Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Το χαλάζι όπως δήλωσαν κάτοικοι των περιοχών, έφτασε ακόμα και σε μέγεθος μπάλας του τένις, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε σε διάμετρο τα 10 εκατοστά. (forecastweather.gr)

Πλήττεται η Ιταλία από χαλαζόπτωση, ανεμοστρόβιλο και μεγάλα κύματα

Μετά από τις περιφέρειες του Βένετο και της Λομβαρδίας, νέα μεγάλη χαλαζόπτωση, με τεράστιους κόκκους, σημειώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στις ευρύτερες περιοχές της Ραβένα και της Φεράρα. Παράλληλα, στις περιοχές αυτές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, συνεχίζει να πνέει σφοδρός άνεμος.

Η Ραβένα χτυπήθηκε και από ανεμοστρόβιλο, όπως είχε συμβεί χθες στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Τα δέντρα που έπεσαν και έκλεισαν τους δρόμους, είναι αμέτρητα. Κορμός δέντρου έπεσε και σε κήπο παιδικού σταθμού ο οποίος, ευτυχώς, σήμερα ήταν άδειος. Στην περιοχή της Φεράρα η χαλαζόπτωση και ο άνεμος προκάλεσαν ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα, σε παράθυρα και σε στέγες σπιτιών.

Στην δε περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας, σε γνωστές παραλίες, δημιουργήθηκαν ξαφνικά πολύ ψηλά κύματα και το νερό έφτασε μέχρι τα εστιατόρια των οργανωμένων πλαζ. Ντόπιοι και τουρίστες που βρίσκονταν στην Φαλκονάρα, στο Πέζαρο και στην Σενιγκάλια, απομακρύνθηκαν αμέσως από τις ξαπλώστρες τους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε