Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Από σήμερα και μέχρι τις 9 Μαΐου, η ψηφοφορία των Τούρκων ομογενών.

Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία: από σήμερα ψηφίζουν οι ομογενείς

Οι τουρκικές κοινότητες του εξωτερικού μπορούν από σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, και μέχρι τις 9 Μαΐου, να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα που έχουν ανοίξει στις χώρες διαμονής τους για να ψηφίσουν για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας της 14ης Μαΐου.

Εάν τότε δεν επικρατήσει κάποιος από τους υποψήφιους με περισσότερο από το 50% των ψήφων, θα γίνει δεύτερος γύρος εκλογών ανάμεσα στους δύο πρώτους του πρώτου γύρου, στις 28 Μαΐου.

Σε αυτές τις εκλογές, έπειτα από 20 χρόνια στην εξουσία, ο Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μέχρι σήμερα εκλογική δοκιμασία του. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον ηγέτη μιας συμμαχίας κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στις τουρκικές προδρικές εκλογές του 2018, ο Έρντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία, όπου βρίσκεται η πολυπληθέστερη κοινότητα Τούρκων, περίπου 1,5 εκατ. άτομα, ότι εμποδίζει την εκεί προεκλογική του εκστρατεία. Ωστόσο, φέτος δεν αναμένονται τέτοιες εντάσεις και στη χώρα έχουν ανοίξει 26 εκλογικά κέντρα για τους ομογενείς ψηφοφόρους.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε