Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ο τότε Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ένα ράλι Make America Great Again στο Ελ Πάσο του Τέξας, στις 11 Φεβρουαρίου 2019. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2020: «Δεν έχω παραδοθεί»

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν παραδέχτηκε ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 και ότι «δεν έχει παραδοθεί».

Τα σχόλια έρχονται αφότου ο πρώην πρόεδρος στις 16 Ιουνίου είπε στον Σον Χάνιτι του Fox News σε συνέντευξή του, πάνω σε παρατηρήσεις σχετικά με τον προεδρικό αγώνα, ότι «προς έκπληξη, έπρεπε να κερδίσουμε εύκολα με 64 εκατομμύρια ψήφους και πήραμε 75 εκατομμύρια ψήφους και δεν κερδίσαμε, αλλά ας δούμε τι θα συμβεί σχετικά με αυτό».

Όταν ρωτήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπρόντι, οικοδεσπότη του Just the News, σε άλλη συνέντευξη τη Δευτέρα, αν σήμαινε ότι είχε παραδεχτεί την ήττα του, ο Τραμπ είπε: «Όχι, ποτέ δεν παραδέχτηκα ήττα», προσθέτοντας αργότερα, «η κατάλληλη λέξη είναι παράδοση – Δεν έχω παραδοθεί».

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τις εφημερίδες και να δείτε τι βγαίνει τώρα», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνα, και στις πρόσφατες αναφορές για διάφορα θέματα ακεραιότητας των εκλογών στην κομητεία Φούλτον της Γεωργίας.

«Απλώς ρίξτε μια ματιά σε αυτό που συμβαίνει, διαβάστε τις εφημερίδες», είπε. «Πολλά από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης – στην πραγματικότητα σχεδόν όλα [αρνούνται] να το καλύψουν. Το γιατί, δεν το ξέρω. Είναι όλο υλικό αντάξιο για Pulitzer Prize, αλλά αρνούνται να το καλύψουν».

Ο Τραμπ είπε στον Μπρόντι πως πιστεύει ότι τα στοιχεία θα δείξουν την εκλογική νοθεία στις δύο πολιτείες και ότι «άλλες πολιτείες θα επανέλθουν επίσης με αυτήν την [αξιολόγηση]». Εάν οι εκλογές είναι αποφασισμένο να είναι δόλιες, «οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν για το τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε, ο Τραμπ είπε ότι δεν θα σχολιάσει εάν θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκατασταθεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα δω μόνο τι θα συμβεί».

«Εάν οι εκλογές ήταν δόλιες, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν. Δεν θα εξαρτηθεί από μένα. Θα εξαρτηθεί από το κοινό. Θα εξαρτηθεί, ίσως, από τους πολιτικούς», είπε. «Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ περίπτωση όπως αυτή όπου βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί».

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες ότι θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Βουλής το 2022, ο Τραμπ απάντησε ότι ενώ τις άκουσε, δεν είναι κάτι που έχει σκεφτεί ποτέ.

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι επί του παρόντος εργάζεται στο να βοηθήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να κερδίσει περισσότερη δημόσια υποστήριξη με την ελπίδα να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, και ότι το αποτέλεσμα φαίνεται ευνοϊκό, με μεγάλο μέρος αυτού λόγω των εγκρίσεών του. «Οι εγκρίσεις μου είχαν μεγάλη σημασία. Είμαστε σχεδόν αήττητοι, εκατοντάδες και εκατοντάδες εγκρίσεις, οι άνθρωποι κερδίζουν», είπε.

Όσο για το τι θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφασή του να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024, ο Τραμπ δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση, λέγοντας αντ ‘αυτού ότι επί του παρόντος παρακολουθεί την κατάσταση, για την οποία σχολίασε ότι τον άφησε «πολύ δυσαρεστημένο».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς να μην απορρίψει τις αμφισβητούμενες εκλεκτορικές ψήφους και να τις στείλει πίσω στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών, ο Τραμπ είπε ότι ήταν «απογοητευμένος» με την απόφαση του Πενς.

Ο Πενς, ο οποίος προέδρευσε της κοινής συνόδου του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου όπου μετρήθηκαν επίσημα οι εκλεκτορικές ψήφοι, είπε εκείνη την ημέρα πως πίστευε ότι δεν είχε την εξουσία σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την απόρριψη ή την αποδοχή ψήφων ακόμη και αν είχε ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών.

Ο Τραμπ είπε στον Μπρόντι πως πιστεύει ότι ο Πενς είχε την εξουσία να απορρίψει τις εκλεκτορικές ψήφους για τον πλέον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να τις στείλει πίσω στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών για να αποφασίσουν ποιες ψήφοι θα σταλούν στο Κογκρέσο.

«Ένιωσα ότι είχε το δικαίωμα να τις στείλει πίσω και θα έπρεπε να τις στείλει πίσω. Αυτή είναι η γνώμη μου », είπε ο Τραμπ. Σημείωσε ότι οι αμφιλεγόμενες πολιτείες, όπως η Πενσυλβάνια, η Γεωργία και η Αριζόνα, «εξετάζουν τώρα τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών».

«Νομίζω ότι θα έχετε διαπιστώσει ότι μπορεί να είχατε έναν διαφορετικό πρόεδρο αυτή τη στιγμή εάν τις είχε στείλει πίσω», είπε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε τη Mimi στο Twitter: @MimiNguyenLy

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε