Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
Ο επιλεγμένος Επίτροπος της FDA Σκοτ Γκότλιμπ καταθέτει σε μια επιτροπή της γερουσίας περί Υγείας, Εκπαίδευσης, Εργασίας και Συντάξεων, 5 Απριλίου 2017 στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον. (Zach Gibson/Getty Images)

Πρώην επικεφαλής της FDA λέει πως η επιβολή κοινωνικής απόστασης «δεν στηρίχθηκε σε καθαρή επιστήμη»

Ο πρώην Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων Σκοτ Γκότλιμπ είπε ότι τα δύο μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του κόσμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ «δεν στηρίζονταν σε καθαρή επιστήμη.»

«Αυτή η απαίτηση απόστασης δύο μέτρων ήταν πιθανότατα η τακτική που μας κόστισε ακριβότερα από κάθε άλλη στην απάντηση στην COVID … και πραγματικά δεν βασιζόταν σε καθαρή επιστήμη. … Θα έπρεπε να είχαμε επανεξετάσει το θέμα πολύ νωρίτερα», είπε σε συνέντευξη στο CNBC.

Εν μέσω της ελάφρυνσης των οδηγιών για τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) – όπως μία από τα Κέντρα για Έλεγγο και Πρόληψη Ασθενειών (CDC) που έλεγε ότι είναι ασφαλές για τους μαθητές να έχουν απόσταση ενός μέτρου – ο Γκότλιμπ είπε ότι οι μάσκες μπορούν επίσης να αφαιρεθούν με ασφάλεια.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια μειώνουν δραματικά την πιθανότητα να κολλήσεις COVID και να γίνεις συμπτωματικός στο σημείο που θα είχες ένα κακό αποτέλεσμα· γνωρίζουμε επίσης ότι μειώνει την ασυμπτωματική ασθένεια και την μετάδοση … το βλέπουμε αυτό στα δεδομένα», είπε.

Ο Γκότλιμπ δέχτηκε επίσης την ερώτηση για μια δημόσια λογομαχία μεταξύ του γιατρού Άνθονυ Φαούτσι, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλλεργίας και Μεταδοτικών Νοσημάτων των ΗΠΑ, και του γερουσιαστή Ραντ Πωλ (Ρ-Κυ.), που είναι επίσης γιατρός, σχετικά με το αν οι μάσκες χρειάζονται μετά από εμβολιασμό για τον ιό του ΚΚΚ, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

«Λέτε σε όλους να φοράνε μάσκα», είπε ο Πωλ στον Φαούτσι, που έχει δει αυξανόμενη επίκριση για τις δηλώσεις του στον τύπο. «Αν δεν διαδίδουμε την μόλυνση, δεν είναι αυτό απλώς θέατρο; Έχετε [κάνει] το εμβόλιο και φοράτε δύο μάσκες, δεν είναι αυτό θέατρο;»

Ο Φαούτσι απάντησε ότι «οι μάσκες δεν είναι θέατρο» και ότι «διαφωνεί απολύτως» με την δήλωση του Πωλ.

Ο Γκότλιμπ είπε «και οι δύο [Πωλ και Φαούτσι] είπαν κάτι που έχει νόημα», αλλά σημείωσε ότι «ο γερουσιαστής Πωλ ήταν σωστός, πρέπει να δούμε το φως στο τέλος του τούνελ και να έχουμε οδηγίες που περιγράφουν ένα περιβάλλον στο οποίο ο κόσμος μπορεί και πάλι να κάνει πράγματα.»

Ο διευθυντής του CDC Ροσέλ Βαλένσκυ είπε στις 19 Μαρτίου ότι νέες έρευνες έχουν δείξει ότι σε σχολεία, η απόσταση ενός μέτρου είναι επαρκής αν άλλες προστασίες υπάρχουν επίσης. Έρευνες βρήκαν ότι υπάρχει χαμηλό ποσοστό μετάδοσης του ιού σε σχολεία.

«Αυτές περιλαμβάνουν την σε κάθε μέρος και σωστή χρήση μασκών, απόσταση, πλύσιμο χεριών, και τρόπους αναπνοής, καθαρισμό για διατήρηση καθαρών χώρων και διαγνωστικά τεστ με άμεσο και αποτελεσματικό εντοπισμό επαφών σε συνδυασμό με απομόνωση σε καραντίνα και σε συνεργασία με τοπικά υγειονομικά τμήματα», είπε στο CNN ο Βαλένσκυ.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε