Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Φλόγες υψώνονται καθώς πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν φωτιά που καίει στον Σχίνο, κοντά στην Κόρινθο, 19 Μαΐου 2021. (Βασίλειος Ψωμάς/Reuters)

Περισσότερα χωριά εκκενώνονται καθώς δασική πυρκαγιά απλώνεται στην Αττική

ΑΘΗΝΑ – Οι ελληνικές αρχές διέταξαν την εκκένωση περισσότερων χωριών που απειλήθηκαν από μια δασική πυρκαγιά στις 20 Μαΐου καθώς οι άνεμοι έγιναν πιο ισχυροί και οι πυροσβέστες αγωνίζονταν για τον περιορισμό της φωτιάς, που είχε ήδη κάψει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης.

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ως αποτέλεσμα της φωτιάς, που εμφανίστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας στις 19 Μαΐου σε ένα δάσος σε ένα μικρό παραθεριστικό θέρετρο στον Κορινθιακό Κόλπο, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών.

Επτά χωριά και δύο μοναστήρια στα Γεράνεια όρη εκκενώθηκαν από τις 19 Μαΐου αφότου η φωτιά κινήθηκε ανατολικά και πέρασε στην δυτική Αττική.

Κάτοικοι τεσσάρων ακόμα χωριών έλαβαν γραπτό μήνυμα από τις αρχές νωρίτερα στις 10 Μαΐου, λέγοντάς τους για προληπτικούς λόγους να αφήσουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς την πόλη των Μεγάρων.

«Τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν καθώς η ταχύτητα του ανέμου αυξανόταν στα οκτώ μποφόρ», είπε αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Η φωτιά έκαψε κυρίως δασικές εκτάσεις και πυκνή βλάστηση, είπε ένας άλλος αξιωματικός της πυροσβεστικής. Η ΕΡΤ έδειξε εικόνες κάποιων παραθεριστικών κατοικιών και πυλώνων ηλεκτρισμού να έχουν υποστεί ζημίες από την πυρκαγιά. Ο αριθμός κατοικιών που επλήγησαν παραμένει άγνωστος.

Σε τμήματα των Αθηνών, η μυρωδιά της φωτιάς ήταν αποπνικτική και ο ουρανός είχε γίνει γκρι από τον καπνό.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες πολέμησαν τις φλόγες, με υποστήριξη 80 πυροσβεστικών οχημάτων, 17 αεροσκαφών, και τεσσάρων ελικοπτέρων, είπε η πυροσβεστική. Δύο από τα ελικόπτερα είναι στρατιωτικά Σινούκ.

Αξιωματικός της πυροσβεστικής δήλωσε πως η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, αλλά υπήρχαν φόβοι αναζωπύρωσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρυθμίσεις στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Γίνονται έρευνες από την πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς, για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

 

H ελληνική Epoch Times συνέβαλε στο άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε