Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Τζέφρι Έπσταϊν (Κ) εμφανίζεται στο δικαστήριο στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, Φλόριντα, στις 30 Ιουλίου 2008. (Uma Sanghvi/Palm Beach Post μέσω AP)

Το Gateway Pundit υποβάλλει αίτημα στο δικαστήριο να αποκαλύψει την λίστα πελατών του Έπσταϊν

Το Gateway Pundit υπέβαλε αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την αποσφράγιση της ύποπτης λίστας πελατών του φερόμενου κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης παιδιών που διεύθυνε ο Τζέφρι Έπσταϊν και η συνεργάτης του Γκισλέιν Μάξγουελ.

Επιδιώκοντας να αναφερθεί σε αυτό που η αγωγή αποκαλεί «λίστα πελατών του Έπσταϊν», το The Gateway Pundit, ένα συντηρητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, κατέθεσε στις 27 Ιουλίου μέσω δικηγόρων αίτηση παρέμβασης στην υπόθεση Τζιούφρε κατά Μάξγουελ στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Στα δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι του πρακτορείου ανέφεραν ότι 23 γυναίκες κατέθεσαν ότι έπεσαν θύματα εμπορίας και κακοποίησης από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικες.

Τέσσερις από αυτές τις γυναίκες κατέθεσαν επίσης ότι κακοποιήθηκαν από την πρώην φίλη του Έπσταϊν, την Μάξγουελ , η οποία καταδικάστηκε και η ίδια για σεξουαλική διακίνηση.

Τα ονόματα των υποτιθέμενων «πελατών» στους οποίους φέρονται να διακινήθηκαν οι γυναίκες όταν ήταν ανήλικες δεν έχουν ποτέ δημοσιοποιηθεί, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν από τους υποτιθέμενους πελάτες υψηλού προφίλ.

Οι γυναίκες έχουν καταθέσει ότι στους φερόμενους πελάτες περιλαμβάνονται «πολυάριθμοι επιφανείς Αμερικανοί πολιτικοί, ισχυρά στελέχη επιχειρήσεων, ξένοι πρόεδροι, ένας γνωστός πρωθυπουργός και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

«Ωστόσο, παρά όλες αυτές τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς, η κυβέρνηση δεν έχει αποκαλύψει σε ποιον, εκτός από τον ίδιο τον Έπσταϊν, διακινήθηκαν αυτές οι γυναίκες (ανήλικες τότε)».

«Ο κόσμος φωνάζει για πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί οι παγκοσμίου φήμης κακοποιοί (εφεξής η “λίστα πελατών του Έπσταϊν”)», συνεχίζουν οι δικηγόροι.

«Ίσως ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ να ήταν καλά οργανωμένοι και να διατηρούσαν κατάλογο πελατών -ίσως ένας τέτοιος κατάλογος να έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή άλλο τρίτο μέρος- ή ίσως να είναι επιδεκτικός για κατάρτιση από την επιθεώρηση των υπαρχόντων αρχείων».

Οι δικηγόροι της ιστοσελίδας ζήτησαν από το δικαστήριο να αποσφραγίσει άμεσα κάθε «έγγραφο ή τμήμα εγγράφων» που κατονομάζει φερόμενους ως πελάτες του Έπσταϊν, οι οποίοι είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά κάποιο ανηλίκο.

«Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει», δήλωσαν οι δικηγόροι.

Κανείς στα μέσα ενημέρωσης δεν ενδιαφέρεται

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατηγόρησε προηγουμένως, τον Ιούνιο, τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης ότι αγνόησαν την υποτιθέμενη «λίστα πελατών του Έπσταϊν» σε μια σειρά από σχόλια στο Twitter.

«Το μόνο πράγμα που είναι πιο αξιοσημείωτο από το ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διέρρευσε τη λίστα είναι ότι κανείς στα μέσα ενημέρωσης δεν ενδιαφέρεται. Δεν φαίνεται περίεργο αυτό;», έγραψε ο Μασκ στις 5 Ιουνίου, μαζί με ένα meme.

Ο Μασκ απάντησε σε σχόλια που έγιναν κάτω από το αρχικό του tweet, συμπεριλαμβανομένου ενός που περιείχε μια φωτογραφία του CEO της Tesla και της Μάξγουελ σε ένα πάρτι για τα βραβεία Όσκαρ που διοργάνωσε το Vanity Fair.

Είπε ότι η Μάξγουελ «μπήκε στην φωτογραφία» και πρότεινε στους ανθρώπους να ρωτήσουν το Vanity Fair γιατί κάλεσαν την Μάξγουελ εξ αρχής.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που προωθούν αυτή τη φωτογραφία δεν λένε τίποτα για τους επιφανείς ανθρώπους που πραγματικά πήγαν στο νησί του δώδεκα φορές. Επίσης πολύ περίεργο …» έγραψε ο Μασκ, αναφερόμενος στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ φέρεται να μετέφεραν ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο «νησί Έπσταϊν», όπου κακοποιούνταν σεξουαλικά, όπως ανέφερε η Independent.

Τα ονόματα των επιφανών επισκεπτών στο νησί του Έπσταϊν καταγράφηκαν στα ημερολόγια πτήσης του ιδιωτικού του αεροπλάνου με την ονομασία «Lolita Express». Ένας ξεχωριστός κατάλογος με ονόματα υψηλού προφίλ εμφανίζεται στην περιβόητη μαύρη βίβλο του Έπσταϊν, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Gawker από τον ερευνητή δημοσιογράφο Νικ Μπράιαντ.

«Είναι ένα μωσαϊκό των κοινωνικών επαφών του Έπσταϊν», δήλωσε ο Μπράιαντ στο Vanity Fair λίγο καιρό μετά τη σύλληψη του Έπσταϊντο 2019.

Το μαύρο βιβλίο περιέχει τα ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις διασημοτήτων του Χόλιγουντ, πολιτικών των ΗΠΑ, Βρετανών βασιλικών και ισχυρών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν πετάξει με το Lolita Express.

Το Εθνικό Κέντρο για τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση υπέβαλε επίσης αίτηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιανουάριο για τη δίωξη των πολλών ύποπτων πελατών του φερόμενου κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης παιδιών του Έπσταϊν.

«Χωρίς ένα δίκτυο πρόθυμων εκμεταλλευτών -οι οποίοι είναι επίσης έμποροι σεξουαλικών υπηρεσιών σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο- το σύστημα δεν θα είχε συνεχιστεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. … Και το κύκλωμα σεξουαλικής διακίνησης Έπσταϊν-Μάξγουελ δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», αναφέρεται στην εν λόγω αίτηση.

Ο Αμερικανός χρηματοδότης Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίζεται σε φωτογραφία που τραβήχτηκε για το μητρώο σεξουαλικών παραβατών του Τμήματος Υπηρεσιών Ποινικής Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στις 28 Μαρτίου 2017. (New York State Division of Criminal Justice Services via Reuters)

 

Ο Έπσταϊν καταδικάστηκε το 2008 στη Φλόριντα για προσέλκυση και προμήθεια κοριτσιών κάτω των 18 ετών για πορνεία.

Κατά τη στιγμή του θανάτου του, ο Έπσταϊν ανέμενε να δικαστεί για κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης για κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών στο Μανχάταν και στη Φλόριντα από το 2002 έως το 2005.

Ήταν φυλακισμένος στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης και βρέθηκε νεκρός στις 10 Αυγούστου 2019.

Ο θάνατος του Έπσταϊν κρίθηκε αυτοκτονία με απαγχονισμό, αλλά ένας ιατροδικαστής που είχε προσληφθεί από τον αδελφό του, Μαρκ Έπσταϊν, δήλωσε ότι η αυτοψία του Έπσταϊν ήταν περισσότερο ενδεικτική ανθρωποκτονίας και όχι αυτοκτονίας.

Πριν από τον θάνατό του, ο Έπσταϊν είχε τεθεί σε επιτήρηση αυτοκτονίας σε ένα κελί όπου τελικά έμεινε μόνος του. Οι φύλακες της φυλακής δεν πραγματοποίησαν μισάωρους ελέγχους και οι κάμερες ασφαλείας έξω από το κελί του Έπσταϊν δεν λειτούργησαν σωστά τη νύχτα που πέθανε.

Σε ένα αστείο που προφανώς αναφερόταν στο θάνατο του Έπσταϊν και στο τεράστιο δίκτυο φερόμενων ως ισχυρών πελατών εμπορίας παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση, ο Μασκ έγραψε ως απάντηση στο δικό του tweet: «Μερικές φορές σκέφτομαι ότι ο κατάλογος των εχθρών μου είναι πολύ μικρός, οπότε…».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε