Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Εκτόξευση πυραύλου στο πλαίσιο δοκιμής διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου εδάφους στις εγκαταστάσεις του Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική Ρωσία, στις 9 Δεκεμβρίου 2020. (Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέσω AP)

Συνάντηση ΗΠΑ, Κίνας, Γαλλίας, Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου για τα πυρηνικά όπλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκάλεσαν αυτόν τον μήνα συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα, περιλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με τη μείωση του στρατηγικού κινδύνου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον φιλοξένησε στις 13-14 Ιουνίου στο Κάιρο τη συνάντηση μεταξύ των πέντε χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια εν εξελίξει ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων (Non-Proliferation Treaty / NPT)».

Οι εμπειρογνώμονες προέρχονταν από τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών αυτών, ανέφερε το υπουργείο. «Συζήτησαν τη μείωση του στρατηγικού κινδύνου, καθώς και τα πυρηνικά δόγματα και την πολιτική», προστίθεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ΝΡΤ, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1970, έχει ως στόχο να σταματήσει την εξάπλωση της ικανότητας κατασκευής πυρηνικών όπλων και να εγγυηθεί το δικαίωμα των μελών να αναπτύσσουν πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς.

Η συνθήκη επέτρεψε στα πέντε κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα – τα οποία είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – να διατηρήσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε