Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο λογαριασμός Twitter του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που έχει ανασταλεί εμφανίζεται στην οθόνη ενός φορητού υπολογιστή στις 8 Ιανουαρίου 2021. (Justin Sullivan/Getty Images)

Ο Τραμπ ασκεί έφεση κατά της απόρριψης της αγωγής του ενάντια στο Twitter

Στην τελευταία του κίνηση να πολεμήσει το Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τραμπ κατέθεσε ανακοίνωση έφεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο στις 27 Ιουνίου και δήλωσε ότι θα προσφύγει στο 9ο Εφετείο των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα ανατρέψει την απαγόρευση αν η προσφορά του για την αγορά του Twitter είναι επιτυχής.

Ο Τραμπ είχε κατηγορήσει το Twitter ότι παραβίασε τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης της Πρώτης Τροπολογίας, καθώς απενεργοποίησε μόνιμα τον λογαριασμό του δύο ημέρες μετά το περιστατικό της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε κατόπιν απαίτησης των Δημοκρατικών νομοθετών.

Ο ίδιος άσκησε για πρώτη φορά αγωγές αμφισβήτησης σχετικά με την αναστολή των λογαριασμών του στις 7 Ιουλίου 2021, μεταξύ άλλων από την Google και το Facebook, ζητώντας να σταματήσει άμεσα το φερόμενο shadow banning και η λογοκρισία των πολιτικών απόψεων που οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης θεωρούν μη αποδεκτές.

«Αυτό καταστρέφει τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο I-80 Speedway στο Γκρίνγουντ της Νεμπ, την 1η Μαΐου 2022. (Scott Olson/Getty Images)

 

Η απόφαση του περασμένου μήνα

Ο δικαστής Τζέιμς Ντονάτο αποφάνθηκε τον περασμένο μήνα ότι ο Τραμπ δεν είχε αποδείξει ότι το Twitter ενεργούσε ως κυβερνητικός λογοκριτής όταν ανέστειλε τον λογαριασμό του επικαλούμενο παραβίαση πολιτικής. Έγραψε σε δικαστικό φάκελο ότι η Πρώτη Τροπολογία δεν ισχύει για ιδιωτικές εταιρείες, προσθέτοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν ξεκινά από θέση ισχύος».

Το Facebook δήλωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι μπορεί να επιτρέψει στον Τραμπ να χρησιμοποιήσει ξανά το Facebook και το Instagram τον Ιανουάριο του 2023, ενώ το YouTube δήλωσε νωρίτερα ότι θα άρει την απαγόρευσή του όταν ο «κίνδυνος βίας έχει μειωθεί».

Η προσφυγή του Τραμπ έρχεται την ίδια ημέρα που η Digital World Acquisition Corp. -μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού που σχεδιάζει να συγχωνευθεί με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης του Τραμπ Trump Media & Technology Group Corp, τον δημιουργό της Truth Social- ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο έλαβε κλήσεις από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς σχετικά με τα σχέδια συγχώνευσης.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα παράσχει στην Truth Social κεφάλαια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα την καταστήσει εισηγμένη εταιρεία, με την επωνυμία Trump Media & Technology Group Corp, στον Nasdaq.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε