Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ένας επισκέπτης περνάει από το περίπτερο του TikTok στην έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών Gamescom στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 25 Αυγούστου 2022. (Martin Meissner/AP Photo)

Το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας απαγορεύει το TikTok στα τηλέφωνα των εργαζομένων

Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας, απαγόρευσε τη Δευτέρα στους υπαλλήλους του να έχουν την εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο TikTok στα τηλέφωνα εργασίας τους, ως μέτρο κυβερνοασφάλειας.

Πρόκειται για την τελευταία απαγόρευση που σχετίζεται με την κυβέρνηση για την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων της εφαρμογής, η οποία ανήκει στην ByteDance Ltd. με έδρα το Πεκίνο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι το Κέντρο για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο της σκανδιναβικής χώρας είχε εκτιμήσει ότι υπήρχε κίνδυνος κατασκοπείας και ανέφερε ότι το TikTok «ζητάει συγκεκριμένα δικαιώματα και πρόσβαση στη συσκευή».

Η στρατιωτική υπηρεσία αποτελεί μέρος της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Δανίας.

Το υπουργείο δήλωσε ότι «θα απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής σε επίσημες μονάδες», λέγοντας ότι «υπήρχαν βαρυσήμαντες εκτιμήσεις για την ασφάλεια στο υπουργείο Άμυνας σε συνδυασμό με μια πολύ περιορισμένη ανάγκη χρήσης της εφαρμογής που σχετίζεται με την εργασία».

Είπε ότι οι υπάλληλοι «υποχρεούνται να απεγκαταστήσουν το TikTok στα υπηρεσιακά τηλέφωνα και σε άλλες επίσημες συσκευές το συντομότερο δυνατό, εάν το έχουν εγκαταστήσει προηγουμένως».

Δεν έγινε αμέσως γνωστό πόσα μέλη του υπουργείου Άμυνας έχουν εγκατεστημένο το TikTok, ούτε αν η απαγόρευση ίσχυε και για τις ένοπλες δυνάμεις.

Τον περασμένο μήνα, το κοινοβούλιο της Δανίας προέτρεψε τους νομοθέτες και τους υπαλλήλους της 179μελούς συνέλευσης να μην έχουν το TikTok στα τηλέφωνα εργασίας ως μέτρο κυβερνοασφάλειας, επικαλούμενο «κίνδυνο κατασκοπείας».

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν προθεσμία 30 ημερών για να διαγράψουν το TikTok από ομοσπονδιακές συσκευές και συστήματα. Περισσότερες από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ, το Κογκρέσο και ο εκτελεστικός κλάδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το έχουν ήδη απαγορεύσει από συσκευές που χρησιμοποιούνται για επίσημες δουλειές, εν μέσω ανησυχιών ότι το TikTok θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση φιλοπεκίνικων απόψεων ή να σαρώσει τις πληροφορίες των χρηστών.

Το γραφείο Τύπου του TikTok δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε