Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ καταθέτει σε μια κοινή ακρόαση στις επιτροπές Δικαιοσύνης και Εμπορίου της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον, 10 Απριλίου 2018. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Ο Ζάκερμπεργκ του Facebook επιδοκίμασε εκτελεστικές εντολές του Μπάιντεν: Διαρροή βίντεο

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ επιδοκίμασε εκτελεστικές εντολές που τέθηκαν σε ισχύ από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά την πρώτη μέρα του στο αξίωμα, δείχνει μια πρόσφατη διαρροή βίντεο από μια εταιρική συνάντηση.

«Πιστεύω πως η πρώτη ομιλία του προέδρου Μπάιντεν ήταν πολύ καλή», είπε ο Ζάκερμπεργκ στην συνάντηση της 21ης Ιανουαρίου.

«Στην πρώτη μέρα του, ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε ήδη αρκετές εκτελεστικές εντολές σε περιοχές που εμάς ως εταιρεία μας ενδιαφέρει πολύ εδώ και κάποιον χρόνο», είπε. «Περιοχές όπως μετανάστευση, διατήρηση του DACA, τερματισμό περιορισμών σε ταξίδια από μουσουλμανικές χώρες, και άλλες Εκτελεστικές Εντολές για το περιβάλλον και την προώθηση φυλετικής δικαιοσύνης και ισότητας. Πιστεύω πως αυτά ήταν όλα σημαντικά και θετικά βήματα.»

Το βίντεο δόθηκε κρυφά στο Project Veritas, έναν μη κερδοσκοπικό παρατηρητή, από κάποιον που η ομάδα περιέγραψε ως εσωτερικό του Facebook.

Ο Μπάιντεν εξέδωσε πρωτοφανώς πολλές εκτελεστικές εντολές στις πρώτες μέρες του στο αξίωμα καθώς προσπαθεί να αντιστρέψει δράσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μία έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να «διατηρήσει και ενισχύσει» το πρόγραμμα Deferred Action on Childhood Arrivals, ή DACA.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Α) και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε φωτογραφίες αρχείου. (Getty Images)

 

Η ομάδα επίσης διέρρευσε ένα μικρό βίντεο που δείχνει τον Ζάκερμπεργκ να μιλά υποτιμητικά για τον Τραμπ σε μια συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου.

«Είναι τόσο σημαντικό οι πολιτικοί ηγέτες μας να διοικούν δίνοντας προσωπικό παράδειγμα, να σιγουρεύονται ότι βάζουμε το έθνος πρώτο εδώ, και αυτό που είδαμε είναι ότι ο πρόεδρος κάνει το αντίθετο», είπε ο Ζάκερμπεργκ τότε. «Ο πρόεδρος θέλει να χρησιμοποιήσει τον υπολειπόμενο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταφορά εξουσίας.

Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να αδιαφορήσει αντί να καταδικάσει τις δράσεις των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, πιστεύω, έχει σωστά ανησυχήσει και ενοχλήσει ανθρώπους στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.»

Ο Τραμπ έδινε μια ομιλία στις 6 Ιανουαρίου όταν οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες στο Αμερικανικό Καπιτώλιο σχεδόν ένα χιλιόμετρο πιο μακριά. Ο Τραμπ είπε σε υποστηρικτές να πάνε στο κτήριο αλλά τους είπε ρητά να παραμείνουν ειρηνικοί. Αφότου διαδηλωτές παραβίασαν το Καπιτώλιο, δημοσίευσε βίντεο που τους ζητούσε να φύγουν και καταδίκασε την βία.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times.

Η εταιρεία κοινωνικών μέσων πήρε μια σειρά τιμωρητικών μέτρων κατά του Τραμπ μετά τις εκλογές του 2020 και τελικά του απαγόρευσε πρόσβαση στην ιστοσελίδα της, ισχυριζόμενη πως αδιαφορούσε αντί να καταδικάσει τις πράξεις των υποστηρικτών του. Το Facebook φάνηκε να μην έχει προβεί σε δράσεις κατά του Μπάιντεν, παρ’ όλο που ο Δημοκρατικός δημοσίευσε έναν αριθμό παραπλανητικών αναρτήσεων πριν και μετά τις εκλογές.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε