Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον μιλάει στην Ουάσινγκτον, στις 29 Μαρτίου 2019. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Ο Λευκός Οίκος πίεσε το Facebook να λογοκρίνει τον Τάκερ Κάρλσον για τα εμβόλια COVID-19

Ο Λευκός Οίκος πίεσε το Facebook να λάβει μέτρα κατά του παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον επειδή δήθεν είπε ότι τα εμβόλια COVID-19 «δεν λειτουργούν», σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρεπουμπλικανός γενικός εισαγγελέας της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως αίτημα λογοκρισίας του δημοσιογράφου.

Ο Λάντρι μοιράστηκε το έγγραφο -μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του διευθυντή ψηφιακής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Ρομπ Φλάχερτι και ενός άγνωστου υπαλλήλου του Facebook- σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 7 Ιανουαρίου, με το σχόλιο: «Ο Ρομπ Φλάχερτι λέει στο facebook να λογοκρίνει» τον Τάκερ Κάρλσον.

«Από τότε που μιλήσαμε στο τηλέφωνο-η κορυφαία ανάρτηση για τα εμβόλια σήμερα είναι του Τάκερ Κάρλσον που λέει ότι δεν λειτουργούν. Χθες ήταν η Τόμι Λέρεν [sic] που έλεγε ότι δεν θα κάνει κανένα [εμβόλιο]», φέρεται να είπε ο Φλάχερτι στο μήνυμα προς τον υπάλληλο του Facebook, του οποίου το όνομα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν διαγραφεί.

«Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο θέλω να μάθω πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η «διαγραφή» – αν «διαγραφή» σημαίνει «ξεσηκωμός του πιο διστακτικού ακροατηρίου μας για το εμβόλιο με τον Τάκερ Κάρλσον να λέει ότι δεν λειτουργεί» τότε … δεν είμαι σίγουρος ότι θεωρείται διαγραφή!», συνέχισε ο Φλάχερτι, σύμφωνα με το έγγραφο που μοιράστηκε ο Λάντρι.

Απαντώντας στο αίτημα, ο «άγνωστος» υπάλληλος του Facebook φέρεται στη συνέχεια να έγραψε: «Ξεκινάω αυτό το κατέβασμα [της ανάρτησης] τώρα».

Η Epoch Times απευθύνθηκε με αίτημα για σχολιασμό στη μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, στο Fox News Channel και στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση μέχρι τη δημοσίευση.

«Αδιάσειστα Στοιχεία» για κυβερνητική συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας

Ο Λάντρι, μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα του Μιζούρι Έρικ Σμιτ, μήνυσαν τον Μάιο του 2022 την κυβέρνηση Μπάιντεν επειδή φέρεται να άσκησε πιέσεις και να συνωμότησε με τους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου.

Ο Σμιτ στις 5 Ιανουαρίου ορκίστηκε γερουσιαστής των ΗΠΑ και αντικαταστάθηκε στη θέση του γενικού εισαγγελέα του Μιζούρι από τον Άντιου Μπέιλι.

Ο Μπέιλι μπήκε στο Twitter στις 7 Ιανουαρίου για να πει ότι όταν ορκίστηκε, ορκίστηκε ότι θα προστατεύσει το Σύνταγμα και εξήγησε το «γιατί».

«Έχουμε πλέον αδιάσειστα στοιχεία ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν συνωμότησε με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να λογοκρίνει διαφορετικές απόψεις και να αποσιωπήσει την «παραπληροφόρηση» που αργότερα κρίθηκε αληθινή», έγραψε ο Μπέιλι σε μια σειρά αναρτήσεων.

Ο Μπέιλι μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ηλεκτρονικού μηνύματος από την διευθύντρια ψηφιακών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου COVID-19 Κλαρκ Ε. Χάμφρι προς έναν άγνωστο υπάλληλο του Twitter με θέμα «Flagging Hank Aaron misinfo» (Επισήμανση του Χανκ Άαρον για παραπληροφόρηση) και ζητώντας από το προσωπικό του Twitter να «κινηθεί η διαδικασία για να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό».

Στο αίτημά της, η Χάμφρι παρείχε έναν σύνδεσμο σε μια ανάρτηση στο Twitter του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, γνωστού επικριτή του αφηγήματος της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τα εμβόλια COVID-19.

Το επίμαχο tweet παραπέμπει σε ένα άρθρο στον ιστότοπο της Children’s Health Defense, μιας ακτιβιστικής ομάδας στην οποία προεδρεύει ο Κένεντι Τζούνιορ, το οποίο η αριστερή Wikipedia χαρακτηρίζει «μία από τις κύριες πηγές παραπληροφόρησης για τα εμβόλια».

Το άρθρο, από τις 22 Ιανουαρίου 2021, αναφέρει ότι ο Άαρον πέθανε 18 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 από «αδιευκρίνιστη αιτία» και επικαλείται τον Κένεντι Τζούνιορ λέγοντας ότι «ο τραγικός θάνατός του αποτελεί μέρος ενός κύματος ύποπτων θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων που ακολουθούν στενά τη χορήγηση εμβολίων COVID».

Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, ο ιατροδικαστής της κομητείας Φούλτον έδωσε στη δημοσιότητα την αιτία θανάτου του Άαρον ως «φυσικά αίτια» και ότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα COVID-19, ενώ στο ιατρικό ιστορικό του αναφέρονταν προβλήματα προστάτη και υπέρταση.

Εκτός από το αίτημα να ληφθούν μέτρα για το tweet του Κένεντι Τζούνιορ, η Χάμφρι πρόσθεσε επίσης ένα αίτημα να «έχετε το νου σας για tweets που εμπίπτουν στο ίδιο είδος», σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης που μοιράστηκε ο Μπέιλι.

Η Epoch Times απευθύνθηκε στο Twitter για σχολιασμό.

Η αλήθεια δεν έχει πλέον σημασία για τον Λευκό Οίκο

Ο Μπέιλι μοιράστηκε επίσης στιγμιότυπα οθόνης από διάφορα άλλα μηνύματα που, όπως είπε, δείχνουν τη συμπαιγνία μεταξύ των Εταιριών Μεγάλης Τεχνολογίας και της κυβέρνησης για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου μηνύματος από τον Φλάχερτι προς έναν άγνωστο υπάλληλο του Facebook, στο οποίο ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ζητά «διαβεβαιώσεις» ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνει μέτρα «για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κάνετε το πρόβλημα της διστακτικότητας της χώρας μας στα εμβόλια χειρότερο».

«Η αλήθεια δεν έχει πλέον σημασία για τον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Μπέιλι στη λεζάντα της ανάρτησης.

«Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζαμε από την αρχή», έγραψε ο Μπέιλι. «Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεργάζεται με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να καταπνίξει τις αντίθετες φωνές».

«Θα συνεχίσω να αντιστέκομαι σε αυτή την κατάφωρη επίθεση κατά της 1ης Τροπολογίας με κάθε μέσο που έχω στη διάθεσή μου», πρόσθεσε.

Με την αποχώρηση του Σμιτ από τη θέση του γενικού εισαγγελέα, ο Μπέιλι πήρε τη θέση του ως ενάγοντος στην αγωγή κατά του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της τότε εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, του Δρ Άντονι Φάουτσι και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Μπάιντεν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με Μεγάλες Εταιρείες Τεχνολογίας, όπως η Meta, το Twitter και το YouTube, για να λογοκρίνουν το διάλογο γύρω από θέματα που σχετίζονται με τα πάντα, από την COVID-19 και την ακεραιότητα των εκλογών μέχρι την ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, κάνοντάς το με το πρόσχημα της καταπολέμησης της «παραπληροφόρησης».

Οι δύο πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων κατηγορούν τον Μπάιντεν και άλλους αξιωματούχους που κατονομάζονται στην αγωγή ότι επιτίθενται «ψευδώς» στην ιστορία του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν ως «παραπληροφόρηση».

Η ιστορία, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τη New York Post τον Οκτώβριο του 2020, περιέγραφε λεπτομερώς το περιεχόμενο ενός φορητού υπολογιστή που συνδεόταν με τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο φορητός υπολογιστής εγκαταλείφθηκε σε ένα κατάστημα επισκευής υπολογιστών στο Ντέλαγουερ και περιείχε ταπεινωτικές φωτογραφίες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με φερόμενες διεφθαρμένες επιχειρηματικές συμφωνίες στο εξωτερικό.

Το Twitter χαρακτήρισε την ιστορία ως «δυνητικά επιβλαβή» και κλείδωσε τον κύριο λογαριασμό της New York Post στο Twitter, ενώ παράλληλα εμπόδισε τους χρήστες του Twitter να δημοσιεύσουν τον σύνδεσμο της ιστορίας.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα διερευνήσει την «εργαλειοποίηση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Το γεγονός αυτό έρχεται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν δεσμευτεί να διερευνήσουν τις καταγγελίες για συμπαιγνία μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών και για να το κάνουν αυτό, επιδιώκουν να συστήσουν μια υποεπιτροπή για την «εργαλειοποίηση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν υποβάλει ένα πακέτο κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο περιλαμβάνει πρόταση για τη δημιουργία μιας ειδικής υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Δικαστικό Σώμα με θέμα την «εργαλειοποίηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Η πρόταση για την υποεπιτροπή έρχεται αφού οι Ρεπουμπλικανοί έδωσαν πρόσφατα το μήνυμα ότι θέλουν μια ενδελεχή έρευνα για το FBI μετά την αποκάλυψη των «Twitter Files» ότι η υπηρεσία πίεζε το Twitter να λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου των Αμερικανών.

Ο επερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιμ Τζόρνταν (R-Ohio) πρότεινε ότι το FBI πρέπει να ερευνηθεί με τον ίδιο τρόπο που γινόταν τη δεκαετία του 1970, όταν η Επιτροπή Τσερτς ερευνούσε τις καταχρήσεις από τη CIA, το FBI, την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.

Η επιτροπή, με επικεφαλής τον τότε γερουσιαστή Φρανκ Τσερτς (D-Idaho), αποκάλυψε το διαβόητο πλέον πρόγραμμα MK ULTRA της CIA, το οποίο περιελάμβανε τη νάρκωση και τα βασανιστήρια αμερικανών πολιτών σε πειράματα ελέγχου του νου.

«Ψάχνουμε μια επιτροπή τύπου Τσερτς για να το εξετάσει αυτό», δήλωσε ο Τζόρνταν στο Just the News την περασμένη εβδομάδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε