Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022
Φιαλίδια εμβολίου για τον ιό του ΚΚΚ μπροστά από το λογότυπο της Pfizer στις 31 Οκτωβρίου 2020. (Dado Ruvic / Reuters)

Το Ηνωμένο Βασίλειο εκδίδει προειδοποιήσεις για αλλεργίες σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για την COVID-19

Ο ελεγκτικός φορέας φαρμάκων της Βρετανίας προειδοποίησε ότι τα άτομα με «σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων» δεν πρέπει να λάβουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για τον ιό του ΚΚΚ, αφότου δύο άτομα που το έλαβαν αρρώστησαν.

Ο καθηγητής Στήβεν Πόουϊς, ιατρικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (ΕΥΥ, NHS) στην Αγγλία, δήλωσε πως η προτροπή της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Ιατρικών Προϊόντων (ΡΥΙΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν «κάτι αναμενόμενο για νέα εμβόλια».

«Όπως συνηθίζεται με τα νέα εμβόλια, η ΡΥΙΠ συμβούλευσε προληπτικά πως τα άτομα που έχουν σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, αφότου δύο άνθρωποι με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων ανταποκρίθηκαν αρνητικά χθες», ανέφερε ο Πόουϊς σε δήλωση. «Και οι δύο είναι καλά και αναρρώνουν».

Ένας εκπρόσωπος της ΡΥΙΠ ανέφερε πως η υπηρεσία «διερευνά πλήρως» τις δύο περιπτώσεις «με προτεραιότητα».

«Μόλις όλες οι πληροφορίες ελεγχθούν, θα κοινοποιήσουμε ενημερωμένες συμβουλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε ένα e-mail προς την Epoch Times.

«Σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες, συμβουλεύουμε όποιον έχει ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης, πριν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer για την COVID-19, να επικοινωνήσει με τον γιατρό που θα του το χορηγήσει».

Η Pfizer είπε ότι ενημερώθηκε από την ΡΥΙΠ για δύο «αρνητικά περιστατικά που μπορεί να σχετίζονται με αλλεργική αντίδραση» στο εμβόλιο.

«Ως προληπτικό μέτρο, η ΡΥΙΠ εξέδωσε μια προσωρινή οδηγία στην ΕΥΥ, ενώ διενεργεί έρευνα προκειμένου να κατανοήσει πλήρως κάθε περίπτωση και τις αιτίες που την συνοδεύουν. Η Pfizer και η BioNTech βοηθούν την ΡΥΙΠ στην έρευνα», όπως ανέφερε η εταιρία σε email στην Epoch Times.

«Στην κρίσιμη κλινική δοκιμή σταδίου 3, το εμβόλιο τα πήγε γενικά καλά, χωρίς σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, όπως δήλωσε η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων», σύμφωνα με την Pfizer. «Η δοκιμή περιλαμβάνει πάνω από 44.000 συμμετέχοντες μέχρι σήμερα, με περισσότερους από 42.000 να έχουν ήδη λάβει τον δεύτερο εμβολιασμό».

Η Βρετανία ξεκίνησε να εμβολιάζει ασθενείς ενάντια στον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) την Τρίτη, και έγινε η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για την COVID-19.

Την Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτησε την διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο ως «ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός» στον αγώνα κατά του ιού του ΚΚΚ, ο οποίος προκάλεσε την πανδημία COVID-19. Ο υπουργός υγείας Ματ Χάνκοκ, είπε πως η μέρα θα μνημονεύεται ως «V-day» [Ημέρα Εμβολίου], στον αγώνα της Βρετανίας κατά της πανδημίας.

Ωστόσο, η ταχεία έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέφερε την κριτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανέφερε πως η μακρύτερη διαδικασία έγκρισης που ακολούθησε ήταν καλύτερη, καθώς βασίστηκε σε περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την διαδικασία έκτακτης ανάγκης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο γιατρός Άντονυ Φάουτσι, ο επικεφαλής Αμερικανός ειδικός, δήλωσε επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ενήργησαν «τόσο προσεκτικά» όσο η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Αργότερα ωστόσο ζήτησε συγγνώμη, και είπε ότι έχει «μεγάλη πίστη» στις επιστημονικές και ρυθμιστικές κοινότητες της Βρετανίας.

Το Associated Press συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε