Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο επιζών του στρατοπέδου εργασίας ο Λιου Τζιντάο σε συγκέντρωση μπροστά από το αυστραλιανό κοινοβούλιο στην Καμπέρα. 20 Μαρτίου 2013. (The Epoch Times | Luo Ya)

Επιζών στρατοπέδου εργασίας εξηγεί το πώς δραπέτευσε από τη βίαιη συγκομιδή οργάνων στην Κίνα

Γράφει ο Jocelyn Neo

«Το 2007 ήμουν στο Εργατικό Κέντρο Επανεκπαίδευσης του Πεκίνου», θυμάται ο Λιου Τζιντάο , πρώην διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πετρελαίου της Κίνας, σε συνέντευξη του στην Epoch Times στην Κίνα.

Μια μέρα, ο Λιου δέχθηκε επίθεση από ένα τοξικομανή τρόφιμο, που τον χτύπησε σοβαρά στη μέση και χαμηλά στην πλάτη του. Εκείνη τη στιγμή, «ένας φυλακισμένος έτρεξε στο κελί και έδωσε στον φρουρό μια εντολή από τη διοίκηση, για να αποτρέψει τη ζημιά στα εσωτερικά μου όργανα», δήλωσε ο πρώην φοιτητής.

«Αρχικά ένιωσα μπερδεμένος και ύστερα αναρωτήθηκα γιατί ανησυχούν τόσο πολύ για την ακεραιότητα των οργάνων μου;»

Ο Λιου, 39 ετών, έδωσε αυτήν τη μαρτυρία στην κατάθεσή του στο ανεξάρτητο Λαϊκό Δικαστήριο για τη Συγκομιδή Οργάνων στην Κίνα, το οποίο έγινε γνωστό και ως Δικαστήριο της Κίνας.

Ο Λιου Τζιντάο είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πετρελαίου της Κίνας στο Πεκίνο. Φωτογραφία © The Epoch Times

 

Ακόμη και πριν από τη σύλληψή του, ο Λιου είχε ακούσει για τη βίαιη συγκομιδή οργάνων από κρατούμενους, αλλά δεν το είχε πίστεψε.

«Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω, αλλά τώρα μου έγινε σαφές. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυτό πράγματι συμβαίνει στην Κίνα σε μεγάλη κλίμακα», είπε ο Λιου σε συνέντευξη στην 10 Daily.

Την επόμενη μέρα, ο Λιου άκουσε έναν φυλακισμένο να λέει σε έναν άλλο:

«Ο σύζυγος αυτής της γυναίκας από το Πεκίνο (ήταν ασκούμενος στο Φάλουν Γκονγκ) εξαφανίστηκε μετά από τη σύλληψή του».

Και ο Λιου κάνει αυτήν την πνευματική άσκηση από τον Αύγουστο του 1997, και αυτός ήταν ο λόγος που στάλθηκε στο στρατόπεδο.

Η αρχαία άσκηση διαλογισμού Φάλουν Γκονγκ, δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα το 1992, από τον κ. Λι Χονγκτζί και έγινε η πιό δημοφιλής μέθοδος τσιγκονγκ από το 1990 μέχρι το 1999. Οι 5 ενεργειακές ασκήσεις και οι αρχές της μεθόδου Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα βελτίωσαν την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και γι΄αυτούς τους λόγους είχε λάβει αρκετά βραβεία ως καλύτερη παραδοσιακή μέθοδος αυτοβελτίωσης στην Κίνα. Μέχρι το 1999, το Φάλουν Γκονγκ έγινε αναπόφευκτα στόχος, καθώς ήταν η μεγαλύτερη – και ταχύτερα αναπτυσσόμενη – πνευματική ομάδα στην Κίνα με 100 εκατομμύρια ασκούμενους σε εθνικό επίπεδο. Στις 20 Ιουλίου του 1999 ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία καταστολής του, από το ΚΚΚ. Έκτοτε, δεκάδες χιλιάδες μαθητές του Φάλουν Γκονγκ συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν.

Ασκούμενοι εκτελούν τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ στην πόλη Σενγιάνγκ, επαρχία Λιαονίνγκ, 1998. Φωτογραφία © Minghui

 

Τον Νοέμβριο του 2006, ενώ ο Λιου έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας της Κίνας στο Πεκίνο, μια ομάδα αστυνομικών τον συνέλαβε στο αμφιθέατρο.

«Με ανάγκασαν να καθίσω σε μια καρέκλα και άρχισαν να ψάχνουν τον υπολογιστή μου, ο οποίος περιείχε υλικό για το Φάλουν Γκονγκ», είπε ο Λιου στην 10 Daily.

«Ρώτησα γιατί με κράτησαν και πού είναι το ένταλμα έρευνας. Ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε ένα κομμάτι χαρτί και είπε: “Αυτό το έγγραφο θα επιτρέψει τη σύλληψή σας”», αναφέρει ο Λιου στο Δικαστήριο της Κίνας.

Ο Λιου είπε ότι αργότερα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πλύσης Εγκεφάλου Τσανγκπίνγκ στο Πεκίνο, όπου αναγκάστηκε να παρακολουθήσει βίντεο με συκοφαντίες κατά του Φάλουν Γκονγκ. Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο η αρχή του μαρτυρίου του.

Στη συνέχεια, στάλθηκε αρχικά στο Εργατικό Κέντρο Εκπαίδευσης Τουανχέ στο Πεκίνο και ύστερα στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Τουανχέ στο Πεκίνο. Εκεί λιμοκτονούσε, ξυλοκοπήθηκε, υπέστη ηλεκτροπληξία, εξαναγκάστηκε σε αϋπνία, ταΐστηκε μέσω ενός σωλήνα τροφή αναμεμιγμένη με τα ούρα του και γέμισαν το στόμα του με τα κόπρανα του.

Μια απεικόνιση του εξαναγκαστικού ταΐσματος, μια από τις μεθόδους βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνται σε κινεζικά στρατόπεδα εργασίας και φυλακές. Φωτογραφία © Minghui

 

Όλα αυτά τα σκληρά βασανιστήρια είχαν ως στόχο να αναγκάσουν τον Λιου να σταματήσει να ασκεί το Φάλουν Γκονγκ.

Ταυτόχρονα με τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς, ο Λιου και άλλοι ασκούμενοι υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις.

«Πήραν μια ακτινογραφία του κορμού μου, και ένα χρόνο αργότερα πήραν άλλη μια ακτινογραφία, καθώς και αίμα για ανάλυση», είπε ο Λιου  στην The Sydney Morning Herald.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν αναφέρθηκαν ποτέ, γεγονός που έκανε τον Λιου να υποψιαστεί ότι ίσως σχετίζονταν με τη συγκομιδή οργάνων.

Ο Λιου Τζιντάο (κέντρο) σε μια συγκέντρωση στο Σίδνεϊ στις 16 Απριλίου 2015. Φωτογραφία από τον Shar Adams / The Epoch Times

Οι εικασίες του Λιου δεν ήταν αβάσιμες.

Το 2016, κυκλοφόρησε η έκθεση «Blood Harvest / Butchery: Renewal» από τον Ντέιβιντ Κίλγκουρ [David Kilgour], πρώην υπουργό Εξωτερικών του Καναδά (για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού), τον Ήθαν Γκούτμαν [Ethan Gutman], υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και τον Ντέιβιντ Μάτας [David Matas], δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιβεβαιώνοντας τες.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι πιθανότερο να σταλούν για ιατρικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος, ενώ άλλοι κρατούμενοι (με εξαίρεση τους Ουιγούρους, τους Θιβετιανούς και μέλη ορισμένων χριστιανικών κοινοτήτων) δεν χαίρουν τέτοιας «προσοχής».

Ο Λιου Τζιντάο σε συγκέντρωση μπροστά από το αυστραλιανό κοινοβούλιο στην Καμπέρα στις 20 Μαρτίου 2013. Φωτογραφία © The Epoch Times / Luo Ya

 

«Το τελικό συμπέρασμα αυτής της έκθεσης, και γενικότερα όλης της εργασίας μας, είναι το εξής: Η Κίνα εμπλέκεται στη μαζική δολοφονία κρατουμένων συνείδησης προκειμένου να αποκτήσει όργανα για μεταμόσχευση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, τους Ουιγούρους, τους Θιβετιανούς και τα μέλη ορισμένων χριστιανικών κοινοτήτων» είπε ο David Matas.

Τον Νοέμβριο του 2007, ανίκανος να υπομείνει πλέον τα βασανιστήρια, ο Λιου υπέγραψε μια δήλωση όπου αποκήρυττε την πίστη του. Και το 2013, κατέφυγε στην Αυστραλία με τη σύζυγό του, όπου ζήτησε άσυλο.


Ο Λιου Τζιντάο σε μια συγκέντρωση στο Σίδνεϊ το 2019. Φωτογραφία © The Epoch Times / Shen Ke

 

Ο Λιου κατάφερε να αποφύγει τη βίαιη συγκομιδή οργάνων. Και τώρα μιλάει ανοιχτά για να υποστηρίξει τους πολλούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, που εξακολουθούν να κρατούνται στην Κίνα και αντιμετωπίζουν παρόμοια μοίρα.

«Η Αυστραλία είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Εδώ μπορώ να μιλήσω ελεύθερα για τη δίωξη. Πολλοί ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ εξακολουθούν να βασανίζονται στην Κίνα. Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα βοηθήσει να σταματήσει αυτό και θα φέρει τους δολοφόνους στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Λιου σε συγκέντρωση μπροστά από το αυστραλιανό κοινοβούλιο στην Καμπέρα το 2013.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε