Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον, 4 Ιανουαρίου 2021. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

«Το αληθινό πρόσωπο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχει εκτεθεί»: Υπουργός Πομπέο

Από τους Γιαν Γεκίλεκ, Σαμουέλ Αλλέγκρι

Σε συνέντευξη στην εκπομπή της Epoch Times, Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μίλησε λεπτομερώς για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να επανασυνδέσει την σύγχρονη Αμερική με τις ιδρυτικές αρχές της, βάσει των από τον Θεό δοθέντων δικαιωμάτων του ανθρώπου, και περιέγραψε την εξωτερική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης που στοχεύει να κρατά την Αμερική ασφαλή από τον παγκόσμιο κίνδυνο του κομμουνισμού.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο παρουσιαστής Γιαν Γεκίλεκ, ρώτησε τον Πομπέο για ποιον λόγο χρειάστηκε τόσος χρόνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να εφαρμόσουν κυρώσεις στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για τεράστιες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον ασκουμένων της διαλογιστικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ.

«Πηγαίνεις πίσω μέχρι την Πλατεία Τιενανμέν. Γνωρίζαμε την φύση αυτού του καθεστώτος, και ειλικρινά, ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία ανά τον κόσμο που γνωρίζουν την φύση απολυταρχικών καθεστώτων ανά την ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, το αγνοήσαμε», απάντησε ο Πομπέο.

Ο Πομπέο εξήγησε ότι ο λόγος για την αδιαφορία προς τις φρικτές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) ήταν σε μεγάλο βαθμό λόγω της ύπαρξης ενός πιστεύω ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλακούν σε δίκαιο και αμφίδρομο εμπόριο και συναλλαγές, η κατάσταση θα βελτιωθεί, ωστόσο, η πραγματικότητα έδειξε ότι η ιδέα ήταν ξεκάθαρα «λανθασμένη πέρα ως πέρα».

Συνέχισε την απάντηση λέγοντας πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατάλαβε την αποτυχία αυτής της στρατηγικής συνεργασίας από την αρχή, και άλλαξε την στάση της Αμερικής θεμελιωδώς, προσθέτοντας ότι δεν ήταν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες που άλλαξαν την στάση τους προς την Κίνα, αλλά ολόκληρη η Δύση.

«Ακόμα και η Ευρώπη, Αυστραλία και Νοτιοανατολική Ασία, γνωρίζουν επίσης, γνωρίζουν ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν επιδιώκει κανένα καλό.»

Ο Πομπέο πρόσθεσε ότι ενώ άνθρωποι που αντιστέκονταν έστελναν προειδοποιήσεις για τα αδικήματα του ΚΚΚ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ασχολούνταν με πολύ σοβαρές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και η εστίαση έπαψε να είναι το ΚΚΚ.

«Αρχίσαμε να κοιτάμε αλλού και όχι σε αυτήν την τεράστια απειλή και τώρα, είναι πλέον πάνω μας. Είναι τώρα μέσα από τις πύλες, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι εδώ στην Αμερική, και η διοίκηση Τραμπ έχει αρχίσει σε κάθε διάσταση να γυρνά το πλοίο προς την σωστή κατεύθυνση, για να κάνει η Αμερική και πάλι το σωστό και να προστατεύσει τον εαυτό της από αυτόν τον κομμουνιστικό κίνδυνο στην Κίνα.»

Ο Πομπέο ερωτήθηκε στην συνέχεια για ποιον λόγο επικεντρώνεται περισσότερο στην θρησκευτική ελευθερία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον υπουργό Εξωτερικών.

«Είναι στο κέντρο κάθε πολιτισμού, αυτή η ιδέα ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν εγγενή αξιοπρέπεια λόγω του ότι είναι ανθρώπινα. Και αν δεν τα πας καλά σε αυτό, τότε θα βγουν από αυτό κακά πράγματα.»

Ο Πομπέο είπε ότι υπό την ηγεσία του Τραμπ, έχουν επικεντρωθεί στην θρησκευτική ελευθερία όχι μόνο στην Κίνα αλλά ειδικά με το ΚΚΚ.

«Βλέπουμε τι κάνουν στους Ουιγούρους στο δυτικό τμήμα της χώρας. Βλέπουμε τι έχουν κάνει στου Θιβετιανούς. Τώρα τους βλέπουμε να κάνουν το ίδιο πράγμα σε εθνοτικές μειονότητες, όπως ανθρώπους από την Μογγολία και το βόρειο τμήμα της Κίνας. Και μετά σε Χριστιανούς ανά την χώρα,» είπε ο Πομπέο.

«Αυτά τα πράγματα που είναι θεμελιώδεις προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των απολυταρχικών καθεστώτων, και ο Γενικός Γραμματέας Σι Τζινπίνγκ δεν είναι διαφορετικός. Γνωρίζει ότι πρέπει να επεκτείνει όλο και περισσότερη εξουσία και έλεγχ0 ώστε να διατηρήσει την ικανότητά του να κυβερνά. Και αυτό κλείνει τον σημαντικό χώρο που θα πρέπει να έχει η θρησκευτική ελευθερία για κάθε ανθρώπινο ον στον κόσμο», συνέχισε.

Οθόνες με το κείμενο «Καθαρό Μονοπάτι 5G», με έναν χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών, φαίνονται πίσω από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που συνοδεύεται από την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτάγκους (Α), καθώς μιλά σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον, 29 Απριλίου 2020. (Andrew Harnik/AFP via Getty Images)

 

Ο Πομπέο είπε ότι η διοίκηση έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να ρίξει φως σε αυτές τις παραβιάσεις και έχει αυτοπεποίθηση ότι: «Ο κόσμος θα συνεχίσει αυτόν τον ρυθμό, απαιτώντας απλώς ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιτρέπει στους ανθρώπους να ασκούν τα δοσμένα από τον Θεό δικαιώματά τους να ασκούν, ή να μην ασκούν την πίστη τους με τον τρόπο που αυτοί επιλέγουν.»

Εξήγησε τον λόγο για τον οποίο έχει δώσει έμφαση στην καθαρή διαφορά μεταξύ Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του κινεζικού λαού, λέγοντας πως οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι καλοί αλλά δυστυχώς «υπό την τυραννία ενός απολυταρχικού καθεστώτος.»

«Οι Κινέζοι που ζουν ανά τον κόσμο, όπως και αυτοί εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θέλουμε να τους τιμήσουμε, και τους θαυμάζουμε. Και ελπίζουμε ότι και αυτοί επίσης θα βοηθήσουν ώστε να αλλάξει η φύση του πως αυτό το καθεστώς συμπεριφέρεται στις διεθνείς του δραστηριότητες», είπε ο Πομπέο.

Ο Πομπέο διευκρίνισε ότι άνθρωποι ανά τον κόσμο βλέπουν τώρα πιο καθαρά ότι το ΚΚΚ δεν θέλει να κάνει κακό: «Έχω αυτοπεποίθηση ότι αυτή η πίεση που βρίσκεται τώρα επί του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος είναι αληθινή. Και όχι μόνο επειδή το απαιτούν πρωθυπουργοί, αλλά διότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να το δουν, το αληθινό πρόσωπο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχει εκτεθεί.»

Το δίκαιο εμπόριο με την Κίνα, ή η φιλοξενία Κινέζων φοιτητών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πρόβλημα, είπε, όσο δεν παραβιάζουν τους κανόνες που θα ζημίωναν την αμερικανική ασφάλεια ή ελευθερία.

Ο Πομπέο δήλωσε τον λόγο για την έλλειψη εμπιστοσύνης του προς το ΚΚΚ: «Σε κάθε εμπειρία που είχα, στα έξι χρόνια μου ως μέλος του Κογκρέσου, και τώρα σε τέσσερα χρόνια που υπηρετώ στην διοίκηση Τραμπ, λέει πως μόνο κακά πράγματα, οτιδήποτε έρχεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι μια απάτη. Έχουν παραβιάσει συμφωνία μετά την συμφωνία μετά την συμφωνία.»

Στο τελικό τμήμα της συνέντευξης, ερωτήθηκε για την σημασία της Επιτροπής Αναφαίρετων Δικαιωμάτων (pdf).

Εξήγησε ότι είναι για την επανασύνδεση με την ιδέα πάνω στην οποία ιδρύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες – τα εγγενή και φυσικά, δοσμένα από τον Θεό δικαιώματα που έχουν προσφερθεί στους ανθρώπους και αναγνωρίζονται από τους Ιδρυτές Πατέρες, δεν δημιουργήθηκαν από αυτούς.

«Μας υπενθυμίζει την μεγαλοσύνη της Αμερικής και πόσο έξυπνοι και ικανοί ήταν οι ιδρυτές μας και γιατί αυτό είναι τόσο βασικό στις επιτυχίες που είχε το έθνος μας», είπε ο Πομπέο, «θέλησα να μας φέρω πίσω αυτήν την παράδοση.»

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε