Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Ο επικεφαλής δικαστής Τζον Ρόμπερτς στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον στις 30 Νοεμβρίου 2018. (J. Scott Applewhite / AP Photo)

Το Ανώτατο Δικαστήριο απαντά στον ισχυρισμό ότι ο Τζον Ρόμπερτς φώναξε σε άλλους δικαστές για την αγωγή του Τέξας

Ένας εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ αμφισβήτησε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς φώναξε στους οκτώ άλλους δικαστές σε μια αίθουσα του ανώτερου δικαστηρίου, προτρέποντάς τους να μην δεχτούν την αγωγή του Τέξας εναντίον τεσσάρων άλλων πολιτειών.

Για ενδεικτικούς λόγους, το δικαστήριο «από τον Μάρτιο διεξάγει τηλεφωνικές διασκέψεις, όταν το κτίριο έκλεισε λόγω πανδημίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Epoch Times την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ισχυρισμό.

Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωσε ένας Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας του Τέξας, ο Ματ Πάτρικ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι ένα ανώνυμο πρόσωπο είπε ότι «οι δικαστές συνεδρίασαν σε ένα κλειστό δωμάτιο» για να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν την αγωγή του Τέξας που τελικά απορρίφθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον εκλέκτορα, «Όταν αναφέρθηκε η υπόθεση του Τέξας, είπε ότι άκουσε φωνές μέσα από το δωμάτιο, καθώς ο δικαστής Ρόμπερτς και οι άλλοι φιλελεύθεροι δικαστές επέμεναν … φοβούνταν τι θα συνέβαινε αν έκαναν το σωστό».

Ο ισχυρισμός εμφανίστηκε επίσης στον ιστότοπο του Χαλ Τέρνερ, προερχόμενος από έναν υποτιθέμενο «υπάλληλο ενός από τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου». Δεν είναι σαφές από πού ο Πάτρικ έλαβε τις πληροφορίες του.

«Οι δικαστές συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, όπως είναι το καθιερωμένο», δήλωνε ο ιστότοπος του Τέρνερ παραθέτοντας τα λόγια του υποτιθέμενου πληροφοριοδότη του Ανώτατου Δικαστηρίου. «Συνήθως είναι πολύ ήρεμα, ωστόσο σήμερα ακούγαμε να ουρλιάζουν μέχρι το διάδρομο. Συναντήθηκαν αυτοπροσώπως, επειδή δεν θεωρούσαν ασφαλή μια τηλεφωνική συνάντηση. Ο Αρχηγός Ρόμπερτς φώναζε: “Θα πάρεις την ευθύνη για τις ταραχές αν εκδικάσουμε αυτήν την υπόθεση;”»

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον στις 13 Ιουνίου 2005. (Mark Wilson / Getty Images)

 

Ο δικηγόρος Λιν Γουντ έγραψε στο Twitter αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ρόμπερτς και ο δικαστής Στέφεν Μπρέγιερ είχαν μια συζήτηση τον Αύγουστο για το πώς να διασφαλίσουν ότι ο Τραμπ «δεν θα επανεκλεγεί ποτέ» μέσω τηλεφώνου.

Ο Γουντ, του οποίου ζητήθηκε να μοιραστεί τις πληροφορίες που είχε, δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονική δήλωση: «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ. Οι άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλειά τους».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι δικαστές δεν έχουν συναντηθεί αυτοπροσώπως εδώ και μήνες εξαιτίας της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ.

Ένας άλλος Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας του Τέξας σχολίασε την υποτιθέμενη διαφωνία του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Εκλεκτορικού Κολλεγίου τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, υποδηλώνοντας στους άλλους Ρεπουμπλικανούς εκλέκτορες ότι δεν πρέπει να βασιστούν σε «φήμες».

«Στέλνοντας ένα τέτοιου είδους μήνυμα σε ένα σώμα νομοθετικών ή δικαστικών υπαλλήλων δεν πρόκειται να τραβήξει την προσοχή που επιδιώκετε. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη στη συγκεκριμένη αίθουσα συνεδριάσεων. Ακούγοντας φωνές, η τριπλή φήμη, τετραπλή φήμη τώρα, για το τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, δεν μπορείτε να λάβετε την απόφασή σας πάνω σε αυτή τη βάση», είπε ένας άλλος εκλέκτορας, Τζιμ Πικλ.

Στις 11 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή – που κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Τέξας Κεν Πάξτον εναντίον της Γεωργίας, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Πενσυλβάνιας – λόγω έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης. Οι δικαστές Κλάρενς Τόμας και Σάμουελ Αλίτο είπαν ότι θα είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Έκτοτε, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ασκήσει μεγάλη κριτική στο Ανώτατο Δικαστήριο για το ότι δεν ανέλαβε την αγωγή του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας Κεν Πάξτον, λέγοντας ουσιαστικά ότι η πλειοψηφία των δικαστών του δικαστηρίου έδειξε έλλειψη ηθικού χαρακτήρα επειδή δεν εκδίκασε την υπόθεση σχετικά με την εικαζόμενη εκλογική απάτη.

«Τώρα, έχετε το Ανώτατο Δικαστήριο που μόλις αποφάσισε, όπως φαίνεται, με πολιτικά κριτήρια να μην εκδικάσει αυτήν την υπόθεση, όταν σαφώς έχετε το ενδιαφέρον 80 εκατομμυρίων Αμερικανών ψηφοφόρων των οποίων αποστερήθηκε το δικαίωμα ψήφου λόγω της διαφθοράς, εξαιτίας της παραμέλησης των νόμων σε αυτές τις πολιτείες», δήλωσε η δικηγόρος του Τραμπ Τζένα Έλλις στο Newsmax.

«Το πώς μπόρεσαν να το προσπεράσουν είναι σοκαριστικό. Νομίζω ότι είναι ηθικά εξωφρενικό».

Ο Ivan Pentchoukov συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε