Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Καταναλωτές περπατούν κατά μήκος της Oxford Street στο Λονδίνο, στις 27 Δεκεμβρίου 2021. (Hollie Adams/Getty Images)

Βρετανός καθηγητής: «O COVID-19 θα γίνει ένα ακόμα κοινό κρυολόγημα»

Ο COVID-19 θα γίνει «απλώς μια ακόμη μορφή κοινού κρυολογήματος» και τα άτομα που θα είναι θετικά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο κρυολόγημα, δήλωσε Βρετανός καθηγητής ιατρικής.
Ο Πόουλ Χάντερ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της East Anglia, δήλωσε στο BBC Breakfast στις 28 Δεκεμβρίου: «Ο COVID είναι μόνο ένας ιός της οικογένειας των κοροναϊών, οι άλλοι κοροναϊοί δημιουργούν νέες παραλλαγές συνήθως κάθε χρόνο περίπου, και αυτό είναι σχεδόν σίγουρα τι πρόκειται να συμβεί με τον COVID—θα γίνει ουσιαστικά απλώς μια άλλη μορφή κοινού κρυολογήματος».
Ο Χάντερ είπε ότι, σε κάποιο σημείο, η καθημερινή αναφορά των κρουσμάτων COVID-19 δεν θα είναι πλέον δικαιολογημένη.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε καθημερινές αναφορές για περιπτώσεις διαφορετικών μορφών του κοινού κρυολογήματος στο μέλλον, ένα από τα οποία είναι και ο COVID», είπε, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να μειωθούν μόλις αντιμετωπιστεί η παραλλαγή «’Ομικρον». πιθανώς μετά το Πάσχα.
Ο Χάντερ είπε: «Θα πρέπει, στο μέλλον, να αφήσουμε τους ανθρώπους που είναι θετικοί να κάνουν την κανονική τους ζωή όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο κρυολόγημα.
Είπε ότι οι κανόνες αυτοπεριορισμού θα πρέπει να χαλαρώσουν κάποια στιγμή, γιατί «αυτή είναι μια ασθένεια που δεν φεύγει».
Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σατζίντ Τζάβιντ επιβεβαίωσε στις 27 Δεκεμβρίου ότι δεν θα τεθούν άλλα περιοριστικά μέτρα για τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) στην Αγγλία, τουλάχιστον πριν από το νέο έτος.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αγγλίας Τζιόρτζ Γιούστις  είπε στις 28 Δεκεμβρίου ότι, αν και τα ποσοστά μόλυνσης από τη νέα παραλλαγή «’Ομικρον»  αυξάνονται, υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είχε ως αποτέλεσμα το ίδιο επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία με τα προηγούμενα κύματα.
«Υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα από όσα γνωρίζουμε από τη Νότια Αφρική ότι υπάρχουν λιγότερες νοσηλείες και ότι ο αριθμός των ημερών που μένουν στο νοσοκομείο εάν πάνε στο νοσοκομείο είναι επίσης μικρότερος από ό,τι σε προηγούμενες παραλλαγές», είπε στο BBC Radio 4 Today.
«Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι τα στοιχεία υποστηρίζουν άλλες παρεμβάσεις πέρα από ό,τι έχουμε κάνει», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει την κατάσταση «υπό πολύ στενή παρακολούθηση».
Μιλώντας επίσης στο Today, ο καθηγητής Σερ Τζον Μπελ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβάλει νέους περιορισμούς.
«Οι φρικιαστικές σκηνές που είδαμε πριν από ένα χρόνο – οι μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες, πολλοί άνθρωποι να πεθαίνουν πρόωρα – είναι πλέον παρελθόν κατά την άποψή μου και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι πιθανόν το πως θα συνεχιστεί», δήλωσε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε