Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Η πρώην πολιτική σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και του Αλ Γκορ, Ναόμι Γουλφ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην πόλη της Νέας Υόρκης στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 (Robin Marchant/Getty Images)

Πρώην σύμβουλος του Κλίντον: Τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολιασμού μπορεί να σημάνουν το «τέλος των θεμελιωδών ελευθεριών μας»

Η πρώην πολιτική σύμβουλος του Κλίντον, Ναόμι Γουλφ είπε ότι τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολίων COVID-19 που έχουν προταθεί τις τελευταίες ημέρες θα σημάνουν το «τέλος των ελευθεριών μας, εάν αυτό το σχέδιο μπει σε εφαρμογή».

«Το “διαβατήριο εμβολίων” ακούγεται ωραίο αν δεν καταλαβαίνετε τι μπορούν να κάνουν αυτές οι πλατφόρμες. Είμαι η Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας τεχνολογίας και καταλαβαίνω τι κάνει αυτή η πλατφόρμα», δήλωσε η Γουλφ,  στο Fox News την Κυριακή το βράδυ. «Δεν αφορά το εμβόλιο, δεν αφορά τον ιό, αλλά τα δεδομένα σας. Μόλις το αποκτήσετε, θα είστε για πάντα μέρος αυτού του συστήματος. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι οποιαδήποτε άλλη λειτουργία μπορεί να προστεθεί σε αυτήν την πλατφόρμα χωρίς κανένα πρόβλημα».

Η Γουλφ πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους δεδομένα μπορούν να «συγχωνευτούν με τον λογαριασμό μας στο Paypal, η Microsoft ήδη μιλά για συγχώνευση με προγράμματα υπηρεσιών και συναλλαγών».

Η Γουλφ επεσήμανε ότι αυτό συνέβη ήδη στο Ισραήλ, «και έξι μήνες αργότερα, ακούμε ακτιβιστές να λένε ότι είναι μια διχασμένη κοινωνία και οι ίδιοι να αποστραγγίζονται και να παρακολουθούνται συνεχώς. Είναι το τέλος της κοινωνίας των πολιτών και προσπαθούν να το εφαρμόσουν σε όλο τον κόσμο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα εμβόλιο, έχει τη δύναμη να απενεργοποιήσει τη ζωή σας, ή να ενεργοποιήσει τη ζωή σας, να σας αφήσει να συμμετάσχετε στην κοινωνία ή να σας περιθωριοποιήσει».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η Γουλφ παρομοίασε αυτά τα σχέδια με την παρακολούθηση του πληθυσμού του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.Κ.) και την προώθηση ενός συστήματος «κοινωνικής πίστωσης».

Σε ένα κινητό φαίνεται το Excelsior Pass, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους Νεοϋορκέζους να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 για να εισέλθουν σε εκδηλώσεις. (Γραφείο του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο)

 

«Πώς [το ΚΚΚ] ένα ολοκληρωτικό καθεστώς κρατά ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στο χέρι ;» ρώτησε. «Το Κ.Κ.Κ. μπορεί να βρει οποιονδήποτε αντιφρονούντα μέσα σε πέντε λεπτά, κάτι που σε εμάς μπορεί να πάρει και μήνες».

Η Γουλφ ανέφερε επίσης ότι η Washington Post και το CNN – αναφέρουν ότι η διοίκηση Μπάιντεν εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός εθνικού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει προτείνει το δικό της, το “Excelsior Pass”, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε χώρους μεγάλης κλίμακας όπως το Madison Square Garden. Το σχέδιο έχει περιφρονηθεί από διάφορες ομάδες και υποστηρικτές των πολιτικών ελευθεριών.

Σε άλλες χώρες, τέτοια διαβατήρια έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Το Ισραήλ δημιούργησε ένα τον Φεβρουάριο για να έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση σε γυμναστήρια και ξενοδοχεία, η Ισλανδία χρησιμοποιεί τώρα ένα τέτοιο διαβατήριο για να επιτρέψει ταξίδια στο εξωτερικό και η Σαουδική Αραβία διαθέτει διαβατήριο βάσει εφαρμογών για άτομα που εμβολιάζονται.

«Το θέμα είναι για ποιο λόγο θα τα χρησιμοποιούν;» είπε η Μελίντα Μιλς, διευθύντρια του κέντρου Leverhulme για τις δημογραφικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με την Wall Street Journal. «Είναι για διεθνή ταξίδια; Είναι για να βρεις δουλειά; Είναι για να αγοράσεις γάλα;»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε