Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ φτάνει στο κόκκινο χαλί για την απονομή του βραβείου μέσων ενημέρωσης Axel Springer στο Βερολίνο την 1η Δεκεμβρίου 2020. (Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP)

Twitter Files: Μυστηριώδεις κυβερνητικές υπηρεσίες συμμετείχαν στη λογοκρισία του Twitter

Μυστηριώδεις κυβερνητικές υπηρεσίες συμμετείχαν στη λογοκρισία περιεχομένου μαζί με την Twitter Inc. στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο δημοσιογράφος Matt Taibbi σε πρόσφατα δημοσιευμένα Twitter Files.

Τα αρχεία -που ως επί το πλείστον ήταν εσωτερικές επικοινωνίες μεταξύ στελεχών και υπαλλήλων του Twitter- δείχνουν ότι απροσδιόριστες υπηρεσίες συνεργάζονταν με το Twitter πριν ο Έλον Μασκ αγοράσει την εταιρεία.

Οι οργανισμοί αναφέρονταν συνήθως ως «άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες» ή OGA, μέσα στο Twitter.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις 29 Ιουνίου 2020, ο υπάλληλος του FBI San Francisco Field Office, Elvis Chan, ρώτησε τα στελέχη του Twitter αν μπορούσε να προσκαλέσει μια “OGA” να παρευρεθεί σε μια επερχόμενη εκδήλωση.

«Ήθελα να κάνω follow up για να δω αν θα μπορούσα να προωθήσω αυτή την πρόσκληση σε μια OGA;», έγραψε.

Η “OGA Briefing” μπορεί επίσης να εμφανίζεται συχνά στην ατζέντα των συναντήσεων μεταξύ του Twitter και της Ομάδας Εργασίας για την Ξένη Επιρροή (TITF).

Ήταν τοποθετημένο κάτω από το τμήμα “Russia Status” της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης.

Δεν είναι σαφές σε ποιες υπηρεσίες αναφερόταν η OGA, αν και ο Taibbi ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) επικαλούμενος διάφορα πρόσωπα που γνωρίζουν την υπηρεσία.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με τη CIA για σχόλια.

Στιγμιότυπα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιράστηκε ο Taibbi δείχνουν ότι διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων του FBI και της CIA, συμμετείχαν σε συναντήσεις με το Twitter.

«Προσκάλεσα το FBI και πιστεύω ότι και η CIA θα παρευρεθεί εικονικά», έγραψε η Stacia Cardille, πρώην δικηγόρος του Twitter, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον Jim Baker σχετικά με μια διάσκεψη για την επιχείρηση πληροφοριών.

Ο Baker ήταν γενικός σύμβουλος του FBI και βασικό στέλεχος της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας.

Οι προσπάθειες κορυφώθηκαν πριν από τις εκλογές του 2020

Το Twitter κατακλύστηκε από αιτήματα διαφόρων υπηρεσιών που συντονίζονταν κυρίως από το TITF και το FBI San Francisco Field Office πριν από τις εκλογές του 2020, δήλωσε ο Taibbi.

«Το ένα email μετά το άλλο ερχόταν από το γραφείο του Σαν Φρανσίσκο ενόψει των εκλογών, συχνά στολισμένο με ένα συνημμένο Excel», έγραψε. «Υπήρχαν τόσα πολλά κυβερνητικά αιτήματα, που οι υπάλληλοι του Twitter αναγκάστηκαν να αυτοσχεδιάσουν ένα σύστημα για την ιεράρχησή τους/την ταξινόμησή τους».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό του Twitter έκρινε νόμιμες τις επισημασμένες αναρτήσεις.

«Από τους ελέγχους μου, δεν μπόρεσα να βρω ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι ο λογαριασμός [αποκρυμμένο] είναι ρωσικός. … Ο [αποκρυμμένο] δεν έχει δείκτες που να υποδηλώνουν ότι είναι πράκτορας της Ρωσίας», δήλωσε ένας αναλυτής.

«Μπορώ να σκεφτώ πολλές ιδέες με τον [αποκρυμμένο] και να δούμε αν μπορούμε να σκάψουμε ακόμη πιο βαθιά και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια ισχυρότερη σύνδεση», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Yoel Roth, ο απολυμένος πρώην επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι λογαριασμοί υπέρ του Μαδούρα από τη Βενεζουέλα δεν συνδέονται με τη ρωσική Υπηρεσία Έρευνας Διαδικτύου (IRA).

«Αυτοί οι λογαριασμοί έκαναν tweet με εξαιρετικά μεγάλο όγκο, χρησιμοποιώντας γενικά αυτοματισμούς (με τρόπο που δεν ήταν αρκετά χαρακτηριστικός για πολλές από τις άλλες δραστηριότητες του IRA). Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη ότι δεν συνδέονται με τον IRA ή με ρωσική δραστηριότητα σε οποιαδήποτε μορφή», έγραψε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε