Τετάρτη, 20 Αυγ, 2025
(ΕΒΕΑ μέσω ΑΠΕ ΜΠΕ)

Το ΕΒΕΑ ενισχύει τις οικονομικές συνεργασίες με την Ουκρανία

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ουκρανίας, Γκενάντι Τσιζίκοφ πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

Μετά τη συνομιλία τους, ο κος Μπρατάκος δήλωσε:

«Στη σημερινή μας επικοινωνία επιβεβαιώσαμε ότι μια αξιόπιστη διπλωματική πορεία για τον τερματισμό της σύρραξης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα είχε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για την παγκόσμια οικονομία: σταθερότερες τιμές ενέργειας, ομαλότερες εφοδιαστικές αλυσίδες και καλύτερο επενδυτικό κλίμα. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας να είναι ουσιαστικές και δεσμευτικές, ώστε να οδηγήσουν σε μια μακρά περίοδο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Oil-painting-ntdtv

»Οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις με την Ουκρανία και να συμβάλουν ενεργά στην οικονομική της αναγέννηση – από υποδομές και ενέργεια μέχρι αγροδιατροφή, κατασκευές, τεχνολογία και υπηρεσίες. Το ΕΒΕΑ είναι έτοιμο να στηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια: να διευκολύνει B2B επαφές, επιχειρηματικές αποστολές και ενημέρωση για ευκαιρίες συνεργασίας και χρηματοδότησης, πάντα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων και της διαφάνειας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ουκρανίας επιχειρηματικό φόρουμ και επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και ουκρανικών εταιρειών, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στη φετινή ΔΕΘ.

»Ειρήνη με ισχυρές εγγυήσεις σημαίνει ανάπτυξη με προοπτική. Αυτή είναι η κοινή μας επιδίωξη.»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε