Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024

Πιανίστας λέει ότι το Shen Yun «είναι μαγικό και εξαιρετικό»

Μονπελλιέ, Γαλλία – Την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, το κοινό απόλαυσε την πέμπτη παράσταση του εδρεύοντος στη Νέα Υόρκη θιάσου Σεν Γιουν, στο Κόρουμ του Μονπελλιέ.

Εκείνο το βράδυ, ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Emmanuel Ferrer-Laloë, γνωστός Γαλλοϊσπανός πιανίστας, που εκμυστηρεύτηκε τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει αυτή την παράσταση.

Βραβευμένος από τις Μουσικές Ακαδημίες της Τουλούζης και του Παρισιού, ο Emmanuel Ferrer-Laloë έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες στη διάρκεια της καριέρας του. Έχει κερδίσει σε αξιόλογους διεθνείς διαγωνισμούς, κυρίως σε Βαρκελώνη, Παρίσι και Ουρένσε.

Φανατικός λάτρης της μουσικής δωματίου, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α. και δίδαξε σε σεμινάρια στα Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και της Ταϊβάν συμβάλλοντας στην εκπαίδευση επαγγελματιών μουσικών.

Παρόλο που πλέον σπάνια δίνει παραστάσεις σε μουσικές σκηνές, ο Emmanuel Ferrer-Laloë εξακολουθεί να διδάσκει στο Ανώτερο Μουσικό Κέντρο της Χώρας των Βάσκων, στο Σαν Σεμπαστιάν.

«Υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πίσω από αυτό, ένα μήνυμα πνευματικό»

Στο τέλος της παράστασης της 12ης Μαρτίου 2020, ο καταξιωμένος μουσικός εγκωμίασε εκ βάθους καρδίας την μουσική ορχήστρα του Shen Yun λέγοντας ότι ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη.

Ο Γαλλοϊσπανός πιανίστας εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως από το πάντρεμα των δυτικών μουσικών οργάνων με τα κινεζικά παραδοσιακά μουσικά όργανα, όπως το έρχου και την πίπα. «Αυτό είναι πολύ καλοδουλεμένο!», είπε.

Εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για τους χορευτές, τονίζοντας την ποιότητα της ερμηνείας τους, τη χάρη και τις τεχνικές ικανότητές τους. «Η έκφραση των χορευτών στις κινήσεις τους, αληθινά εκδηλώνει πολλά πράγματα, συναισθήματα και εντυπώσεις. Είναι πάρα, πάρα πολύ καλά δουλεμένο!»

Πέρα από την ομορφιά της χορογραφίας και την τεχνική άνεση των καλλιτεχνών του θιάσου, ο Emmanuel Ferrer-Laloë ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος όσον αφορά το βάθος του μηνύματος που στέλνει το Shen Yun, στόχος του οποίου είναι η αναβίωση του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού των5000 ετών και η διαιώνιση της αμετάβλητης σύνδεσης της τέχνης με το θείο, που έχει διαμορφώσει τη μακρά ιστορία του Μεσαίου Βασιλείου.

«Υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πίσω από αυτό, ένα μήνυμα πνευματικό. Το ζήτημα της παράδοσης είναι επίσης πολύ σημαντικό. Οι παραδόσεις πρέπει να διατηρούνται», είπε ο τέως κάτοικος του Sorèze Abbey.

Μια πνευματική διάσταση που φυλάσσεται μέσα σε μια «ανανέωση» επιτρέπει στον θεατή να αποδράσει από τις δυσκολίες του μοντερνισμού, είπε Στη σημερινή εποχή υπάρχει μια καλοδεχούμενη αντίδραση απέναντι στον διάχυτο υλισμό», είπε ο Ferrer-Laloë.

«Πιστεύω ότι η φιλοδοξία της Τέχνης είναι ακριβώς να μεταφέρει μηνύματα, να μεταφέρει ηρεμία, μια υπερβατική θεώρηση της ανθρωπότητας και αυτό που την απαρτίζει», είπε στη συνέχεια ο μουσικός.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 1000 ατόμων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία Shen Yun διπλασίασε τον αριθμό των αρχικά προγραμματισμένων παραστάσεών της στο Κόρουμ του Μονπελλιέ.

Πέντε επιπλέον παραστάσεις προστέθηκαν ώστε να επιτρέψουν σε όσους είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια να παρακολουθήσουν την παράσταση που αδημονούσαν να δουν επί μήνες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι καλλιτέχνες να δώσουν παράσταση εννέα φορές μέσα σε πέντε ημέρες.

Με όλη αυτή την προσπάθεια κατέστη δυνατό να μειωθεί ο αριθμός των θεατών σε 800 ανά παράσταση, σε συμμόρφωση προς τα μέτρα που είχαν ληφθεί για λόγους δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αντοχή και ο δυναμισμός των καλλιτεχνών του Shen Yun εντυπωσίασαν τον πιανίστα.

«Είναι απίστευτο που κατάφεραν να δώσουν επιπλέον παραστάσεις που δεν είχαν αρχικά προγραμματιστεί και το βρίσκω υπέροχο που έχουν την εκπαίδευση και την ενέργεια να διπλασιάσουν τις παραστάσεις, εφόσον είναι ολοφάνερο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο», είπε ο Ferrer-Laloë.

«Είναι υπέροχο! Είναι μαγικό και εξαιρετικό»

Δεν είναι μόνον η συνεπής εκπαίδευση των καλλιτεχνών του Shen Yun που τους επιτρέπει να εκτελούν περιστροφές στον αέρα τη μία μετά την άλλη και να χορεύουν κάνοντας μαγευτικά ανοίγματα, αλλά και το ότι εμπνέονται από την εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ, μια παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας για το σώμα και τον νου, που στοχεύει στην ανύψωση του ηθικού χαρακτήρα του ανθρώπου.

Εστιάζοντας στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα, η εξάσκηση Φάλουν Γκονγκ προσδίδει στους καλλιτέχνες του Shen Yun αρμονία και μια μοναδική δύναμη που τους επιτρέπει να μετουσιώνουν με θαυμάσιο τρόπο τα χορευτικά τους κομμάτια στις θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο.

«Εάν εξασκούν αυτόν τον διαλογισμό, αν εξασκούνται με αυτό τον τρόπο στο να κάνουν πράγματα, σαφώς, είναι ο καλύτερος τρόπος να παράγουν ευεργετική ενέργεια κι έτσι να προσφέρουν τα μέγιστα!», είπε ενθουσιασμένος ο Ferrer-Laloë.

Σαγηνευμένος από την παράσταση και τις αξίες που φέρουν οι καλλιτέχνες της εταιρίας, ο μουσικός όταν συστήνει το Shen Yun, το εγκωμιάζει «Είναι υπέροχο! Είναι μαγικό και εξαιρετικό, με πολλή ακρίβεια και πολλή φινέτσα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε