Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, μιλάει στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα εγκαίνια ενός κέντρου έγχυσης στην κομητεία Σάρλοτ της Φλόριντα. (Jann Falkenstern/The Epoch Times)

Ο ΝτεΣάντις υπογράφει τον Νόμο «Κανένας ασθενής δεν μένει μόνος του»

ΠΟΥΝΤΑ ΓΚΟΡΝΤΑ, Φλόριντα – Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε στις 6 Απριλίου το SB 988 – τον νόμο «Κανένας ασθενής δεν μένει μόνος», ο οποίος εγγυάται στους πολίτες της Φλόριντα το «θεμελιώδες δικαίωμα» των προσωπικών επισκέψεων με μέλη της οικογένειας και άλλους αγαπημένους σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης – ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Το μέτρο για τα δικαιώματα επίσκεψης ασθενών απαιτεί να επιτρέπονται οι προσωπικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, ξενώνες και νοσοκομεία, με την προϋπόθεση ότι καμία εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορεί να ζητήσει απόδειξη της κατάστασης εμβολιασμού. Επιτρέπει επίσης στους επισκέπτες να αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους -κάτι που δεν επιτρεπόταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, πολλοί ασθενείς που βρίσκονταν σε τελικό στάδιο δεν μπορούσαν να είναι μαζί με τους αγαπημένους τους στο τέλος της ζωής τους, κάτι που ο κυβερνήτης χαρακτήρισε «θεμελιωδώς λάθος».

«Νομίζω ότι όταν ανατρέχει κανείς στα δύο τελευταία χρόνια, ένα από τα πιο σπαρακτικά στοιχεία ήταν το να αποκλείονται οι άνθρωποι από το να είναι μαζί με τους αγαπημένους τους σε πραγματικά κρίσιμες στιγμές της ζωής τους», δήλωσε ο ΝτεΣάντις σε συνέντευξη Τύπου στη Ναπλς της Φλόριντα.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης δήλωσε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του εργάστηκαν «πολύ σκληρά» με τα νοσοκομεία για να τους πουν ότι -αν και κατανοούν ότι το προσωπικό των νοσοκομείων ήθελε να μετριάσει την COVID-19- «δεν μπορείτε να αποκλείσετε όλες αυτές τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και ζουν πραγματικά δύσκολες συνθήκες».

Η Σαρλίν Μιράντα ήταν μία από αυτές τις ασθενείς. Εννέα μήνες μετά τη γέννηση του μωρού της, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σταδίου 3 και νοσηλεύτηκε «πολλές φορές». Κατά τη διάρκεια μιας από τις διαμονές της, η κατάστασή της περιγράφηκε ως «οριακά κρίσιμη».

«Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ως κάποιον με ισχυρή θέληση – με πάθος για τη ζωή, με όρεξη και θέληση για ζωή. Μπορώ να σας πω ότι το να είμαι μόνη στο νοσοκομείο χωρίς τον σύζυγό μου σχεδόν με έκανε να χάσω αυτή τη θέληση για ζωή», είπε η Μιράντα στο πλήθος. «Δεν θέλω ποτέ να συμβεί αυτό σε κανέναν ξανά. Ξέρετε ότι έχετε μία ζωή και είναι σημαντικό να μπορείτε να μοιράζεστε αυτές τις στιγμές – ειδικά όταν έχετε ανάγκη να έχετε τον αγαπημένο σας μαζί σας».

Η Πρώτη Κυρία της Φλόριντα Κέισι ΝτεΣάντις επισκέπτεται ένα μικρό παιδί που νοσηλεύεται για καρκίνο στο Νοσοκομείο Παίδων Wolfson, λίγο μετά τη δική της διάγνωση καρκίνου. Η επίσκεψη αυτή την ενέπνευσε να μιλήσει δημόσια για τη μάχη της, όπως είπε. (Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Γραφείου του Κυβερνήτη της Φλόριντα)

 

Η προσωπική αφήγηση της Μιράντα έκανε τον κυβερνήτη να «δακρύσει», καθώς υπενθύμισε τη μάχη της ίδιας της Πρώτης Κυρίας της Φλόριντα, Κέισι ΝτεΣάντις, με τον καρκίνο του μαστού.

«Πήγαινα μαζί της στις χημειοθεραπείες της και όταν ήταν στο νοσοκομείο … μπορώ να σας πω ότι αν δεν ήμουν εκεί, θα ήταν πιο δύσκολο για εκείνη», είπε για τη σύζυγό του. «Ξέρω ότι αυτό ήταν κάτι που είχε πραγματικά νόημα για εκείνη».

Ο κυβερνήτης συνέχισε λέγοντας ότι «η απομόνωση των ανθρώπων δεν είναι κάτι το υγιές».

«Η διευκόλυνση των σχέσεων που πραγματικά κάνουν τη ζωή να αξίζει να ζει κανείς είναι κάτι πολύ σημαντικό», είπε.

Το SB 988 έχει ως εξής:

«Προσωπική επίσκεψη- αναφορά του παρόντος νόμου ως «Νόμος που δεν αφήνει τον ασθενή μόνο του»- απαίτηση από ορισμένους παρόχους να θεσπίσουν πολιτικές και διαδικασίες επίσκεψης εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου- εξουσιοδότηση του κατοίκου, του πελάτη ή του ασθενούς να ορίσει έναν βασικό φροντιστή- απαίτηση προσωπικής επίσκεψης σε ορισμένες περιπτώσεις- εξουσιοδότηση των παρόχων να αναστέλλουν την προσωπική επίσκεψη συγκεκριμένων επισκεπτών υπό ορισμένες συνθήκες κλπ.».

Η Γραμματέας του Οργανισμού Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Φλόριντα, Σιμόν Μαρστίλερ, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης είναι επιφορτισμένες με την ανάπτυξη πολιτικών επίσκεψης που «διασφαλίζουν ότι τα άτομα μπορούν να ορίσουν έναν βασικό φροντιστή» και ότι ο φροντιστής αυτός επιτρέπεται να επισκέπτεται ό,τι κι αν συμβεί».

Η Μαρστίλερ δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης διαθέτουν 30 ημέρες για να αναπτύξουν πολιτικές και να τις αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους.

«Εάν δεν γίνουν αυτά τα πράγματα, τότε [οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης] υπόκεινται στο ενδεχόμενο να θεωρηθούν ότι παραβιάζουν το νόμο», δήλωσε. «Θα είμαστε σε επιφυλακή για να διασφαλίσουμε ότι τα θεμελιώδη δικαιώματά σας προστατεύονται».

Ο ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η COVID-19 «δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθεί από τη γη».

«Οι ιοί κυκλοφορούν – θα είναι ένας ενδημικός ιός», είπε. «Έτσι, ελπίζουμε ότι οι κλινικές επιπτώσεις θα είναι λιγότερες καθώς θα προχωράμε μπροστά».

Μαζί με τον κυβερνήτη παρευρέθηκε και ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα Δρ Τζόζεφ Λάνταπο, ο οποίος δήλωσε ότι η άρνηση πρόσβασης των ανθρώπων στην επαφή με τους αγαπημένους τους είναι ένα «απάνθρωπο μέτρο».

«Έτσι, μια κρίση δεν θα αποτελέσει ποτέ λόγο για να αντιμετωπίζουμε άλλους ανθρώπους ως λιγότερο ανθρώπινους», δήλωσε ο Λάνταπο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε