Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο Πήτερ Μπεν Έμπαρεκ (Α) και η Μάριον Κούπμανς (Δ) σε συνέντευξη τύπου που ολοκληρώνει μια επίσκεψη διεθνούς ομάδας ειδικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην πόλη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας στις 9 Φεβρουαρίου 2021. (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Το ΚΚΚ παρακράτησε από τον ΠΟΥ στοιχεία ενδιαφέροντος για την πανδημία, αποκαλύπτει διαρροή εγγράφων

Εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν και δόθηκαν στην Epoch Times δείχνουν ότι το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς έχει ένα μεγάλο ποσό στοιχείων περί γρίπης και άλλων ασθενειών με συμπτώματα παρόμοια με την COVID-19, αλλά δεν τα είχε αποκαλύψει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στον εξωτερικό κόσμο.

Από το πέρας της διερεύνησης για την προέλευση της παγκόσμιας πανδημίας του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), ειδικοί στην ομάδα του ΠΟΥ έχουν παραπονεθεί για την άρνηση του κινεζικού καθεστώτος να παρέχει σχετικά στοιχεία.

Η Wall Street Journal ανέφερε στις 12 Φεβρουαρίου, ότι ο Ντομινίκ Ντουάιερ, μέλος της ομάδας ειδικών του ΠΟΥ και Αυστραλός ειδικός μεταδοτικών ασθενειών, είπε ότι όταν η ομάδα ειδικών του ΠΟΥ διενήργησε την έρευνα για την προέλευση της επιδημίας στην Γουχάν, το ΚΚΚ αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία 174 ασθενών COVID-19 των αρχικών ημερών της πανδημίας, καθώς και στοιχεία ασθενών πνευμονίας που μπορεί να είχαν μολυνθεί με τον ιό νωρίτερα από τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με το άρθρο, το ΚΚΚ παρείχε μόνο στοιχεία παρακολούθησης γρίπης από ένα νοσοκομείο παίδων και ένα γενικό νοσοκομείο. Το άρθρο αναφέρει δηλώσεις ειδικών του ΠΟΥ, που λένε πως ένας από τους λόγους για την άρνηση από το καθεστώς να παρέχει στοιχεία διερεύνησης της προέλευσης της COVID-19 είναι η έλλειψη στοιχείων γρίπης των αρχικών ημερών εκ μέρους του καθεστώτος.

Στοιχεία γρίπης

Όμως, η Epoch Times έλαβε πρόσφατα έναν αριθμό εσωτερικών εγγράφων που εκδόθηκαν από το κέντρο ελέγχου ασθενειών και υγειονομικά τμήματα του κινεζικού καθεστώτος το 2019 και 2020, που δεν είχαν αποκαλυφθεί στο κοινό. Δεδομένων των παλιότερων δηλώσεων της ομάδας του ΠΟΥ σε μέσα ενημέρωσης, ούτε οι ίδιοι είδαν τα στοιχεία.

Η Epoch Times ζήτησε σχόλιο από τον ΠΟΥ.

Τα έγγραφα καταγράφουν ραγδαίες αυξήσεις σε ασθενείς γρίπης και ξεσπάσματα μόλυνσης από πυρήνες ασθενών με πυρετό ενός μη ταυτοποιημένου παθογόνου, καθώς και μια μεγάλη λίστα στοιχείων παρακολούθησης γρίπης που είχε συλλέξει το καθεστώς.

Ένα από τα έγγραφα είναι το 12ο τεύχος το 2019 του «Πληροφορίες Επιδημίας Μεταδοτικών Ασθενειών» του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης της πόλης Μέιχεκοου στην επαρχία Τζιλίν. Αναφέρει: «[Γρίπη] Αυτόν τον μήνα [Δεκέμβριο], 234 ασθενείς αναφέρθηκαν, με ένα ποσοστό εμφάνισης 40,70/100.000, μια αύξηση 11.600,00% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Μια αύξηση 46,25% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγουμένου έτους.»

Στιγμιότυπο οθόνης του εγγράφου «Πληροφορίες Επιδημίας Μεταδοτικών Ασθενειών» του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης της πόλης Μέιχεκοου στην επαρχία Τζιλίν. Δόθηκε στην Epoch Times.

 

 

Στιγμιότυπο οθόνης του εγγράφου «Πληροφορίες Επιδημίας Μεταδοτικών Ασθενειών» του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης της πόλης Μέιχεκοου στην επαρχία Τζιλίν. Δόθηκε στην Epoch Times.

 

Ένα άλλο έγγραφο είναι μια αναφορά πρόσφατων οδηγιών για πρόληψη και έλεγχο επιδημίας γρίπης που εκδόθηκε από την Επιτροπή διαχείρισης δημόσιας υγείας της περιοχής Τσαογιάνγκ του Πεκίνου στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Αποκαλύπτει μια αύξηση σε μόλυνση γρίπης στην περιοχή Τσαογιάνγκ μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου 2019 και 5 Δεκεμβρίου 2019. Αυτούς τους τρεις μήνες, υπήρξαν τέσσερα ξεσπάσματα πυρήνων πυρετού, από τα οποία ένα ήταν ξέσπασμα αδενοϊού, ένα προκλήθηκε από ιό παρόμοιο της γρίπης, και στα άλλα δύο «δεν μπόρεσε να ανιχνευθεί κάποιο κοινό παθογόνο του αναπνευστικού συστήματος.»

Στιγμιότυπο οθόνης από το έγγραφο «Αναφορά Πρόσφατης Κατάστασης Γρίπης και Προτάσεις Πρόληψης και Ελέγχου» που εκδόθηκε από την Επιτροπή διαχείρισης δημόσιας υγείας της περιοχής Τσαογιάνγκ του Πεκίνου. (Δόθηκε στην Epoch Times)

 

Ο επικεφαλής του ΚΚΚ, Σι Τζινπίνγκ, επέβλεψε την δουλειά πρόληψης επιδημίας στην περιοχή Τσαογιάνγκ τον Φεβρουάριο 2020, όπου εμφανίστηκαν πολλοί πυρήνες φορέων της COVID-19 πέρυσι.

Προηγούμενες έρευνες

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, η Επαρχιακή Επιτροπή Υγείας Χουμπέι προώθησε την «Επιστολή Αίτησης Συνεργασίας στην Ανίχνευση της Προέλευσης του [Ιού] σε Άγρια Ζώα» που εκδόθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υγείας για να δοθεί στα υγειονομικά τμήματα σε διάφορες πόλεις στην επαρχία. Το έγγραφο απαίτησε τα δασονομικά και γεωργικά τμήματα να διεξάγουν έρευνες σε άγρια ζώα, και δειγματοληψία και έλεγχο σε περιβαλλοντικά και ζωικά δείγματα.

Στιγμιότυπο οθόνης από την «Επιστολή Αίτησης Συνεργασίας στην Ανίχνευση της Προέλευσης του [Ιού] σε Άγρια Ζώα» που εκδόθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. (Δόθηκε στην Epoch Times)

 

Απαίτησε επίσης όλα τα δείγματα αίματος τα συλλεγμένα από τις κοντινές επαφές να σταλούν στο τοπικό επαρχιακό CDC για αποθήκευση, αναμένοντας έλεγχο αντισωμάτων. Διασαφήνισε ότι όταν άλλα περιβαλλοντικά και ζωικά δείγματα περάσουν από έλεγχο νουκλεϊκού οξέος για COVID-19, τα αποτελέσματα θα πρέπει να αναφερθούν στο τοπικό τμήμα δημόσιας ασφαλείας.
Τόσο το σημείωμα προώθησης όσο και η επίσημη επιστολή για την ανίχνευση της προέλευσης του ιού COVID-19 από την Εθνική Επιτροπή Υγείας είναι σημειωμένα ως «απαγορεύεται η αποκάλυψη στο κοινό».

Τον Δεκέμβριο 2019, η δημοτική διοίκηση της Γουχάν και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας διεξήγαγαν αρκετές έρευνες στην, και πήραν δείγματα από την Αγορά Θαλασσινών της Γουχάν Χουανάν, την οποία το κινεζικό καθεστώς είχε αρχικά ονομάσει «σημείο μηδέν» της εξάπλωσης της COVID-19. Στην συνέχεια, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε μόνο ότι περιβαλλοντικά δείγματα από την Αγορά Θαλασσινών Χουανάν βρέθηκαν θετικά στον έλεγχο, και δεν αποκάλυψε άλλες πληροφορίες που θα βοηθούσαν να ανιχνευτεί η πηγή του ιού, όπως εσωτερικά έγγραφα που απέκτησε η Epoch Times.

Κάποια άλλα εσωτερικά έγγραφα που απέκτησε η Epoch Times δείχνουν ότι το καθεστώς κατέχει ένα μεγάλο ποσό στοιχείων γρίπης και εξέδωσε μια μυστική εντολή στο τέλος του 2019 να μην αποκαλυφθούν στο κοινό, συμπεριλαμβανομένου ενός εγγράφου «Ημερήσιας Συνάντησης Περίληψης Επιχειρήσεων Πληροφοριών» από το Εθνικό Κέντρο για Έλεγχο και Πρόληψη Ασθενειών της Κίνας, και αναφορές παρακολούθησης γρίπης που εκδόθηκαν από το τοπικό κέντρο για έλεγχο ασθενειών και υγειονομικά τμήματα.

Αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το 2019, τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία στην Γουχάν παρακολουθούσαν την επιδημία γρίπης, και συνέλεγαν βιολογικά δείγματα ασθενών γρίπης, που είχαν παρόμοια συμπτώματα με αυτά της COVID-19, και έστειλαν τα δείγματα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια του νοσοκομείου στην Γουχάν για έλεγχο και διατήρηση.

 

Ο Λονγκ Τενγκγιούν συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε