Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφουν τα στοιχεία τους καθώς περιμένουν στην ουρά για να λάβουν το εμβόλιο Moderna COVID-19 στο στρατόπεδο Hansen στο Kin της Ιαπωνίας, στις 28 Απριλίου 2021. (Carl Court/Getty Images)

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αλλάζει σιωπηλά την πολιτική εμβολίων COVID-19

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγίες για την κατάργηση των αυστηρών τιμωριών του για τα μέλη της υπηρεσίας που ζητούν απαλλαγή από το εμβόλιο COVID-19.

Στις οδηγίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στις 14 Σεπτεμβρίου, το «Σώμα Πεζοναυτών δεν θα επιβάλει καμία εντολή αποδοχής του εμβολιασμού COVID-19, δεν θα διαχωρίζει διοικητικά και δεν θα ασκεί αντίποινα σε πεζοναύτες της κατηγορίας για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων βάσει του νόμου περί αποκατάστασης της θρησκευτικής ελευθερίας».

Η εν λόγω καθοδήγηση άλλαξε μετά από πρόσφατη απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Φλόριντα, η οποία μπλόκαρε προσωρινά τους πεζοναύτες από τη λήψη μέτρων κατά ατόμων που ζητούν θρησκευτική απαλλαγή. Η τελευταία καθοδήγηση που αναρτήθηκε από τους πεζοναύτες έκανε αναφορά στην εν λόγω απόφαση, η οποία εκδόθηκε τον Αύγουστο.

«Η επεξεργασία του ακούσιου διοικητικού διαχωρισμού των μελών της κατηγορίας για την άρνηση του εμβολιασμού COVID-19 αναστέλλεται», ανέφερε επίσης το υπόμνημα, ενώ κατευθύνει τους διοικητές να «παύσουν όλες τις διοικητικές ενέργειες που σχετίζονται με τον ακούσιο διαχωρισμό ενός μέλους της κατηγορίας, ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας διαχωρισμού».

Απαριθμώντας διάφορα παραδείγματα, η οδηγία των πεζοναυτών προσθέτει ότι «δεν θα δίνονται εντολές για τη λήψη του εμβολίου, δεν θα εκδίδονται συμβουλές για την άρνηση του εμβολίου, δεν θα διεξάγονται διοικητικά συμβούλια διαχωρισμού» και δεν θα εκδίδονται απαλλαγές.

Εάν η εντολή του δικαστή της Φλόριντα ακυρωθεί ή λήξει, οι πεζοναύτες μπορούν να εξακολουθήσουν να επιβάλλουν τιμωρία σε όσους δεν πληρούν την απαίτηση για το εμβόλιο COVID-19, δήλωσε εκπρόσωπος στο Fox News. Πέρυσι, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν εξέδωσε διαταγή που επέβαλε τον εμβολιασμό για όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

«Το Σώμα των Πεζοναυτών είναι ενήμερο για την ομαδική προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από δικαστή του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Μέσης Περιφέρειας της Φλόριντα, η οποία εμποδίζει το Σώμα των Πεζοναυτών να εφαρμόσει οποιαδήποτε διαταγή για την αποδοχή του εμβολίου COVID-19 ή να διαχωρίσει διοικητικά τους πεζοναύτες που αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο COVID μετά την απόρριψη της προσφυγής τους για θρησκευτική απαλλαγή», δήλωσε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Σώματος των Πεζοναυτών ταγματάρχης Jay Hernandez.

Μειωμένη στρατολόγηση

Τους τελευταίους μήνες, αναφορές έχουν δείξει ότι κάθε κλάδος του αμερικανικού στρατού αγωνίζεται να βρει νέους στρατιώτες, προκαλώντας προειδοποιήσεις από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου.

Κάποιοι έχουν επισημάνει την αυστηρή απαίτηση του Πενταγώνου για εμβόλια, ενώ άλλοι έχουν πει ότι αυτό οφείλεται στην αργή εισχώρηση των εκπαιδεύσεων και των “woke” εντολών για ποικιλομορφία στον στρατό. Και άλλοι λένε ότι τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει, ενώ άλλοι σημειώνουν ότι ο μισθός δεν είναι επαρκής.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας στρατολογικής κρίσης στον στρατό», δήλωσε ο βουλευτής Mike Gallagher (R-Wis.) στο Politico τον Ιούλιο. «Όταν οι Ρεπουμπλικανοί αναλάβουν τον έλεγχο του Κογκρέσου σε λίγους μήνες», πρόσθεσε, «η αποτροπή της στρατολογικής κρίσης θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της υποεπιτροπής στρατιωτικού προσωπικού».

Ο βουλευτής Jason Crow (D-Colo.), πρώην καταδρομέας του στρατού, δήλωσε στο πρακτορείο ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να υποσχεθεί περισσότερα χρήματα με τη μορφή «κινήτρων κατάταξης και μπόνους».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε