Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024

Σεισμός 6,1 βαθμών έπληξε τη Νέα Ζηλανδία

Σεισμός 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα τη Νέα Ζηλανδία με επίκεντρο κοντά στο Ουέλινγκτον και εστιακό βάθος 48 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας Geonet.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 50 χιλιόμετρα από την πόλη Παραπαραούμου, σύμφωνα με την Geonet.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Reuters ότι αισθάνθηκε μια ισχυρή δόνηση που διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, ένα ημικύκλιο 40.000 χιλιομέτρων στο υπέδαφος του οποίου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και στο οποίο είναι εξαιρετικά έντονη η ηφαιστειακή και η σεισμική δραστηριότητα.

Ο σεισμός έπεται του κυκλώνα Γκαμπριέλ που πέρασε αυτή την εβδομάδα από το Βόρειο Νησί και άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς, περισσότερους από 10.000 εκτοπισμένους και εκτεταμένες καταστροφές.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε