Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φτάνει στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη στις 9 Αυγούστου 2022. (David 'Dee' Delgado/Reuters)

Ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει ομιλία το βράδυ της Τρίτης από το Μαρ-α-Λάγκο μόλις λίγες ώρες μετά την απαγγελία κατηγορίας

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει ομιλία το βράδυ της Τρίτης στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο, επιβεβαίωσε το πρωί της Κυριακής ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του 2024.

Ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, επιβεβαίωσε στο Newsmax την Κυριακή ότι θα εκφωνήσει την ομιλία στην κατοικία του στη Φλόριντα, αφού παραπεμφθεί σε δίκη από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, μετά την απαγγελία κατηγοριών από το σώμα ενόρκων την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Τραμπ θα εκφωνήσει ομιλία την Τρίτη το βράδυ στο Μαρ-α-Λάγκο. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει πόσο δυνατός και πόσο ένθερμος είναι, ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το κίνημα Make America Great Again, γιατί δεν μπορείς να έχεις πολιτικές Τραμπ χωρίς τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο Μίλερ στο κανάλι.

Ο Μίλερ δεν ανέλυσε το περιεχόμενο της ομιλίας του Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2024 στο Μαρ-α-Λάγκο στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ «έχει αποφασιστικό προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν» στις γενικές προεδρικές εκλογές.

Το γραφείο του Μπραγκ διεξάγει έρευνα για τον Τραμπ σχετικά με τις πληρωμές που έκανε στην ηθοποιό ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 και κατά πόσον χαρακτήρισε λανθασμένα τις πληρωμές αυτές ως επιχειρηματικά έξοδα και όχι ως έξοδα προεκλογικής εκστρατείας. Ο πρώην πρόεδρος και οι δικηγόροι του έχουν επικρίνει την υπόθεση ως πολιτικά υποκινούμενη και ως προσπάθεια να πλήξουν τις πιθανότητές του για το 2024.

Το κατηγορητήριο, ωστόσο, δεν έχει αποσφραγιστεί από το γραφείο του Μπραγκ. Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι στη Νέα Υόρκη, τα εν λόγω δικαστικά έγγραφα αποσφραγίζονται αφού ο κατηγορούμενος εμφανιστεί στο δικαστήριο για την απαγγελία κατηγοριών.

Ένας δικηγόρος του πρώην προέδρου, ο Τζο Τακοπίνα, δήλωσε στους Epoch Times την περασμένη εβδομάδα ότι θα παραδοθεί για την απαγγελία κατηγορίας στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 4 Απριλίου. Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα δώσει και τότε κατάθεση ή πώς θα γίνει αυτό.

Από τότε που αναφέρθηκε ότι ο Τραμπ θα παραπεμφθεί σε δίκη, ο πρώην πρόεδρος δεν κράτησε χαμηλό προφίλ εν μέσω της τρίτης προεδρικής του υποψηφιότητας. Ο πρόεδρος, ο οποίος επικρίνει συχνά τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένου του Μπραγκ και του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το έχει χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία. Οι αναφορές λένε ότι συγκέντρωσε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια σε εισφορές μέσα σε 24 ώρες μετά την απαγγελία κατηγοριών.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης τον δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση ως άλλο ένα παράδειγμα ότι η έρευνα αποτελεί μέρος ενός πολιτικού κυνηγιού μαγισσών.

«Ο δικαστής που “ανέθεσε” την υπόθεση του κυνηγιού μαγισσών μου, μια “υπόθεση” στην οποία δεν έχει απαγγελθεί ποτέ πριν κατηγορία, με μισεί», δήλωσε ο Τραμπ στο Truth Social την Παρασκευή. Ο δικαστής, ο εν ενεργεία δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Χουάν Μέρτσαν, είχε «επιλεγεί» από τον Δημοκρατικό εισαγγελέα, ισχυρίστηκε ο Τραμπ.

«Έφεραν μόνο αυτή την ψεύτικη, διεφθαρμένη και επαίσχυντη κατηγορία εναντίον μου επειδή στέκομαι στο πλευρό του Αμερικανικού Λαού και γνωρίζουν ότι δεν μπορώ να έχω μια δίκαιη δίκη στη Νέα Υόρκη!», έγραψε επίσης ο πρώην πρόεδρος στο Truth Social.

Εν τω μεταξύ, ο Τακοπίνα δήλωσε την Κυριακή στο ABC News ότι δεν ξέρει τι να περιμένει κατά την απαγγελία κατηγορίας την Τρίτη.

«Έχω κάνει ένα εκατομμύριο ρυθμίσεις σε αυτό το δικαστήριο με διασημότητες και τα σχετικά, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Έχουμε εμπλοκή της Μυστικής Υπηρεσίας», σημείωσε. «Καταλαβαίνω ότι κλείνουν το δικαστήριο για το απόγευμα. Απλά δεν ξέρω τι να περιμένω να δω».

Ωστόσο, ο δικηγόρος δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Τραμπ θα μπορέσει να «μπει και να βγει» από το δικαστήριο «όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Προβλέπει ότι θα είναι μια «τυπική ρύθμιση, όπου στεκόμαστε ενώπιον του δικαστή, λέμε, αθώοι, ορίζουμε χρονοδιαγράμματα για να καταθέσουμε προτάσεις και φεύγουμε από εκεί».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε