληψη Νοσημάτων, η Γεωργία κατατάσσεται όγδοη χαμηλότερη εθνικά στο ποσοστό εμβολιασμών COVID-19 για άτομα 12 ετών και άνω. Ο Κεμπ κατέστησε δυνατό στις 25 Μαρτίου για όλους τους Γεωργιανούς 16 ετών και άνω να μπορούν να αιτηθούν εμβολιασμό για την COVID-19.

Άλλες πολιτείες των ΗΠΑ που απαγόρευσαν τα διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19 τις πρόσφατες μέρες περιλαμβάνουν τις Άιοβα και Αλαμπάμα. Ο κυβερνήτης της Άιβοα Κιμ Ρέυνολντς υπέγραψε ένα προσχέδιο Αρχείο Βουλής 889 καθιστώντας το νόμο στις 20 Μαΐου, ενώ η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα Κέυ Άιβυ επικύρωσε ως νόμο το Προσχέδιο Συγκλήτου 267 (pdf) στις 24 Μαΐου.

Κυβερνήτες από το Τέξας, Άινταχο, Αριζόνα, Νότια Ντακότα, Μοντάνα, Νότια Καρολίνα, και Γουαϊόμινγκ έχουν επίσης εκδώσει εκτελεστικές εντολές που απαγορεύουν τα διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19, ενώ η Γιούτα, Άρκανσας, και Βόρεια Ντακότα έχουν ψηφίσει νόμους που αντιμετωπίζουν το ζήτημα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριδας Ρον ΝτεΣάντις εξέδωσε πρώτος μια εκτελεστική εντολή στις αρχές Απριλίου και μετά υπέγραψε ένα προσχέδιο καθιστώντας το νόμο τον Μάιο για να απαγορεύσει τα διαβατήρια εμβολιασμού.

Τα συστήματα διαβατηρίων εμβολιασμού δέχθηκαν έντονες επικρίσεις πρόσφατα λόγω ανησυχιών για ασφάλεια δεδομένων, προσωπικές ελευθερίες, ιατρικό απόρρητο, και διαχωρισμό της κοινωνίας σε τάξεις.

Στις 17 Μαΐου, ο Λευκός Οίκος επέμεινε ότι δεν θα υποστηρίξει ή θα εφαρμόσει ένα σύστημα διαβατηρίων εμβολιασμού COVID-19, και ότι η απόφαση θα αφεθεί στις επιχειρήσεις.

«Δεν έχει αλλάξει την άποψή μας ότι η κεντρική κυβέρνηση δεν θα παίξει τέτοιον ρόλο», είπε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκι σε απάντηση ερώτησης για το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα. «Ο ιδιωτικός τομέας ίσως, και ίσως [η κεντρική κυβέρνηση] δώσει υποδείξεις στον ιδιωτικό τομέα στο μέλλον σε δράσεις του, όπου πιστεύουμε ότι τότε είναι κατάλληλο.»

Ο Τζακ Φίλιπς συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε