Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ορλάντο, Φλόριντα, στις 26 Φεβρουαρίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

Τραμπ: Τα πρόστιμα που καταβλήθηκαν από την εκστρατεία Κλίντον και το DNC δείχνουν διαφθορά

Τα πρόστιμα που κατέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016 και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) δείχνουν διαφθορά, λέει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και το DNC συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 113.000 δολάρια στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC), σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στις 30 Μαρτίου, αφού η Επιτροπή διαπίστωσε πιθανή αιτία ότι οι οντότητες είχαν παραβιάσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία περιγράφοντας τις πληρωμές που τελικά πήγαν στην ερευνητική ομάδα Fusion GPS ως πληρωμές που πήγαιναν για νομικές υπηρεσίες και συμβουλές.

Η Fusion χρησιμοποίησε τα κεφάλαια, τα οποία διοχετεύθηκαν μέσω της δικηγορικής εταιρείας Perkins Coie, για να πληρώσει για τη σύνταξη ενός φακέλου γεμάτου με ανυπόστατους ισχυρισμούς που έλεγαν ότι ο Τραμπ και η προεκλογική του εκστρατεία είχαν δεσμούς με Ρώσους παράγοντες πριν από τις εκλογές του 2016.

Η Κλίντον ήταν η υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές, ενώ ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, κέρδισε την προεδρία.

Η επιχείρηση «έγινε για να δημιουργηθεί … μια φάρσα που χρηματοδοτήθηκε από το DNC και την εκστρατεία της Κλίντον», δήλωσε ο Τραμπ. «Αυτή η διαφθορά μόλις τώρα αρχίζει να αποκαλύπτεται, είναι αντιαμερικανική και δεν πρέπει να επιτραπεί ποτέ να συμβεί ξανά».

«Πού μπορώ να πάω για να πάρω πίσω τη φήμη μου;» πρόσθεσε.

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και το DNC δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Σύμφωνα με τις συμφωνίες συμβιβασμού που συνήψαν τα κόμματα με το FEC, δεν παραδέχθηκαν ότι ανέφεραν λανθασμένα τις δαπάνες που χρηματοδότησαν τη δημιουργία του φακέλου. Συμφώνησαν όμως, στο μέλλον, να τηρούν την ομοσπονδιακή νομοθεσία που επιβάλλει την αναφορά και την ακριβή περιγραφή του σκοπού των εκταμιεύσεων άνω των 200 δολαρίων ετησίως.

Επιπλέον, η εκλογική επιτροπή μπορεί, κατόπιν αιτήματος οποιουδήποτε υποβάλλει καταγγελία, να ελέγξει τη συμμόρφωση με τις συμφωνίες. Εάν η επιτροπή καταλήξει να πιστεύει ότι η συμφωνία έχει παραβιαστεί, μπορεί να προκαλέσει αστική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο Τραμπ κατέθεσε πρόσφατα ομοσπονδιακή αγωγή κατά της Κλίντον, του DNC και άλλων που συνέβαλαν στη δημιουργία και τη διάδοση του φακέλου, όπως ο πρώην κυβερνητικός υπάλληλος Μπρους Οχρ και ο Γκλεν Σίμπσον, πρώην δημοσιογράφος της Wall Street Journal που συνίδρυσε τη Fusion.

Ο Νταν Μπάκερ, δικηγόρος που κατέθεσε τη μήνυση στην εκλογική επιτροπή κατά της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον και του DNC, δήλωσε στην Epoch Times ότι είναι η πρώτη φορά που η Κλίντον «έχει πραγματικά λογοδοτήσει για παραπτώματα», χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα «ένα μεγάλο βήμα για τη λογοδοσία».

Το ύψος των προστίμων συνδεόταν με το ποσό των χρημάτων που εκταμιεύτηκαν μέσω της Perkins Coie, δηλαδή λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την υποβολή ψευδών δηλώσεων στην κυβέρνηση, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) θα ασκήσει δίωξη, αν και το DOJ έχει απαγγείλει κατηγορίες σε δικηγόρο που εκπροσωπούσε την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

«Αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλό – ήθελαν να πληρώσουν κάποιον για να κάνει κάποια κακά πράγματα και δεν ήθελαν να γνωρίζει κανείς ότι το έκαναν και έτσι, αντί να αποκαλύψουν την πληρωμή, όπως απαιτείται από το νόμο, την έκρυψαν και την ανέφεραν ως κάτι άλλο», δήλωσε ο Μπάκερ.

«Αυτό αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου. Και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διώκει τακτικά άτομα και οργανισμούς για αυτήν ακριβώς την πράξη. Αλλά για τους Δημοκρατικούς, οι κανόνες είναι διαφορετικοί».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε