Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
(Ulmer Nest)

Σε πόλη της Γερμανίας εγκατέστησαν κουκέτες για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Στην γερμανική πόλη Ουλμ η οποία απέχει 120 χλμ. από το Μόναχο, έχουν εγκαταστήσει δοκιμαστικά αδιάβροχες και αντιανεμικές ατομικές κουκέτες ύπνου που θα προσφέρουν καταφύγιο στους άστεγους τους κρύους μήνες του χειμώνα. Οι κουκέτες αυτές που ονομάζονται “Ulmer Nests”, θα είναι σωτήριες για τα άτομα που τις έχουν ανάγκη.

Το πρότζεκ αυτό ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και οι κουκέτες Ulmer Nests τοποθετήθηκαν σε διάφορα πάρκα της πόλης καθώς και άλλα μέρη όπου οι άστεγοι κοιμούνται συνήθως, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της πόλης ανέφερε η The Independent.

(Ulmer Nest)

 

Οι κουκέτες ύπνου που είναι κατασκευασμένες από ξύλο και είναι επικαλυμμένες με ατσάλινη επιφάνεια, είναι μονωμένες και εξοπλισμένες με εναλλάκτες θερμότητας για την προστασία των χρηστών από τις κακές καιρικές συνθήκες όπως το κρύο, τον άνεμο και την υγρασία. Κάθε κουκέτα μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο άτομα και επιτρέπονται και οι σκύλοι.

«Σήμερα δύο κουκέτες Ulmer Nests επανατοποθετήθηκαν, δυστυχώς με κάποια καθυστέρηση λόγω του κορωνοϊού, αλλά πάνω στην ώρα για τις πολύ κρύες νύχτες ελπίζουμε να προσφέρουμε λίγη προστασία και ασφάλεια σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη στο Ulm», δημοσίευσε η ομάδα στο Facebook.

Τα Ulmer Nests, εξήγησε η ομάδα σε δελτίο τύπου, προορίζονται για άτομα που δεν κοιμούνται τακτικά σε καταφύγια αστέγων. «Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς ή σωματικούς παράγοντες», εξήγησαν, προσθέτοντας ότι ο φόβος της εγκληματικότητας και της βίας ή της αλλαγής των κανονισμών μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

(Ulmer Nest)

 

Ο σχεδιασμός της κουκέτας που έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Ιανουαρίου είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση μιας δοκιμαστικής κουκέτας του 2018. Η αρχική έκδοση της ήταν ως απάντηση στην εκστρατεία «Storm the Castle» του Wilhelmsbüro, ένα λόμπι για την προσωρινή χρήση του φρουρίου Wilhelmsburg για την στέγαση αστέγων.

Οι κουκιέτες Ulmer Nests σχεδιάστηκαν με τη συμβολή του προσωπικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, της προστασίας του πολίτη, των ιατρών και διαφόρων ομάδων συνεργείων καθαρισμού, με χαμηλότερο κόστος από την πρώτη έκδοση. Ελπίζεται επίσης ότι θα λάβουν καλύτερη υποδοχή από τους χρήστες και τους κατοίκους της περιοχής.

(Ulmer Nest)

 

Κάθε κουκέτα διαθέτει ασύρματη συνδεσιμότητα από την οποία ελέγχεται η θερμοκρασία, η υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα, διαθέτει επίσης ηλιακούς συλλέκτες, εσωτερικό κλείδωμα, βασικό φωτισμό, θερμοστάτη και εξαερισμό με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Δεν υπάρχουν κάμερες εντός των κουκετών, για την προστασία της ανωνυμίας των χρηστών.

Οι χρήστες δεν χρειάζεται να εγγραφούν κάπου για να κοιμηθούν σε μια κουκέτα. Αντ ‘αυτού, κάθε Ulmer Nest είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα κίνησης που καταγράφει το άνοιγμα και το κλείσιμο της κουκέτας.

(Ulmer Nest)

 

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος Caritas Ulm-Alb-Donau, μέρος της ευρύτερης οικογένειας της Ulmer Nest, ενημερώνεται τότε ότι κάποιος έχει μείνει μια νύχτα. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού την επόμενη μέρα και επισκευάζει τυχόν ζημιές, έτσι ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Οργανώσεις-συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών λειτουργών, πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις στις κουκέτες για να παροτρύνουν τους χρήστες να ενταχθούν στις παροχές της πόλης για τους άστεγους.

(Ulmer Nest)

 

«Το Ulmer Nest δεν προορίζεται να είναι μια εναλλακτική λύση για τον χώρο διαβίωσης», εξήγησε η ομάδα σε δελτίο τύπου. «Ο στόχος πρέπει πάντα να είναι η υποστήριξη εκείνων που έχουν ανάγκη ώστε να ζήσουν μια [καλύτερη] ζωή μακροπρόθεσμα».

(Ulmer Nest)

 

Ελπίζουμε ότι το μοντέλο Ulmer Nest να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας εάν αποδειχθεί κατάλληλο για προστασία από το κρύο, σύμφωνα με το The Independent.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Parler @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε