Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο στο Όστιν του Τέξας, στις 8 Ιουνίου 2021. (Montinique Monroe/Getty Images)

Ο κυβερνήτης του Τέξας απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ εξέδωσε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από οποιαδήποτε οντότητα, συμπεριλαμβανομένων εργοδοτών ιδιωτικών εταιρειών, στην πολιτεία.

«Το εμβόλιο COVID-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στον ιό, αλλά πρέπει να παραμείνει εθελοντικό και ποτέ εξαναγκαστικό», ανέφερε ο Άμποτ σε δήλωσή του κατά την έκδοση της εντολής.

Το εκτελεστικό διάταγμα (pdf) αναφέρει: «Καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να υποχρεώσει τη λήψη εμβολίου COVID-19 από οποιοδήποτε άτομο, συμπεριλαμβανομένου ενός υπαλλήλου ή ενός καταναλωτή, που αντιτίθεται σε αυτόν τον εμβολιασμό για οποιονδήποτε λόγο προσωπικής συνείδησης, με βάση μια θρησκευτική πεποίθηση ή για ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης ανάρρωσης από τον COVID-19».

«Αναστέλλω με αυτόν τον τρόπο όλα τα σχετικά καταστατικά στον βαθμό που είναι απαραίτητο για την επιβολή αυτής της απαγόρευσης», έγραψε ο Άμποτ στη διαταγή.

Πρόσθεσε επίσης το θέμα στην αντζέντα της τρίτης ειδικής νομοθετικής συνόδου που συγκαλείται αυτή τη στιγμή μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, για να δοθεί η δυνατότητα στους νομοθέτες να ψηφίσουν νόμο με παρόμοιο αποτέλεσμα.

«Η εκτελεστική εντολή θα ανακληθεί εφόσον ψηφιστεί μια τέτοιου είδους νομοθεσία», έγραψε ο Άμποτ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε οδηγία τον Σεπτέμβριο όπου υποχρεώνει τις ιδιωτικές εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαίως οι εργαζόμενοι. Μόλις τεθεί σε ισχύ, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 13,600 δολαρίων ανά παράβαση.

Εκείνη την εποχή, ο Άμποτ χαρακτήρισε την κίνηση του Μπάιντεν «επίθεση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις» και είπε ότι «το Τέξας εργάζεται ήδη για να σταματήσει αυτή την αρπαγή εξουσίας», ενώνοντας τις δυνάμεις του με περισσότερες από δώδεκα πολιτείες για να αντισταθούν στην εντολή.

Το κείμενο της τελευταίας εκτελεστικής εντολής του Άμποτ, GA-40, αναφέρει: «σε μια ακόμη περίπτωση ομοσπονδιακής υπέρβασης, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκφοβίζει τώρα πολλές ιδιωτικές οντότητες να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον COVID-19, προκαλώντας διαταραχές του εργατικού δυναμικού που απειλούν τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του Τέξας από την καταστροφή που προκάλεσε ο COVID-19».

Προσθέτει: «αμέτρητοι Τεξάνοι φοβούνται ότι θα χάσουν τα μέσα διαβίωσής τους επειδή αντιτίθενται στη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19 για λόγους προσωπικής συνείδησης, βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων ή για ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης ανάρρωσης από τον COVID-19».

Ο κυβερνήτης σημείωσε στο εκτελεστικό του διάταγμα ότι το νομοθετικό σώμα του Τέξας «φρόντισε να παρέχει εξαιρέσεις που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιλέξουν να μην υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο για λόγους συνείδησης ή ιατρικούς λόγους».

Ο Άμποτ προηγουμένως υπέγραψε νόμο ένα μέτρο που απαγορεύει σε κυβερνητικές οντότητες και ιδιωτικές επιχειρήσεις να απαιτούν αποδεικτικό εμβολιασμού για τον COVID-19 ως προϋπόθεση για υπηρεσία ή είσοδο. Οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με το νόμο δεν θα μπορούν να συνάψουν κρατικές συμβάσεις και δεν θα είναι επιλέξιμες για να λάβουν επιχορήγηση.

Ένα προηγούμενο εκτελεστικό διάταγμα που είχε υπογράψει ο Άμποτ τον Απρίλιο δεν κάλυπτε ιδιωτικές επιχειρήσεις όσον αφορά τα διαβατήρια εμβολιασμού.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε