Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γιορτάζει την Ημέρα των Βετεράνων στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον στο Άρλινγκτον, στις 11 Νοεμβρίου 2020. (Patrick Semansky / AP Photo)

Τραμπ: Ο Μπάιντεν «κέρδισε μόνο στα μάτια των ‘Fake News Media’»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο Twitter, έγραψε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν είναι νικητής «μόνο στα μάτια» των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, δείχνοντας έτσι την επιθυμία του να συνεχίσει τον αγώνα του για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Κέρδισε μόνο στα μάτια των FAKE NEWS MEDIA. Δεν αναγνωρίζω ΤΙΠΟΤΑ! Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Αυτή ήταν μια ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ!» έγραψε ο Τραμπ την Κυριακή το πρωί. «ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!» είπε λίγα λεπτά πριν. Και οι δύο αναρτήσεις χαρακτηρίστηκαν ως «αμφισβητούμενες» από το Twitter.

Ο Τραμπ έχει αρκετές εκκρεμείς νομικές διαμάχες σε βασικές πολιτείες, ενώ υπάρχουν εικασίες ότι θα μπορούσε να επικαλεστεί διατάξεις της 12ης τροπολογίας – χρησιμοποιώντας ένα σχετικά ασαφές μέτρο που θα επέτρεπε στη Βουλή των Αντιπροσώπων να ακυρώσει ορισμένες εκλεκτορικές ψήφους, με αποτέλεσμα ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ να πάρουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 270 ψήφων. Τότε, μια αμφιλεγόμενη μάχη στη Βουλή και τη Γερουσία θα εξασφάλιζε το αποτέλεσμα, «επαναλαμβάνοντας» τις προεδρικές εκλογές του 1876.

Πολλά πρακτορεία ειδήσεων έχουν ανακηρύξει τον Μπάιντεν νικητή. Η Epoch Times θεωρεί ότι ο εκλογικός αγώνας δεν έχει ακόμα λήξει εν αναμονή των εκκρεμών νομικών προκλήσεων. Το Εκλεκτορικό Κολλέγιο είναι το σώμα το οποίο ψηφίζει για τον καθορισμό του νικητή των προεδρικών εκλογών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος την Κυριακή ισχυρίστηκε και πάλι ότι υπήρξε κάτι που δεν πήγε καλά στις εκλογές το βράδυ τις 4ης Νοεμβρίου σε πολλές κρίσιμες πολιτείες.

«Όλες οι μηχανικές δυσλειτουργίες» που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς στην πραγματικότητα ήταν ΑΥΤΟΙ που πιάστηκαν στην προσπάθειά τους να κλέψουν ψήφους. Κατάφεραν να κλέψουν πολλές, ωστόσο, χωρίς να πιάστουν. Οι εκλογές μέσω ταχυδρομείου είναι ένα άρρωστο αστείο!» έγραψε. Σημείωσε επίσης ότι σε ορισμένα μέρη δεν επιτράπηκε στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές να παρακολουθούν την καταμέτρηση, παρόλο που αμφότεροι οι ισχυρισμοί έχουν αμφισβητηθεί από αρκετούς υπουργούς πολιτειών.

Δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στο Μίσιγκαν, για παράδειγμα, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που έγινε η καταμέτρηση των ψήφων στις 3 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι περισσότερα από 100 άτομα μόνο στο Μίσιγκαν εμφανίστηκαν με ένορκες καταθέσεις για πιθανή νοθεία και παρατυπίες.

Υπέβαλαν καταγγελίες σχετικά με ψηφοδέλτια που κατέφθασαν στο Κέντρο TCF στο Ντιτρόιτ χωρίς σύστημα ιχνηλασιμότητας και χωρίς φακέλους, λέγοντας ότι περιελάμβανε μια παρτίδα περίπου 40.000 ψηφοδελτίων που ήρθε νωρίς στις 4 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την Ημέρα των Εκλογών. Ανέφεραν επίσης ότι υπήρξαν αναφορές για «παράνομο και επίσημο εκφοβισμό και παρέμβαση» σε εκλογικούς παρατηρητές, όπως παρενόχληση, άνιση μεταχείριση και απομάκρυνση των παρατηρητών, καθώς και άρνηση καταγραφής των ενστάσεων των παρατηρητών».

Ο Τραμπ συνέχισε διαμαρτυρόμενος για το Dominion Voting Systems, λογισμικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε πολλές από τις πολιτείες όπου προηγείται ο Μπάιντεν.

Οι ψήφοι στη συνέχεια «καταχωρήθηκαν από μια ιδιωτική εταιρεία από την Ριζοσπαστική Αριστερά, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις του Τέξας (στο οποίο κέρδισα με διαφορά!), τα Ψεύτικα & Σιωπηλά Μίντια, και πολλά άλλα,» είπε.

Εμπειρογνώμονες, πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης έχουν ξανά αμφισβητήσει στο παρελθόν την αξιοπιστία των μηχανημάτων της Dominion Voting Systems. Η εταιρεία έχει αρνηθεί πολλαπλές φορές στα μέσα ενημέρωσης πως υπάρχουν θέματα ασφαλείας στο λογισμικό και τις συσκευές της.

«Μερικά από τα πιο δημοφιλή μηχανήματα ψηφοφορίας, κατασκευασμένα από την Election Systems & Software και Dominion Voting Systems, καταγράφουν ψήφους με γραμμικούς κώδικες που δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το ανθρώπινο μάτι», ανέφερε το Associated Press τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα, επειδή «οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να καταλήξουν με εκτυπώσεις όπου αναφέρονται με ακρίβεια τα ονόματα των υποψηφίων που επέλεξαν, αλλά, λόγω παραβίασης, οι γραμμικοί κώδικες να μην αντικατοπτρίζουν αυτές τις επιλογές», ανέφερε το AP, επικαλούμενο ειδικούς. «Επειδή οι γραμμικοί κώδικες είναι εκείνοι που καταγράφονται, οι ψηφοφόροι δεν θα ξέρουν ποτέ ότι η ψήφος τους ωφέλησε έναν άλλο υποψήφιο», ανέφερε το άρθρο.

«Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για την απόρριψη των σημερινών συσκευών ψηφοφορίας – εκτός από περιορισμένη χρήση ως βοηθητικών συσκευών για όσους δεν μπορούν να γράψουν οι ίδιοι σε χαρτί,» δήλωσε ο Νταγκ Τζόουνς, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστημίο της Αϊόβα, στο άρθρο του AP.

Η Dominion αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σχετικά με παραβίαση ψήφων ή τυχόν ζητήματα λογισμικού.

«Η Dominion Voting Systems αρνείται κατηγορηματικά τυχόν ισχυρισμούς σχετικά με αλλαγές ψήφου ή φερόμενα ζητήματα λογισμικού στα συστήματα ψηφοφορίας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Dominion σε δήλωσή του στο The Denver Post. «Τα συστήματά μας συνεχίζουν να καταμετρούν αξιόπιστα και με ακρίβεια τα ψηφοδέλτια και οι πολιτειακές και τοπικές εκλογικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει δημοσίως την ακεραιότητα της διαδικασίας».

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε