Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων Dr. Anthony Fauci καταθέτει κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Υποεπιτροπής Κονδυλίων της Γερουσίας για την Εργασία, την Υγεία και τις Ανθρώπινες Υπηρεσίες, την Εκπαίδευση και τους Σχετικούς Οργανισμούς, στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου 2022. (Shawn Thew/Pool/AFP via Getty Images)

Πολιτείες ζητούν να καταθέσει ο Φάουτσι και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην υπόθεση λογοκρισίας Big Tech-Κυβέρνησης

Την κατάθεση 10 κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Άντονι Φάουτσι, ζητούν οι ενάγοντες στην πολύκροτη υπόθεση που αποκάλυψε στοιχεία για τη συνεργασία μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και κυβερνητικών αξιωματούχων με σκοπό τη λογοκρισία των χρηστών.

Οι γενικοί εισαγγελείς της Λουιζιάνα και του Μιζούρι και άλλοι ενάγοντες ζήτησαν από αμερικανικό δικαστήριο σε πρόσφατο αίτημά τους να τους επιτραπεί να εξετάσουν τον Φάουτσι, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον ειδικό πράκτορα του FBI Έλβις Τσαν, την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου και νυν αναλύτρια του MSNBC Τζεν Ψάκι, τον, διορισμένο από τον Μπάιντεν, γενικό χειρουργό Βίβεκ Μούρθι, , και τον Ρομπ Φλάχερτι, αναπληρωτή βοηθό του προέδρου.

Θέλουν επίσης να εξετάσουν άλλους πέντε αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Κάρολ Κρόφορντ, επικεφαλής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Ενώ τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα έγγραφα που βρέθηκαν στο πλαίσιο της δικαστικής ανάλυσης αποκάλυψαν μια “τεράστια και εκτεταμένη” επιχείρηση λογοκρισίας, η έρευνα “καθιστά πολύ σαφές ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συχνά πραγματοποιούσαν τις πιο σημαντικές και καταλυτικές επικοινωνίες τους με τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προφορικά και όχι γραπτώς”, αναφέρουν οι ενάγοντες σε κοινή δήλωση με τους εναγόμενους.

“Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, όσο πιο υψηλόβαθμος ήταν ο εμπλεκόμενος ομοσπονδιακός αξιωματούχος, τόσο πιο πιθανό ήταν να βασιστεί σε προφορικές και όχι γραπτές επικοινωνίες για να πιέσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν”, αναφέρεται επίσης στη δήλωση.

Ο Φάουτσι, για παράδειγμα, είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με κάποιους επιστήμονες που συνέχισαν να γράφουν μια δημοσίευση, στην οποία κατακεραύνωναν άλλους που ήταν ανοιχτοί στη θεωρία ότι ο ιός COVID-19 προήλθε από ένα εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα COVID-19.

Ο Φάουτσι είχε επίσης επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αλλά το περιεχόμενο των προφορικών επικοινωνιών μεταξύ των δύο “δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί”, αναφέρει η νέα κατάθεση με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου.

Ο Φάουτσι δεν έχει κάνει καμία ένορκη δήλωση σχετικά με τις επικοινωνίες του με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως το Facebook, παρά το γεγονός ότι ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση διέταξε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις από τον Φάουτσι σε ερωτήσεις, ανέφεραν οι ενάγοντες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ και ο Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι, οι επικεφαλής ενάγοντες και αμφότεροι Ρεπουμπλικάνοι, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι σκοπεύουν να ζητήσουν την κατάθεσή του, αλλά δεν είχαν προσδιορίσει κανέναν αξιωματούχο που θα ζητούσαν να καταθέσει.

Προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα

Οι ενάγοντες επιθυμούν ο, διορισμένος από τον Τραμπ, περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τέρι Ντάουτι, που επιβλέπει την υπόθεση, να δώσει το πράσινο φως για τις 10 ζητηθείσες καταθέσεις. Εάν ο Ντάουτι συμφωνήσει, οι καταθέσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός παραθύρου 30 ημερών.

Ο Ντάουτι έχει ήδη συμφωνήσει με το αίτημα του ενάγοντος για επιτάχυνση της δικαστικής ανάλυσης. Αυτό οδήγησε στην παραγωγή εκατοντάδων σελίδων εγγράφων, τα οποία ενίσχυσαν τους ισχυρισμούς του ενάγοντος για συμπαιγνία μεταξύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και της κυβέρνησης.

Στην εν λόγω εντολή, ο Ντάουτι δήλωσε ότι οι ενάγοντες θα μπορούσαν να ειδοποιήσουν τους εναγόμενους για τυχόν καταθέσεις που επιθυμούν να λάβουν οι ενάγοντες και ότι τα μέρη θα συναντηθούν στη συνέχεια για να συζητήσουν σχετικά με τυχόν αιτήματα κατάθεσης.

Εάν οι διάδικοι δεν συμφωνούσαν σχετικά με τις καταθέσεις, τότε θα κατέθεταν κοινή δήλωση στην οποία θα περιέγραφαν τις διαφορές τους.

Ο Ντάουτι έχει προθεσμία επτά ημερών για να αποφανθεί επί της νέας κατάθεσης, η οποία περιελάμβανε αντιρρήσεις από την κυβέρνηση.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι οι ενάγοντες συνήθως δεν λαμβάνουν περισσότερες από 10 καταθέσεις κατά τη διάρκεια της κανονικής δικαστικής ανάλυσης και η λήψη τόσων πολλών κατά τη διάρκεια της ταχείας δικαστικής ανάλυσης θα ήταν πολύ επιβαρυντική.

“Αν και ένας ενάγων σπάνια δικαιούται ταχεία δικαστική ανάλυση, οι ενάγοντες εδώ έχουν λάβει σημαντικό βαθμό. Οι εναγόμενοι προσκόμισαν περισσότερες από 15.000 σελίδες μη απόρρητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και απάντησαν σε πολυάριθμες ερωτήσεις. Οι ενάγοντες δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ακόμη περισσότερη δικαστικής ανάλυση -ιδιαίτερα επιβαρυντικές καταθέσεις- δικαιολογείται σε αυτό το στάδιο της υπόθεσης”, ανέφεραν.

Εάν επιτραπούν οποιεσδήποτε καταθέσεις, ο Ντάουτι θα πρέπει να αποκλείσει τους αξιωματούχους στους οποίους δεν είχαν αρχικά επιδοθεί τα αιτήματα δικαστικής ανάλυσης, τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και ορισμένους άλλους αξιωματούχους, δήλωσαν οι κυβερνητικοί δικηγόροι.

Οι ενάγοντες δήλωσαν ότι τα επιχειρήματα της ένστασης ήταν αβάσιμα και θα πρέπει να απορριφθούν.

Οι περιγραφές ορισμένων αξιωματούχων ως πολύ “υψηλόβαθμων” για να κλητευθούν, αντισταθμίζονται από το γεγονός ότι όλοι οι αξιωματούχοι έχουν γνώση του θέματος από πρώτο χέρι και οι πληροφορίες που κατέχουν δεν μπορούν να αποκτηθούν αλλού, δήλωσαν οι ενάγοντες, αναφερόμενοι σε μια απόφαση σε μια ξεχωριστή υπόθεση, United States v. Newman.

Ακόμα και αν τα επιχειρήματα είχαν βάση, η Ψάκι είναι το μόνο πρόσωπο που θα ταίριαζε στον χαρακτηρισμό “υψηλού επιπέδου” και δεν κατέχει πλέον διοικητική θέση, δήλωσαν οι ενάγοντες.

Δέκα ακόμη

Οι ενάγοντες ήθελαν αρχικά να καταθέσουν 20 νυν και πρώην αξιωματούχους, αλλά μετά από συζητήσεις, περιόρισαν το αίτημά τους σε 10.

Στο αρχικό αίτημα περιλαμβάνονταν ο Έρικ Γουάλντο, ανώτερος σύμβουλος του Μέρτι, ο Μαξ Λέσκο, επικεφαλής του προσωπικού στο Γραφείο του Γενικού Χειρουργού, ο Τζέι Ντέμπσεϊ, επικεφαλής της ομάδας κοινωνικών μέσων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ο Ρόμπερτ Σίλβερς, αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ο Μάθιου Μάστερσον, πρώην ανώτερος σύμβουλος στην Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών, και η Νίνα Γιάνκοβιτς, πρώην επικεφαλής του κλειστού Συμβουλίου Διαχείρισης Παραπληροφόρησης.

Συμμετείχαν επίσης η διευθύντρια του Γραφείου Απογραφής Τζένιφερ Σόπκορν, ο Ζάκαρι Χένρι Σβαρτς, ανώτερος σύμβουλος του προσωπάρχη του υπουργού Εμπορίου, ο Σαμαρουντίν Στιούαρτ, πρώην σύμβουλος του Κέντρου Παγκόσμιας Δέσμευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και η Λόρα Ντέμλοου, ανώτατο στέλεχος του FBI.

Οι ενάγοντες θέλουν ακόμη να κληθούν να καταθέσουν άλλοι τέσσερις εκτός από τους Φάουτσι, Τσαν, Ψάκι, Μούρθι, Φλάχερτι και Κρόφορντ.

Πρόκειται για τη διευθύντρια του Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών Τζεν Ίστερλι, τη Λόρεν Προτέντις, υπάλληλο του Οργανισμού Ασφαλείας, τον Άντριου Σλάβιτ, πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την COVID-19, και τον Ντάνιελ Κίματζ, εκτελούντα χρέη συντονιστή του Κέντρου Παγκόσμιας Δέσμευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε