Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Ένα παιδί αντιδρά ενώ λαμβάνει μια δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της νόσου της COVID-19 στο Smoketown Family Wellness Center στο Κεντάκι της ΗΠΑ, 8 Νοεμβρίου 2021. (Reuters/Jon Cherry/File Photo)

Το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό της COVID-19 ήταν 0,0003 τοις εκατό στις ηλικίες 0-19 ετών: Μελέτη

Στόχος της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί με ακρίβεια το ποσοστό θνησιμότητας της COVID-19 σε μη ηλικιωμένους πληθυσμούς χωρίς εμβολιασμό ή προηγούμενη μόλυνση

Μελέτη που εξέτασε το ηλικιακά κατανεμημένο ποσοστό θνησιμότητας λόγω της λοίμωξης της COVID-19 στον μη ηλικιωμένο πληθυσμό διαπίστωσε ότι το ποσοστό ήταν εξαιρετικά χαμηλό μεταξύ των νέων.

«Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας ήταν 0,0003% στις ηλικίες μεταξύ 0-19 έτη, 0,002% στα 20-29 έτη, 0,011% στα 30-39 έτη, 0,035% στα 40-49 έτη, 0,123% στα 50-59 έτη και 0,506% στα 60-69 έτη», αναφέρεται στη μελέτη που διεξήχθη σε 29 χώρες. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό θνησιμότητας πριν από τον εμβολιασμό μπορεί να ήταν τόσο χαμηλό όσο 0,03 τοις εκατό και 0,07 τοις εκατό για τα άτομα ηλικίας 0-59 και 0-69 ετών, αντίστοιχα».

Στόχος της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί με ακρίβεια το ποσοστό θνησιμότητας της COVID-19 σε μη ηλικιωμένους πληθυσμούς χωρίς εμβολιασμό ή προηγούμενη μόλυνση.

Για κάθε επιπλέον 10 χρόνια στην ηλικία, η θνησιμότητα παρατηρήθηκε ότι αυξάνεται κατά περίπου τέσσερις φορές. Μετά τη συμπερίληψη δεδομένων από εννέα ακόμη έθνη, η διάμεση θνησιμότητα για τα 0-59 έτη ανήλθε σε 0,025 έως 0,032% και για τα 0-69 έτη σε 0,063 έως 0,082%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ανάλυση υποδηλώνει μια «πολύ χαμηλότερη» προ-εμβολιαστική θνησιμότητα στον μη ηλικιωμένο πληθυσμό από ό,τι είχε προταθεί προηγουμένως. Οι μεγάλες διαφορές που διαπιστώθηκαν μεταξύ των εθνών αποδόθηκαν σε διαφορές σε παράγοντες όπως οι συννοσηρότητες.

Κίνδυνοι εμβολιασμού μεταξύ των νέων

Μια πρόσφατη μελέτη που ανέλυσε παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών που είχαν λάβει εμβόλια COVID-19 της Pfizer διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής σε παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών.

Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα πληρούσαν το όριο για σήμα ασφαλείας για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μετά τη δεύτερη και την τρίτη δόση. Αυτές οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια προβλήματα και ακόμη και θάνατο.

«Τα δεδομένα που ανιχνεύθηκαν για τη μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα συνάδουν με τις δημοσιεύσεις που καταδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας μετά από εμβόλια mRNA, ιδίως μεταξύ νεότερων ανδρών ηλικίας 12-29 ετών», δήλωσαν οι ερευνητές.

Σε συνέντευξή της στο Fox News τον Ιανουάριο, η ερευνήτρια του ΜΙΤ Στέφανι Σένεφ είχε δηλώσει ότι είναι «εξωφρενικό» να χορηγούνται εμβόλια COVID-19 σε νέους ανθρώπους, καθώς έχουν «πολύ, πολύ χαμηλό κίνδυνο» να πεθάνουν από τη λοίμωξη.

Όταν εξετάζονται οι πιθανές βλάβες αυτών των εμβολίων για τα παιδιά, δεν έχουν «κανένα νόημα», πρόσθεσε η ίδια. Κάνοντας επανειλημμένα εμβόλια θα είναι «καταστροφικά» μακροπρόθεσμα.

Οι γονείς θα πρέπει να κάνουν «απολύτως ό,τι μπορούν» για να αποφύγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της COVID-19, συμβούλευσε η ερευνήτρια.

Εμβολιασμός των παιδιών

Ορισμένες χώρες έχουν σταματήσει τα προγράμματα εμβολιασμού COVID-19 για παιδιά. Τον Οκτώβριο, η σουηδική αρχή δημόσιας υγείας έπαψε να συνιστά τον εμβολιασμό για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Η υπηρεσία αναγνώρισε ότι πολύ λίγα υγιή παιδιά έχουν προσβληθεί σοβαρά από τον ιό.

«Συνολικά, βλέπουμε ότι η ανάγκη για περίθαλψη ως αποτέλεσμα της COVID-19 ήταν χαμηλή μεταξύ των παιδιών και των νέων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και έχει επίσης μειωθεί από τότε που άρχισε να εξαπλώνεται η παραλλαγή του ιού όμικρον», δήλωσε τότε ο Σόρεν Άντερσον, επικεφαλής μιας μονάδας της Αρχής Δημόσιας Υγείας, στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT. «Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, δεν βλέπουμε ότι υπάρχει συνεχής ανάγκη για εμβολιασμό σε αυτή την ομάδα».

Εν τω μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προωθεί τον εμβολιασμό των παιδιών, επιτρέποντας την επείγουσα έγκριση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna για παιδιά ηλικίας μόλις έξι μηνών.

Τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δείχνουν ότι ο εμβολιασμένος πληθυσμός ήταν αυτός που αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος των θανάτων από την COVID-19 τον Αύγουστο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα καταγράφηκαν 6.512 θάνατοι, εκ των οποίων το 58,6% αποδόθηκε σε εμβολιασμένα ή ενισχυμένα με δεύτερη δόση άτομα. Τον Ιανουάριο, οι θάνατοι από COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων και ενισχυμένων με δεύτερη δόση ατόμων αποτελούσαν μόνο το 41% των συνολικών θανάτων.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε