Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ένα σήμα στο Καρ Κάνυον προειδοποιεί για πιθανή διακίνηση προϊόντων και παράνομη μετανάστευση στην περιοχή, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στην Σιέρρα Βίστα, Αριζόνα, 5 Μαΐου 2019. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

Σερίφης της Αριζόνα βλέπει πενταπλάσια αύξηση στην παράνομη διάσχιση συνόρων

Κυνηγητά οχημάτων με υψηλές ταχύτητες υπόπτων για διακίνηση ανθρώπων και άλλων παράνομων σχετικών με μετανάστευση εγκλημάτων γίνονται πιο συχνά στην Κομητεία Κοκίς, Αριζόνα, σύμφωνα με τον Σερίφη Μαρκ Ντάννελς.

Ο Ντάννελς ελέγχει την παράνομη μετανάστευση μέσω των εκτενών επιχειρήσεων παρακολούθησης μονοπατιών με κρυφές κάμερες, κατά μήκος των 83 μιλίων κοινών συνόρων της κομητείας του με το Μεξικό.

Οι κάμερες έδειξαν 1.200 παράνομες εισόδους τον Αύγουστο του 2020, και έως τον Δεκέμβριο, είχαν γίνει υπερδιπλάσιες σε 2.500, είπε. Πριν τον Αύγουστο, 500 θα ήταν ένας πολυάσχολος μήνας.

«Αυτό είναι που με φοβίζει με όλο αυτό το πράγμα», είπε στην Epoch Times στις 15 Φεβρουαρίου. «Αν και πιστεύω ότι η πολιτική δεν έχει δουλειά με την αστυνόμευση, σίγουρα έχει μια επίδραση στα σύνορα.»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει καταργήσει αρκετά μέτρα διασφάλισης συνόρων που η διοίκηση Τραμπ είχε εκκινήσει, όπως ότι προσωρινά αναστέλει απελάσεις παράνομων μεταναστών, ότι ανέτρεψε την απαγόρευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ του ταξιδιού από χώρες με πιθανότητα τρομοκρατίας, σταμάτησε την κατασκευή συνοριακού τείχους, και εξέδωσε ένα μεγάλο πακέτο μετανάστευσης στο Κογκρέσο που περιέχει αμνηστία για εκατομμύρια παράνομους μετανάστες.

Ο Σερίφης της κομητείας Κόκις, Μαρκ Ντάννελς, στην Σιέρρα Βίστα, Αριζόνα, 5 Μαΐου 2019. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

Ο Μπάιντεν έχει επίσης υποσχεθεί να φέρει στην χώρα 25.000 αιτούντες ασύλου που περιμένουν στο Μεξικό για την εκδίκαση της αίτησης μετανάστευσής τους υπό το πρόγραμμα Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών (MPP).

«Η άποψη του προέδρου είναι ότι η προσέγγιση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ανήθικη, αλλά επίσης αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση της πρόκλησης – των πολλών προκλήσεων ενός ξεπερασμένου μεταναστευτικού συστήματος», είπε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκι στις 16 Φεβρουαρίου.

Όμως, ο Ντάννελς λέει πως «οι καλύτερες συνοριακές προσπάθειες που είχαμε ποτέ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην κομητεία Κοκίς ήταν τα τελευταία λίγα χρόνια.»

«Είχαμε έναν πρόεδρο που ήταν πολύ αυστηρός στα σύνορα, κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό. Και τώρα έχουμε έναν πρόεδρο που πρόκειται να κάνει απλώς το αντίθετο», είπε. «Μήπως τις καταργούν [εκτελεστικές εντολές] επειδή ο Τραμπ τις εκκίνησε και είναι από εκδίκηση; Ή τις καταργούν επειδή δεν είχαν αποτέλεσμα; Θα ρωτούσα και τις δύο αυτές σκέψεις.»

Ο Ντάννελς είπε ότι ανησυχεί ότι οι σερίφηδες των συνόρων πρόκειται να περιθωριοποιηθούν κατά την διοίκηση Μπάιντεν. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εγχώριας Ασφαλείας και ήταν μέρος της ομάδας μετάβασης Μπάιντεν για συνοριακά θέματα. Ήταν αισιόδοξος μετά την αρχική συνάντηση για συνεργασία και άλλα θέματα.

Αλλά είπε ότι δεν τον συμπεριέλαβαν σε συζητήσεις για την επίδραση του τερματισμού του προγράμματος ΜΡΡ, που θεωρεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές.

Στις 19 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Εγχώριας Ασφαλείας άρχισε να δέχεται 25.000 παράνομους μετανάστες που είναι μέρος του προγράμματος.

«Πηγαίνουμε στο Μεξικό τον καιρό μιας πανδημίας και φέρνουμε 25.000 άτομα εδώ. Δεν βγάζει νόημα. Είναι υποκριτικό», είπε ο Ντάννελς. «Είτε είμαστε εν μέσω μιας πανδημίας, ή δεν είμαστε. Κάποιος στην Ουάσινγκτον χρειάζεται να πάρει αυτήν την απόφαση.»

Αστυνομικοί της Συνοριοφυλακής ΗΠΑ σταμάτησαν δύο μεγάλες ομάδες παράνομων μεταναστών με διαφορά μιας ώρας κοντά στην Μίσσιον, Τέξας, στις 4 Φεβρουαρίου 2021. (Παραχώρηση της αμερικανικής υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας.)

 

Το μήνυμα που λαμβάνουν οι διακινητές και τα καρτέλ είναι ότι τα σύνορα «είναι τώρα ανοιχτά για δουλειές» και «αυτό με φοβίζει», είπε ο Ντάννελς. Μόνο τον προηγούμενο μήνα, δύο παράνομοι μετανάστες πέθαναν όταν το όχημά τους ανατράπηκε καθώς προσπαθούσαν να αποφύγουν την συνοριοφυλακή. Άλλοι τέσσερις επέβαιναν στο όχημα.

«Χρειαζόμαστε ασφαλή σύνορα. Τα καρτέλ είναι οι μόνοι που χαμογελούν τώρα, επειδή θα επωφεληθούν από αυτήν την σύγχυση», είπε.

Ελπίζει ότι τα μέτρα της νέας διοίκησης δεν θα εμποδίσουν την συνεργασία με αστυνομικούς της τοπικής Συνοριοφυλακής στην κομητεία Κόκις.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, αυτό που ο όρκος που δώσαμε επιβάλλει – και αυτό είναι να προστατεύουμε τους πολίτες μας», είπε.

Αλλά με τα νέα μέτρα, είπε πως δεν είναι «αισιόδοξος» ότι μια συνοριακή κρίση δεν θα εκδηλωθεί παρόμοιου μεγέθους με αυτήν του 2019. Σχεδόν 1 εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες ή μετανάστες που δεν γίνονταν αποδεκτοί σταματήθηκαν από συνοριοφύλακες στα νότια σύνορα το οικονομικό έτος 2019.

«Πρόκειται να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε ούτε λεπτό [φέτος]», εκτιμά ο Ντάννελς.

«Έχουμε περάσει από εδώ παλιότερα. Για 37 χρόνια, δουλεύω σε αυτά τα νότια σύνορα, και έχω δει τις διαφορετικές ηγεσίες να πηγαίνουν στην Ουάσινγκτον. Φέρνουν τις ιδεολογίες τους, τα μέτρα τους, και δυστυχώς η πολιτική γίνεται η κινητήρια δύναμη αυτού.»

«Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι τοπικές κοινότητες είναι αυτές που επωμίζονται το βάρος.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε